# #

5 Σεπ 2014

Γιατί βάζουν “στρατιά” αστυνομικών στην Αμφίπολη;


Το αίτημα για αύξηση των μέτρων φρούρησης του αρχαίου τάφου της Αμφίπολης δείχνει "μεγάλη ανακάλυψη"
- Όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν ότι πρόκειται για κάτι "μεγάλο"!
- Είναι τόσο μεγάλο το μυστικό που αναμένεται να αποκαλυφθεί για να έχει αναλάβει τη φύλαξη η Ασφάλεια;

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έσπευσε να πει “ναι” στο αίτημα του Περιφερειάρχη, ωστόσο υπάρχει κι ακόμη μια “μικρή” λεπτομέρεια. Ήδη ο τάφος φυλάσσεται όχι μόνο από ένστολους αστυνομικούς αλλά και από άνδρες της ασφάλειας.
Τα μέτρα φρούρησης του τάφου για τα δεδομένα των αρχαιολογικών ερευνών είναι πραγματικά πρωτοφανή.

Μια προφανής δικαιολογία είναι ότι το έργο των ερευνητών είναι σε κρίσιμη φάση και δεν πρέπει
κανείς να πλησιάσει όχι μόνο για να μην ενοχλεί στο έργο τους τους αρχαιολόγους, αλλά και για να μην υπάρξουν φαινόμενα αλλοίωσης των στοιχείων ή ακόμη και κλοπές.

Ωστόσο είναι άλλο να μην επιτρέπεται η πρόσβαση στον ευρύτερο χώρο των ανασκαφών και άλλο η συμμετοχή της κρατικής ασφάλειας και γενικότερα μεγάλης αστυνομικής δύναμης η οποία μάλιστα περιγράφεται ως η “μάχιμη” δύναμη της περιοχής.
Έτσι η συζήτηση φούντωσε και πάλι σχετικά με το μεγάλο μυστικό το οποίο αναμένεται να αποκαλυφθεί... μυστικό που απαιτεί ειδικά μέτρα ασφαλείας από μια ολόκληρη στρατιά αστυνομικών.

Πέρα απ' τις θεωρίες που φτάνουν ως και τον Μέγα Αλέξανδρο υπάρχουν απόψεις όπως του Γάλλου αρχιτέκτονας της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής, Τόνι Κοζέλι, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την Αμφίπολη "τόσο σπουδαία, όσο και η Βεργίνα που ανακάλυψε ο Μανόλης Ανδρόνικος.
Ο Γάλλος έχει προσωπική εμπειρία από την Αμφίπολη καθώς την είχε επισκεφθεί πέρυσι, ενώ έχει μεγάλη ανασκαφική εμπειρία στην Ελλάδα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ανασκαφή στη Θάσο. Αξίζει να θυμηθούμε ότι τμήματα του αρχαίου τάφου της Αμφίπολης έχουν κατασκευαστεί από μάρμαρο που προέρχεται από τα λατομεία του νησιού...
Οι δηλώσεις του Γάλλου αρχιτέκτονα λένε πολλά:
"είναι καταπληκτικός. Πρόκειται για έναν πλούσιο τάφο. Βλέπετε την άρτια αρχιτεκτονική του, τις σφίγγες που στέκουν σαν φύλακες στην είσοδο, το εκπληκτικό δάπεδο. Ναι, είναι ένας πλούσιος τάφος για κάποιον που είχε αξίωμα".

https://gr.yahoo.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.