# #

5 Απρ 2015

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΝΤΟΠΙΑ 
ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
 «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ»
Πέρασε περίπου απαρατήρητη η πρόταση του Αντ. Σαμαρά, ότι προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη είναι διατεθειμένος να… θυσιαστεί και να συμμετάσχει σε «οικουμενική» κυβέρνηση, ωστόσο αυτή η πρόταση είναι ενταγμένη σε εν εξελίξει σχέδιο αποσταθεροποίησης της σημερινής κυβέρνησης, σε αγαστή συνεργασία με ντόπια και ξένα κέντρα!
Αποκλειστικές πληροφορίες  αναφέρουν, ότι τα κέντρα αυτά απεργάζονται την πλήρη αποδυνάμωση της κυβέρνησης Τσίπρα και παράλληλα τον σχηματισμό άλλης κυβέρνησης, αλλά από αυτή τη Βουλή, αφού φοβούνται ότι μια νέα εκλογική αναμέτρηση θα έφερνε τον ΣΥΡΙΖΑ παντοδύναμο και τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ στα Τάρταρα.
Αλλά ένας τέτοιος σχεδιασμός απαιτεί τη συναίνεση των πρώην κυβερνητικών συνεταίρων, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και του Ποταμιού, αφού -
επαναλαμβάνουμε- όσοι απεργάζονται αυτά τα σενάρια φοβούνται τις εκλογές όπως… ο διάβολος το λιβάνι.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, το σενάριο συζητήθηκε σε κλειστό κύκλο και στην πρόσφατη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου συμμετείχε ο αρχηγός της Ν.Δ.
Εκεί ο Αντ. Σαμαράς δέχτηκε την πρόταση, την οποία φυσικά αποδέχτηκε… ασμένως, αφού το μόνο που τον απασχολεί είναι το να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του.
Ενώ ο Βενιζέλος και ο Στ. Θεοδωράκης επίσης είναι υπέρ μιας άλλης κυβέρνησης απ’ αυτή τη Βουλή, ο μεν Βενιζέλος για να παραμείνει επίσης… μπαστακωμένος στην καρέκλα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ο δε Θεοδωράκης επειδή θέλει τη συμμετοχή σε μια κυβέρνηση «σωτηρίας», ώστε να παγιωθεί η συμμετοχή του στο κεντρικό πολιτικό παιχνίδι.
Πάντα κατά τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες, ο Αντ. Σαμαράς ζήτησε απ’ τους εταίρους του στο ΕΛΚ βοήθεια ώστε να προχωρήσει η ενεργοποίηση αυτών των σεναρίων, κάτι που αντικειμενικά σημαίνει την υπονόμευση της κυβέρνησης Τσίπρα κι έλαβε σχετικές υποσχέσεις!
Αυτό σε πολύ μεγάλο βαθμό ερμηνεύει και τη στάση συντηρητικών κυβερνήσεων έναντι της ελληνικής κυβέρνησης στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση, τους συνεχιζόμενους εκβιασμούς σε βάρος της κυβέρνησης Τσίπρα και τη συνεχιζόμενη ασφυξία προς την Ελλάδα, με μοναδικό στόχο να γονατίσει ο Αλέξης και να συρθεί στην αποδοχή κυβέρνησης «ευρύτερης αποδοχής»!
Μάλιστα στα σενάρια αυτά κεντρικό ρόλο διαδραματίζουν και συγκεκριμένα επιχειρηματικά και μιντιακά κέντρα εντός Ελλάδας, ιδιαίτερα μετά και τη μάχη εναντίον της κυβέρνησης που ξεκίνησαν μετά την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης της κυβερνητικής δέσμευσης για την προκήρυξη των τηλεοπτικών συχνοτήτων, τον έλεγχο των δανείων τους και τον τερματισμό της διαπλεκόμενης ασυλίας τους.
Είναι λοιπόν ακριβώς γι’ αυτό που «αίφνης» ο Αντ. Σαμαράς έθεσε στο τραπέζι την πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση.
Ωστόσο ο Αλ. Τσίπρας, υπόψη του οποίου έχουν τεθεί αυτά τα σενάρια τα οποία γνωρίζει, αρνείται κατηγορηματικά να υποκύψει.
Και ακριβώς γι’ αυτό έσπευσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γ. Σακελλαρίδης να τα απορρίψει με απόλυτο τρόπο, χαρακτηρίζοντάς τα μάλιστα «όνειρα εαρινής νυκτός»…


http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.