9 Μαρ 2016

HOT SPOT στην Πιερία...Πριν 95 περίπου χρόνια οι Σύριοι διέσωσαν τους δικούς μας πρόσφυγες.....

 

Ας ηρεμήσουμε διαγράφοντας από τη σκέψη μας δράκους και φαντάσματα.
Η ζωή μας κινδυνεύει από αυτούς που δημιουργούν την οικονομική κρίση, τους πολέμους και την προσφυγιά, και όχι από τα θύματα τους. 

Είναι συνάνθρωποι μας εξίσου νοικοκύρηδες, πολιτισμένοι, μορφωμένοι, οικογενειάρχες που φεύγουν για να σώσουν τη ζωή τους, κουβαλώντας στην πλάτη τους μωρά παιδιά, άρρωστους γονείς και σακατεμένους του πολέμου. 

Μόνο γι αυτό αξίζει να θυσιαστούν τα πάντα μπροστά στην σωτηρία,
την ανακούφιση, την διαμονή και γιατί όχι την ένταξη τους στην χώρα.

Εξίσου βέβαια απάνθρωπη είναι η πολιτική-κερασάκι για business με την δυστυχία, μέσω ΜΚΟ, προσλήψεων κλπ. με το υποσχόμενο ευρωπαϊκό κονδύλι των 700 μυρίων. Γιατί προβάλλει ελεεινά τον ανθρώπινο πόνο σαν πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης μέσα στον ζόφο που βιώνουμε. 

Και πάω στοίχημα ότι αυτοί που διαμαρτύρονται τώρα, σε έξι μήνες θα σαλιαρίζουν για το φαγοπότι που θα δημιουργηθεί. Και ας μην μας διαφεύγει, ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε ένα χρέος στην Ιστορία... πριν 95 περίπου χρόνια οι Σύριοι διέσωσαν τους δικούς μας πρόσφυγες.....
Dimitris Tzimtsos 

1 σχόλιο:

  1. Για πες μας περισσότερες λεπτομέρειες... Πότε πήγαν έλληνες πρόσφυγες στη Συρία και τους έσωσαν οι Σύριοι; Στην προπαγάνδα είστε μανούλες, οι Συριζαίοι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.