# #

26 Σεπ 2015

Paul Craig Roberts:Ο ΣΥΡΙΖΑ, η νέα ελληνική κυβέρνηση που επρόκειτο να σώσει την Ελλάδα από τη λιτότητα, έχει έρθει ως θεριστής.


Ο λιμός είναι η τιμή που θα πληρώσουν οι Έλληνες για να παραμείνουν στην ΕΕ - Paul Craig Roberts


Paul Craig Roberts

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η νέα ελληνική κυβέρνηση που επρόκειτο να σώσει την Ελλάδα από τη λιτότητα, έχει έρθει ως θεριστής. 

Η κυβέρνηση επικαλείται την καλή θέληση των "εταίρων" της, της ΕΕ, μόνο για να διαπιστώσει ότι οι «εταίροι» της δεν είχαν καλή θέληση. Η ελληνική κυβέρνηση δεν κατάλαβε ότι το μόνο πρόβλημα ήταν η κατώτατη γραμμή, ή τα κέρδη, εκείνων που κρατούν το ελληνικό χρέος.

Οι Έλληνες βρίσκονται έξω για φαγητό,
όπως και η κυβέρνησή τους.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλουν να παραμείνουν στην ΕΕ, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι οι συντάξεις τους, οι μισθούς τους, οι κοινωνικές τους υπηρεσίες, και οι ευκαιρίες απασχόλησής τους θα μειωθούν. Προφανώς για τους Έλληνες, το να είναι ένα μέρος της Ευρώπης, τους στο πάτο.

Η υποτιθέμενη «ελληνική κρίση» δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. 
Είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί με την κατεστραμμένη οικονομία της να επιστρέψει τα χρέη που η Goldman Sachs έκρυψε και στη συνέχεια, τα κεφαλαιοποίησε στις εμπιστευτικές πληροφορίες, βοηθώντας να προκληθεί η κρίση. 

Εάν η φερεγγυότητα των κατόχων του ελληνικού χρέους, προφανώς τα αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου της Νέας Υόρκης και οι Γερμανικές και Ολλανδικές τράπεζες, ζητούν να πληρωθούν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε απλά να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και να εκτυπώσει τα χρήματα για να εξασφαλίσει το ελληνικό χρέος. 

Η ΕΚΤ έχει ήδη εκτυπώσει 60€ δισεκατομμύρια μέσα σε ένα μήνα για να σώσει το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, οπότε γιατί να μην συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα;

Ένας συντηρητικός θα μπορούσε να πει ότι μια τέτοια πορεία δράσης θα μπορούσε να προκαλέσει πληθωρισμό, αλλά δεν έχει προκαλέσει. Η Fed δημιουργεί χρήματα για επτά χρόνια και σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν υπάρχει πληθωρισμός. Έχουμε ακόμη και αρνητικά επιτόκια που βεβαιώνουν την απουσία πληθωρισμού. 

Γιατί δημιουργώντας χρήματα για την Ελλάδα να δημιουργήσει πληθωρισμό, αλλά δεν δημιουργεί για την Goldman Sachs, την Citibank και την JP Morgan Chase;

Προφανώς, ο δυτικός κόσμος δεν θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα. 

Η Δύση θέλει να λεηλατήσει την Ελλάδα. Η συμφωνία είναι ότι η Ελλάδα παίρνει νέα δάνεια με τα οποία αποπληρώνει τα υφιστάμενα δάνεια σε αντάλλαγμα για την πώληση δημοτικών εταιρειών ύδρευσης σε ιδιώτες επενδυτές (οι τιμές του νερού θα ανέβουν για τον ελληνικό λαό), για την πώληση του κρατικού λαχείου σε ιδιώτες επενδυτές (Ελληνική πτώση των κρατικών εσόδων, καθιστά έτσι την αποπληρωμή του χρέους πιο δύσκολη), καθώς και για άλλες τέτοιες «ιδιωτικοποιήσεις», όπως η πώληση των προστατευόμενων ελληνικών νησιών σε επενδυτές ακινήτων περιουσιών.

Αυτή είναι μια καλή συμφωνία για όλους, αλλά όχι για την Ελλάδα.

Εάν η ελληνική κυβέρνηση είχε κάποια λογική , θα είχε απλά προεπιλογή. Αυτό θα καταστούσε την Ελλάδα ελεύθερη χρέους. Με λίγα λόγια, η Ελλάδα μπορεί να γίνει από μια υπερχρεωμένη χώρα σε μία χώρα χωρίς χρέος.

Η Ελλάδα θα μπορούσε τότε να χρηματοδοτήσει τις εκδόσεις ομολόγων της, και εάν χρειαζόταν θα δεχόταν εξωτερικό δάνειο, η Ελλάδα θα μπορούσε να αποδεχθεί τη ρωσική προσφορά.

Πράγματι, εάν οι ρωσικές και κινεζικές κυβερνήσεις είχαν την επιθυμία, θα χρηματοδοτούσαν την Ελλάδα για να αποχωρήσει από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Η πτώση της αυτοκρατορίας της Ουάσινγκτον θα ξεκινούσε, και η απειλή του πολέμου που Ρωσία και η Κίνα αντιμετωπίζει, θα απομακρύνετο. Οι Ρώσοι και οι Κινέζοι θα εξοικονομούσαν πολύ περισσότερα από τις άσκοπες πολεμικές προετοιμασίες απ' ότι θα τους κοστίσει η σωτηρία της Ελλάδος.Ο λιμός είναι η τιμή που θα πληρώσουν οι Έλληνες για να παραμείνουν στην ΕΕ - Paul Craig Roberts

15 Ιουνίου, 2015 

Paul Craig Roberts

http://www.paulcraigroberts.org/2015/06/15/starvation-price-greeks-will-pay-remaining-eu-paul-craig-roberts/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.