# #

7 Μαρ 2016

Δήμος Δίου-ολύμπου:Η ανεργία και ο οικονομικός μαρασμός της χώρας μας οφείλονται στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ κ.Φαρμάκη


Πολύ σωστά αναφέρεται κ. Φαρμάκη στο κείμενο σας με τίτλο «HOT SPOT στο Λιτόχωρο» ότι αλληλεγγύη στους πρόσφυγες πρόσφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν οι απλοί πολίτες της Πιερίας. 
Οι τρεις Δήμοι της Πιερίας και η Αντιπεριφέρεια παρόλο που πολλές φορές κλήθηκαν από αλληλέγγυους πολίτες και ομάδες να αναλάβουν το συντονισμό ενός κοινού σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, έλαμψαν με την απουσία τους!!!

Αλήθεια, κ. Φαρμάκη, από πού πηγάζει ότι η δημιουργία προσωρινού κέντρου φιλοξενίας στο Δήμο Δίου-Ολύμπου, κινδυνεύει να μετατρέψει την περιοχή μας σε έναν ανεξέλεγκτο καταυλισμό προσφύγων και "παράνομων μεταναστών"(!!!) και θα οδηγήσει σε μαρασμό τον τουρισμό και στην ανεργία τους συμπολίτες μας;


Ας αντιληφθούμε όλοι μας ότι η ανεργία και ο οικονομικός μαρασμός της χώρας μας οφείλονται στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ που μας τα επέβαλαν τα ιμπεριαλιστικά καθήκια ΕΕ και ΔΝΤ σε συνεργασία με το προσκυνημένο πολιτικό σύστημα της χώρας μας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, οι όψιμοι "αριστεροί" συνεχιστές των ίδιων πολιτικών), το οποίο ψηφίζεται και στηρίζεται από εσάς. 

Είναι τα ίδια ιμπεριαλιστικά καθήκια που διέλυσαν και συνεχίζουν να διαλύουν τη Συρία και αναγκάζουν τους Σύριους να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς.  

Γιατί, κ. Φαρμάκη, οι Σύριοι και γενικότερα όλοι οι πρόσφυγες (Αφγανοί, Ιρακινοί...), πληρώνουν τα σπασμένα από τα γεωπολιτικά παιχνίδια των ανάλγητων "ισχυρών" του κόσμου, χωρίς να ρωτηθούν!!!

Τέτοιες αντιλήψεις τοπικιστικές και ξενοφοβικές μόνο ως απαράδεκτες μπορούν να χαρακτηριστούν, κ. Φαρμάκη. 

Το κάλεσμά μας σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα προκειμένου να αποτραπεί η δημιουργία του προσωρινού κέντρου κράτησης των προσφύγων δεν λύνει το προσφυγικό και μόνο ντροπή αποτελεί. 

Η λύση στο προσφυγικό είναι το σταμάτημα του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε αυτές τις χώρες, λύση που πρέπει να απαιτήσουν και να επιβάλουν οι λαοί με τα φιλειρηνικά κινήματα τους και το κάλεσμα σας προς τους δημότες του Δήμου Δίου-Ολύμπου θα έπρεπε να είναι προς αυτήν την κατεύθυνση!

Σταματία Γιάντσιου

Δημότης Δίου-Ολύμπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.