11 Μαρ 2016

«ΑΛΛΑΓΉ ΠΟΡΕΙΑΣ: ΟΧΙ “BY PASS” ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 
ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ – ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ 
ΜΕ ΒΙΤΣΑ

 «ΑΛΛΑΓΉ ΠΟΡΕΙΑΣ: ΟΧΙ “BY PASS” ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ»

Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, επισκέφτηκαν σε προγραμματισμένη συνάντηση ο πρ. Υφυπουργός και Βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος και ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος, σήμερα Παρασκευή ώρα 11:00 στο Πεντάγωνο.

Η συζήτηση ήταν εκτενής και αφορούσε την εξαγγελία δημιουργίας κέντρου προσωρινής φιλοξενίας (by pass) προσφύγων στο Λιτόχωρο και τις επιπτώσεις στον τουρισμό ενόψει της ενάρξεως της τουριστικής περιόδου με τις επακόλουθες επιπτώσεις.

Ο Υπουργός πείστηκε από τα επιχειρήματα των κ.κ. Κώστα Κουκοδήμου και Κώστα Δημόπουλου να μη δημιουργηθεί στο Λιτόχωρο και..
στις τουριστικές περιοχές του Δήμου Δίου – Ολύμπου και νομού Πιερίας “by pass”, διότι οι επιπτώσεις στον τουρισμό και στην τοπική οικονομία θα είναι ανεπανόρθωτες.

Ξεκαθάρισε ότι στις προθέσεις του ουδέποτε υπήρξε η δημιουργία “by pass” 4000 προσφύγων στην περιοχή. Επίσης ανέφερε ότι στην περίπτωση που απαιτηθεί χώρος στην Πιερία για περιορισμένο αριθμό προσφύγων, αφού ενημερώσει τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμαρχο Κατερίνης, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας “by pass” στις εγκαταστάσεις του ψυχιατρείου Πέτρας που βρίσκεται στην περιοχή της Λόκοβης.

Ο πρ. Υφυπουργός Κώστας Κουκοδήμος και ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος, μετά από ωριαία συζήτηση αποχώρησαν πλήρως ικανοποιημένοι για την απόλυτη κατανόηση και αποδοχή των θέσεών τους από πλευράς Υπουργού, αποτρέποντας την τελευταία στιγμή τη δημιουργία “by pass” στην τουριστική ζώνη. Επεσήμαναν επίσης στον Υπουργό ότι είναι στη διάθεσή του για συνεργασία στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες όποτε απαιτηθεί.


    ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                               Το Γραφείο Τύπου και Ενημέρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.