# #

23 Δεκ 2014

Λαδώστε, ψεκάστε, καθαρίσατε (απλή μέθοδος εκλογής Προέδρου).


Απομαγνητοφώνηση των σκέψεών μου

Υλικό νόμιμης συνακρόασης

Τμήμα:ΑΕΘΜΕΒ

(Αρχείο Εισαγγελίας Θαμμένων Μυστικών Εξαγοράς Βουλευτών)
γραμματεία, δακτυλογράφηση, επικύρωση Α.Λ.)

Ο βουλευτής του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης, καταγγέλλει τον Γιώργο Αποστολόπουλο (απροσδιορίστου επαγγελματικής ιδιότητος) ότι αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει με 2 - 3 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα. Τον ηχογραφεί και τον μαγνητοσκοπεί σε μία τουλάχιστον συνάντηση. Πάει το υλικό στον εισαγγελέα ο οποίος επί δύο εβδομάδες δεν κάνει τίποτα γιατί...
δεν μπορεί να βρει το «λαδωτήρι».

 Την δημόσια καταγγελία για την απόπειρα εξαγοράς, πραγματοποιεί ο τεχνικός επιβλέπων της καταγραφής, συνάδελφος του κ. Χαϊκάλη, ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος. Ο κ. Χαϊκάλης, επιβεβαιώνει την καταγγελία και καλείται συνέντευξη τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οπότε σείονται τα ντιβιντι στα μούτρα των δημοσιογράφων προς επιβεβαίωση των καταγγελιών.

Η κυβέρνηση που… έχει την μύγα, αλλιώς δεν θα μυγιαζόταν, αντεπιτίθεται, παρότι δεν έχει καταγγελθεί ότι αυτή ήταν ο τροφοδότης και αποστολέας του "λαδωτηριού". Δίνονται αμέσως στον τύπο φωτογραφίες από ενσταντανέ του Αποστολόπουλου να συνοδεύει τον Καμμένο, συμπωματικά, σε επίσημη συνάντηση με τον πρόεδρο και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαθαίνουμε, ότι τον Αποστολόπουλο, τον γνώριζε ο Καμμένος και, τον είχε συστήσει σε αυτόν ο σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος, για να τον συστήσει, μάλλον, γνώριζε καλά τις ιδιότητες και ικανότητές του. Επιπλέον, τον γνώριζε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αφού και αυτόν τον συμβούλευε ο Αποστολόπουλος, πριν βρεθεί στα δικαστήρια να καταγγέλλει τον αδελφό του Αντρίκο, για την υπόθεση των σι ντι ες. Από όλες αυτές τις εργώδεις δραστηριότητες του Αποστολόπουλου, συμπτωματικά, δεν υπάρχει ούτε φωτογραφία, ούτε ντιβιντι, ούτε ένα πλάνο από τα κανάλια που ξημεροβραδιάζονται τζάμπα και βερεσέ κάτω από τις νεραντζιές του Μαξίμου.

Ο Αποστολόπουλος, με ανακοίνωση, καταγγέλλει στα ΜΜΕ τους «ευεργεθητέντες» υπό αυτού, χωρίς να μας λέει ποιούς και πώς τους ευεργέτησε, εκτός, και πρέπει να καταλάβουμε μόνοι μας ότι εννοεί τον Χαϊκάλη ή μήπως τον νυν πρωθυπουργό, ή τον πρώην συγκάτοικο του νυν πρωθυπουργού. Για όσα όλοι έχουν δει να διαμείβονται, μεταξύ αυτού και του Χαϊκάλη, δεν λέει τίποτα απολύτως. Μάλλον, είχε την πρόθεση να κάνει καριέρα ηθοποιού, η Ντόυτσε Μπάνκ δεν τον πλήρωνε καλά και του έκανε καστ ο Λαζόπουλος σε μια σκηνή με τον Χαϊκάλη. Αυτό θέλει να μας πει. Στο τέλος διευκρινίζει ότι όσα έκανε είχαν σαν στόχο να ζυγίσουν το ηθικό βάρος του Χαϊκάλη, ενέργεια την οποία ανέλαβε μόνος του, γιατί δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει εκείνες τις ώρες και είχε και την κατάλληλη ζυγαριά στο υπόγειο. Το μόνο που δεν είπε ήταν ότι τον έβαλε ο Καμμένος για να διαπιστώσει ποιοι βουλευτές του ήταν επιρρεπείς σε εξαγορά.

Ο πρωθυπουργός, ζηλεύει πολύ τον Αποστολόπουλο για την καριέρα του και, μηνύει τον Χαϊκάλη, γιατί έκανε καστ στον Αποστολόπουλο και όχι σε αυτόν, και βρίσκει πρόφαση το γεγονός ότι το όνομά του αναφέρεται στο σενάριο χωρίς να του έχουν καταβληθεί τα νόμιμα ποσοστά. Γι αυτό δεν μηνύει τον Αποστολόπουλο αλλά τον Χαϊκάλη, που τον άκουγε χωρίς να εκμανεί και να τον διαολοστείλει, που θέλει να του κλείσει ραντεβού με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ο Χαϊκάλης δεν θέλει να δει στα μάτια του.

Ο πρωθυπουργός, επιπλέον, ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα διότι, αν και δεν έχει δει με τα ματάκια του το υλικό των ντιβιντι, πιστεύει ότι κάτι πολύ ανώμαλο περιλαμβάνουν. Όσο αυτά διαδραματίζονται στο γραφείο του πρωθυπουργού ο εισαγγελέας, περιμένει να του διευκρινίσει το γραφείο αλήθειας της ΝΔ, ο Παπαμιμίκος αυτοπροσώπως αν είναι δυνατόν, τι περιέχουν τα ντιβιντι, γιατί δεν καταλαβαίνει αν είναι σενάριο ταινίας ή πραγματικότητα και θέλει μια διευκόλυνση.

Ο Αποστολόπουλος περνάει μια βόλτα από το γραφείο του εισαγγελέα και φεύγει σαν κύριος σαν να μην έγινε τίποτα απολύτως αφού προφανώς έγινε δεκτή η ανιδιοτελής διάθεσή του να ζυγίζει το ηθικό έρμα των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων όταν δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει και έχει και την ζυγαριά στο υπόγειο.

Μέσα στην αναμπουμπούλα, ευτυχώς, τα κανάλια αναλαμβάνουν να διασαφηνίσουν την κατάσταση. Δείχνουν στον ελληνικό λαό, με ρυθμό τρεις το λεπτό, μόνο την σκηνή που ο Αποστολόπουλος δίνει το χέρι του στον Τσίπρα γιατί αυτό είναι υλικό δημόσιας παρουσίας του ανθρώπου αυτού, και όχι υλικό παράνομης κινηματογράφησης και επιπλέον παράνομης δοσοληψίας (υποθέτω εδώ ότι η εξαγορά βουλευτή είναι παράνομη πράξη εκτός και με νομοθετικό διάταγμα νομιμοποιηθεί οπότε έτσι κι αλλιώς δεν θα τρέχει τίποτα). Τα κανάλια, καταγγέλλουν με ξεχωριστή υποδόρια μαεστρία τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν καταγγέλλει τον Καμμένο ως «ψεκασμένο», άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο υπεύθυνος για τον βούρκο που δημιουργούν όσοι εμπλέκονται. Επιπλέον καταγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί αρνείται να αυτοψεκασθεί.

Ευτυχώς, σε επίδειξη ξεχωριστής ψυχραιμίας όλοι οι τηλεσχολιαστές δηλώνουν ενώπιον κάμερας ότι έχουν δει το ντιβιντι, όχι σαν εκείνη, την άλλη ιστορία, που είχαν γίνει ρόμπες λέγοντας ότι δεν το είχαν δει (αν θυμάστε την υπόθεση Ζαχόπουλου). Κι όχι μόνο δηλώνουν ότι το είδαν αλλά ανθίστανται και δεν κάνουν καμιά απολύτως αξιολογική κρίση γιατί… η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη και, τα σχόλια τους, ενδέχεται να επηρεάσουν την κρίση των εισαγγελέων. Τέτοια αυτοσυγκράτηση έχει να επιδειχθεί από τα χρόνια του Βασίλειου του Βουλγαροκτόνου, γνωστού για την μεγαθυμία του να αφήνει έναν στους εκατό στασιαστές να βλέπει, για λογαριασμό των υπολοίπων τυφλών.

Τη θέση των δημοσιογράφων των καναλιών αναλαμβάνει τώρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο οποίος μόλις παίρνει το ντιβιντι όχι μόνο δεν το βλέπει, όχι μόνο δεν μπαίνει στον πειρασμό αλλά, σαν τον Ρουβά - Ηρακλή στο δίστρατο καλοσύνης και κακίας, αποφασίζει και το στέλνει στον εισαγγελέα, καταγγέλλοντας αυτούς που το δημοσιοποιούν, αν και δεν έχει ιδέα τι περιλαμβάνει, το ντιβιντι, και ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα ο οποίος θα πρέπει να αποδείξει ότι ο Χαϊκάλης δεν είναι στα συγκαλά του, γιατί δεν κατάλαβε ότι ο Αποστολόπουλος του έκανε ηθικό τέστ.

Η κατάσταση λαμβάνει διαστάσεις κοσμογονίας όταν άλλος ηθοποιός (Α. Καφετζόπουλος) καταγγέλλει τον Χαϊκάλη ότι από παλιά στερούνταν σοβαρότητας. Προσωπικά, σηκώνω τα χέρια, διότι, ψυχολογικό προφίλ του Χαϊκάλη δεν έχω διάθεση και χρόνο να κάνω, ωστόσο, οφείλω να παρατηρήσω ότι το παραπάνω σχόλιο, προϋποθέτει, αν όχι γνώση του Χαϊκάλη, τουλάχιστον γνώση των συνηθειών όσων θέλουν να εξαγοράσουν κάποιον, για οιονδήποτε λόγο. Πάει να πει ότι, εξαγοράζονται μόνο σοβαροί άνθρωποι, γιατί εκτός από την επίτευξη του στόχου που είναι η εξαγορά απαιτείται και λίγο διασκέδαση, και τι καλύτερο από το να μετατρέπεις έναν σοβαρό άνθρωπο σε γελοίο εξαγορασμένο υποκείμενο. Ο γελοίος, αντιθέτως, σοβαρός δεν γίνεται ακόμη κι αν εξαγοραστεί.

Το κόμμα ΠΟΤΑΜΙ, αντιθέτως, προβάλλεται στα κανάλια ως μνημείο πολιτικής σοβαρότητας και αυτοθυσίας, γιατί προτείνει να σοβαρευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίσει Πρόεδρο χωρίς να χρηματιστεί, για να σταματήσει να μυρίζει ο πολιτικός βούρκος και να γίνει λίμνη γεμάτη σανέλ νο 5 και ο Τασιούλας πιο όμορφος από την Ελ Αλαμουντίν. Πολύ απλά: άμα ψηφίσεις Πρόεδρο αυτοβούλως, δεν έχει νόημα να σε χρηματίσουν, άρα χάνεται και η διάθεση οιουδήποτε υποθετικού ενδιαφερόμενου να βρωμίσει την πολιτική ζωή του τόπου. Η προαναφερόμενη "αυτοθυσία" είναι ευεξήγητη διότι, αν ψηφίζεις αυτοβούλως, καθαρίζει ο τόπος, άρα, δεν έχει νόημα το ΠΟΤΑΜΙ να σε καλεί να σοβαρευτείς, άρα, το ΠΟΤΑΜΙ δεν έχει νόημα ύπαρξης, αφού όλοι θα είναι τόσο σοβαροί που η επιπλέον σοβαρότητα θα είναι ένα καθαρός πολιτικός πλεονασμός.

Δεν μας έφταναν όλα αυτά, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Παραστατίδης και Βουδούρης, υπονοούν με ανακοίνωσή τους ότι, όσοι ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφισαν Σ. Δήμα, το έκαναν, γιατί τα έχουν «πιάσει» και ως απόδειξη προσκομίζουν το γεγονός ότι οι δυό τους το… υποπτεύονται. Η δήλωση είναι πολιτικό βούτυρο στο ψωμί των τεσσάρων ανεξάρτητων που ψήφισαν Δήμα και, το περιποιημένο σιχτίρισμα που ρίχνουν σε γαλλικά και σουαχίλι, αναγκάζει τους Παραστατίδη και Βουδούρη να βγάλουν νέα ανακοίνωση, με την οποία διευκρίνιζαν ότι δεν κατάλαβαν τι ακριβώς υπονοούσαν, με την πρώτη τους δήλωση, και ευχαριστούν τους τέσσερις ανεξάρτητους για το μπινελίκι που τους έριξαν διότι, έτσι, τους βοήθησαν να αποσαφηνίσουν το άστοχο των υποψιών τους.

Την υπόθεση δεν θα άφηνε ασχολίαστη το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εκ της αθωώτητός του ορμώμενο, εγείρεται εναντίον του «βούρκου» σαν τον ομηρικό Αίαντα απέναντι στην αδικία, και ζητάει τα ρέστα από… τον ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά, για τα φοβερά και τρομερά των Βουδουρή - Παραστατίδη. Το ΠΑΣΟΚ, είναι το ίδιο κόμμα που ξέχασε ότι πριν μερικές μόλις ημέρες, ότι ο παρακοιμώμενος του αρχηγού του, Κουκουλόπουλος, επέμενε στη βουλή ότι διαθέτει φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας του Τσίπρα με δύο κυρίες της υψηλής κοινωνίας σε δείπνο σκοτεινών διεργασιών στο οποίο έτρωγαν φασιανούς, ζαρκάδια και πράσινα ανθρωπάκια. Το γεγονός ότι ο Κουκουλόπουλος δεν κατέθεσε ποτέ φωτογραφίες θεωρείται, προφανώς, από το ΠΑΣΟΚ, πράξη καθαρμού της πολιτικής ζωής του τόπου και φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν τον πλάκωσε, τον Κουκουλόπουλο, στα γαλλικά και σουαχίλι των Λυκούδη Αηδόνη για να δει κι αυτός, ο Κουκουλόπουλος, την αλήθεια, όπως οι Βουδούρης, Παραστατίδης. Πάντως, οφείλω να εξάρω, την ξεχωριστή ψυχραιμία του ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε το θράσος να μην συμπεριλάβει στην ανωτέρω υπόθεση κανένα στέλεχος του παρά το γεγονός ότι έχει γνωριμίες με τον Λαζόπουλο.

Η όμορφη ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε από το διάγγελμα του πρωθυπουργού. Ο οποίος μπροστά στον κίνδυνο να συνεχιστούν οι απόπειρες εξαγοράς «ψεκασμένων» βουλευτών παρεμβαίνει, τάζοντας δημοσίως υπουργεία, σε όσους ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η πράξη του πρωθυπουργού με υποβολέα τον Βενιζέλο αμέσως ξεσηκώνει ενθουσιασμό στους ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι βλέπουν τους κόπους τους να δικαιώνονται. Και καλούν και άλλους ανεξάρτητους να συνταχθούν μαζί τους γιατί κι αυτοί θα δικαιωθούν από τον γαλαντόμο πρωθυπουργό στην επόμενη κρίση του. Το γεγονός ότι η αριθμητική και πάλι δεν βγάζει Πρόεδρο δεν είναι πρόβλημα διότι με το κατάλληλο μοντάζ τα κανάλια κοντεύουν να πουν ότι δεν θα φτάσουμε καν σε τρίτη ψηφοφορία.

Συμπεράσματα:

1) ένας κατά κοινή ομολογία εξαίρετος κωμικός ηθοποιός, δεν δικαιούται ρόλο στην Ανθρώπινη Κωμωδία παρά σαν νευρόσπαστη μαριονέτα που υποδύεται ότι όλα πάνε καλά διότι, οι Θιασάρχες τον ταπεινώνουν διαρκώς στη θέση της τραγικής φιγούρας με την οποία οι θεατές χαχόλοι γελάνε μόνο με τα παθήματά του.

2) να έχετε την κατάρα μου αν λαδωθείτε με λιγότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ και δεν γίνετε υπουργοί παρά, αποδυθείτε σε καταγγελίες ότι προσπαθούν να σας λαδώσουν.


Του Απόστολου Λυκεσά από alterthess
από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.