# #

20 Ιαν 2014

Αιθαλομίχλη: μέτρα για απορίες, αλλά όχι για απόρους…


Αγαπητοί φίλοι,
Το ξεκίνημα της καινούριας χρονιάς μας βρίσκει αισιόδοξους για το μέλλον, αλλά και ανήσυχους για την  αιθαλομίχλη που σκεπάζει  πολλές από τις πόλεις μας.
Το Πάντα ενώ προσπαθεί μέσω της όρασης και της όσφρησης να καταλάβει αν πρέπει να ανοίξει το κλιματιστικό ή να ανάψει το τζάκι.

Όλοι γνωρίζαμε ότι και φέτος το πρόβλημα με την αιθαλομίχλη θα εκδηλωνόταν με την ίδια ένταση. Παρόλα αυτά έπρεπε να φτάσουμε στον Δεκέμβρη για να υπάρξει η πρώτη αντίδραση του ΥΠΕΚΑ με την ανακοίνωση μιας σειράς μέτρων. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι αυτά τα μέτρα δε δίνουν λύσεις, αλλά αντιθέτως μας προκαλούν μια σειρά από απορίες.
Για παράδειγμα, θα θέλαμε να μας μας πει κάποιος, γιατί δεν το καταλαβαίνουμε καλά:

Αναφορικά με τη «μειωμένη χρέωση ρεύματος», όταν η χώρα δεν διαθέτει αξιόπιστο σύστημα μέτρησης της ρύπανσης, αλλά ούτε η ΔΕΗ κάποιο ‘έξυπνο’ σύστημα άμεσης ενημέρωσης των καταναλωτών, πώς ακριβώς περιμένει η κυβέρνηση να ενημερώνεται κάποιος ότι ξεκινάει στον λογαριασμό του η σχετική έκπτωση; Με sms, από την τηλεόραση και τα ραδιόφωνα, ή με σήματα καπνού; 
Παρομοίως, όταν τα αποτελέσματα των μετρήσεων ρύπανσης αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ με τουλάχιστον μια μέρα καθυστέρηση, πώς εκτιμούν οι υπεύθυνοι ότι μπορεί να προφυλαχθεί ένα παιδί με άσθμα ή ένας ηλικιωμένος με καρδιακά προβλήματα; Απλά μυρίζοντας την ατμόσφαιρα;
Αυτά είναι μόνο δύο από τα ερωτήματα που θέσαμε στα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Οικονομικών και Υγείας,  με την ελπίδα να υπάρξει μια ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος και αποτελεσματικά μέτρα μείωσης της βαριάς ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Επειδή όμως όλοι  θέλουμε να έχουμε μια «Καλύτερη Ζωή» και να βελτιώσουμε τη δική μας καθημερινότητα,  ας έχουμε κατά νου τις πληροφορίες που έχουμε δημοσιεύσει με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων:
  • Πρακτικές συμβουλές για καλύτερη θέρμανση
Καλή, καθαρή και ευτυχισμένη χρονιά να έχουμε, χωρίς κρίσεις και νέφη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.