# #

9 Μαΐ 2016

Τα πρόβατα, η συμμορία, οι λύκοι, το λεωφορείο και ο οδηγός της συμφοράς

34

Κατ’ αρχήν είναι υπερβολικό να χαρακτηρίζει κανείς όλους τους βουλευτές της συγκυβέρνησης πρόβατα, επειδή ψήφισαν ξανά όλοι μαζί ΝΑΙ – αφού την τιμή αυτή την έχουν αναμφίβολα οι Έλληνες Πολίτες οι οποίοι, αφενός μεν τους έστειλαν στη Βουλή, αφετέρου παραμένουν ήσυχοι στα σπίτια τους, περιμένοντας υπομονετικά τον από μηχανής θεό να τους σώσει. Άλλωστε, είδαν τι συνέβη με το ΟΧΙ του 62% – οπότε έχουν βάλει πλέον μυαλό.   

Είναι επίσης άδικο να κατηγορεί κανείς τους υπουργούς ως μέλη μίας μαφιόζικης συμμορίας ή και ως λύκους – επειδή το προνόμιο αυτό ανήκει στην ευρωπαϊκή Τρόικα και στο ΔΝΤ. 

Εκτός αυτού, τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν, όταν δεν ξέρουν καν να οδηγήσουν, ενώ είναι καθισμένοι σε ένα λεωφορείο που ταξιδεύει με μεγάλη ταχύτητα σε έναν κατηφορικό δρόμο, χωρίς φρένα, κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να πέσει στο γκρεμό που χάσκει κάτω από τις ρόδες του;

Πόσο μάλλον με έναν οδηγό που δεν έχει ούτε δίπλωμα οδήγησης, ούτε εμπειρία, ενώ δεν φταίει καθόλου, αφού άλλοι του εμπιστεύθηκαν το λεωφορείο, παρά το ότι γνώριζαν την (αν μη τι άλλο) ανεπάρκεια του; 

Το μόνο που τους απομένει είναι η προσευχή, ελπίζοντας πως τελικά θα τους λυπηθεί ο Θεός – ενώ φυσικά δεν έχουν καμία διάθεση να χάσουν τα πολυάριθμα προνόμια μίας θέσης που δεν είχαν ποτέ ονειρευτεί πως θα κερδίσουν.

Όσον αφορά τον πρωθυπουργό, είμαστε σίγουροι πως περιμένει πια τους επενδυτές να πλημυρίσουν την Ελλάδα – αφού αυτό του έχουν υποσχεθεί, εάν ψήφιζε το ασφαλιστικό. 

Περιμένει επίσης τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους – επειδή χωρίς αυτήν κανένας δεν θα εμπιστευόταν τα χρήματα του σε μία χώρα που έχει υπερβεί κάθε όριο στο θέμα του χρέους, δημοσίου και ιδιωτικού. 

Θα επιβεβαιωθεί; 
Τίποτα δεν είναι απίθανο στη ζωή, εάν κανείς είναι αισιόδοξος.



2 σχόλια:

  1. Μα τι μας λες αγαπητέ; Γιατί υβρίζεις τους πολίτες οι οποίοι δεν έχουν καμμία απολύτως δυνατότητα να αντιδράσουν και να επιτύχουν κάτι. Δηλαδή, αυτό πραγματικά δεν το καταλαβαίνω: Κατηγορείτε τους Έλληνς γι αυτό που ψηφίζουν και δεν κατηγορείτε αυτούς που διαρκώς εξαπατούν τον ελληνικό λαό και μόλις πάρουν την ψήφο του κάνουν άλλα-προσχεδιασμένα ασφαλώς- από αυτά τα οποία έχουν υποσχεθεί. Και για να έχουμε καλό ρωτημα, ποιός απλός άνθρωπος έχει πρόσβαση στα πραγματικά οικονομικά στοιχεία; Ποιός απλός άνθρωπος γνώριζε ότι όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις δανείζονταν αφειδώς και παρουσίαζαν μία εικόνα πλαστής ευημερίας; Τα μνημόνια που υπογράφτηκαν περιέχουν πολλές αντισυνταγματικές διατάξεις γιά να μη πώ ότι όλα είναι αντισυνταγματικά. Και λοιπόν τι έγινε; Με την βούλα του Σ. Επικρατείας κρίθηκαν συνταγματικώτατα καθώς και οι δανειακές συμβάσεις. Με το δημοφήφισμα τι έγινε; Ο λαός αποφάνθηκε εν μέσω φτώχειας και ένδειας ΟΧΙ. Η κυβέρνηση το σεβάστηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος; Το ότι μία κυβέρνηση δεν σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος οιυ η ίδια προκάλεσε και ουδείς δικαστικός μηχανισμός δεν κινείται αυτεπαγγέλτως γιά την εκτροπή αυτή και την παραχάραξη της λαϊκής βούλησης, δεν εκπλήσσει κανένα; Πάλι ο ελληνικός λαός φταίει γι αυτό; Παρακινείτε και μέμφεσθε τον ελληνικό λαό ότι δεν αντιδρά και περιμένει τον από μηχανής θεό. Ο ελληνικός λαός έχει αντιδράσει, έχει διαμαρτυρηθεί ειρηνικά, έχει προσφύγει σε δικαστήρια , είχε και έχει νεκρούς και ουδείς ανησυχεί, ουδείς αλλάζει τις πολιτικές εξαφάνισης του. Τι του μένει λοιπόν του ελληνικού λαού να κάμει; Να αρχίσει να μαχαιρώνει και να πυροβολεό όποιον τον πλησιάσει στα τρία μέτρα; Έλεος πιά, πάψτε να επιρρίπτετε ευθύνες στον λαό που τον αφήνουν σκοπίμως στο σκοτάδι γιά να σπάει τα μούτρα του κάθε φορά που αντιδρά . Αν θέλετε να κάνετε δουλειά φτιάξτε ένα πολιτικό σχηματισμό, διαφωτίστε και ηγειθήτε γιά να μπορέσει επί τέλους και ο λαός να εκπροσωπηθεί σωστά και να αγωνιστεί μαζί σας ώστε να σώσει την πατρόδα του και κατ' επέκτασιν τον εαυτό του. Και να σας πώ και κάτι άλλο; Πολύ σωστά κάνει ο λαός και σιωπά πλέον, αρκετό αιμα έχει ποτίσει τούτη τη γή , αρκετά έχει υποφέρει από διχασμούς και εμφυλίους. Αφού οι πολιτικοί και η άρχουσα τάξη είναι αλιτήριοι ας βουλιάξουν μαζί με τον λαό μέσα στα απόβλητα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φταίμε φίλε μου....διότι συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε....
      Και να είσαι σίγουρος ότι αυτοί δε θα βουλιάξουν,μόνο εμείς ο απλός λαός...

      Sτη βουλή είναι σχεδόν όλοι μνημονιακοί..Ποιος τους ψήφισε;

      Διαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.