# #

12 Αυγ 2014

Μαγικά Σαμαρά: η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στον ΟΑΣΘ βαφτίστηκε μείωση!


Μερικές φορές, διαβάζοντας τον ελληνικό τύπο, νομίζεις ότι είσαι η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, θα ανοίξεις μια πόρτα και θα βγεις σε ένα κόσμο θαυμαστό. Κι έπειτα κάνεις μια δεύτερη ανάγνωση και ή τραβάς τα μαλλιά της κεφαλής σου από την απελπισία ή χτυπιέσαι χάμω από τα γέλια.

Την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε στο Capital την είδηση "ΟΑΣΘ: Μειώνουν μισθούς, μειώνουν εισιτήρια", χωρίς όνομα συντάκτη. 

"Μπράβο στην κυβέρνηση" είναι το πρώτο που σκέφτεται κανείς, στην εποχή των μνημονίων, της μεγάλης ανεργίας, σκέφτηκαν να μειώσουν την τιμή των εισιτηρίων, να ελαφρύνουν και λίγο τον κοσμάκη. Ποιος μετακινείται με τα λεωφορεία στην εργατομάνα Θεσσαλονίκη; Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, τα χαμηλά εισοδήματα. Πάντα χρειάζονται μια ελάφρυνση στα καθημερινά έξοδα. Διαβάζοντας όμως πιο κάτω άρχισαν να μας ζώνουν τα φίδια:


"μείωση των εισιτηρίων “στο μικρότερο δυνατό ύψος”" λέει το δημοσίευμα. Δεν μπορεί, κάτι δεν πάει καλά με τη σύνταξη! Τι είναι αυτό που δεν πάει καλά; Εξαφανίστηκε μια λεξούλα, τόσο συνηθισμένη στην εποχή της συγκυβέρνησης των ΣαμαροΒενιζέλων κι αντικαταστάθηκε με την αντίθετή της. Εξαφανίστηκε η λεξούλα "αύξηση". Η σωστή διατύπωση, αυτή που ουσιαστικά κρύβεται με το δημοσίευμα, ήταν  "αύξηση των εισιτηρίων “στο μικρότερο δυνατό ύψος”". 

Για όλο τον υπόλοιπο τύπο, η είδηση  ήταν ότι αυξάνεται από τον Οκτώβριο η τιμή των εισιτηρίων στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης από 0,80 σε 1,0 ευρώ, αύξηση 25%. Το Capital είδε μείωση! Εκτός κι αν υπονοεί ότι, λόγω της μεγάλης αύξησης της τιμής, οι πολίτες θα προτιμήσουν τον ποδαρόδρομο, οπότε ο ΟΑΣΘ θα κόβει λιγότερα εισιτήρια.

Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνσηGreeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση!

Σταϊκούρας και Παπαδόπουλος υπέγραψαν στις 5/8 δυο ΚΥΑ "με στόχο τον εξορθολογισμό της λειτουργίας και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΟΑΣΘ", λέει το δημοσίευμα, που προφανώς βασίζεται σε κυβερνητική ανακοίνωση, το είδαμε να επαναλαμβάνεταισε διάφορους ιστότοπους. Μαγική εικόνα αυτές οι δυο ΚΥΑ, όσο κι αν ψάξαμε στη Διαύγεια, στα δυο Υπουργεία, στο Εθνικό Τυπογραφείο, στον ΟΑΣΘ, δεν τις εντοπίσαμε πουθενά. Αν κάποιος αναγνώστης τις εντοπίσει, ας βάλει λινκ στα σχόλια. Φαίνεται μάλιστα ότι η Αυγουστιάτικη ραστώνη έχει πιάσει για τα καλά το Υπουργείο Οικονομικών και η ανάρτηση ανακοινώσεων έμεινε στις 2/8 κι επαναλήφθηκε μόλις σήμερα. Εκτός πια κι αν είναι όλοι απασχολημένοι και τρέχουν να διορθώσουν τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ, ενόψει της επόμενης επιθεώρησης των ανθύπατων της τρόικας.

Το έχουμε πει πολλές φορές: όρος για την επιβίωση της χώρας είναι να απαλλαγούμε απ’ το σάπιο πολιτικό σύστημα, που χρεοκόπησε τη χώρα σε καιρό ειρήνης. Οι εκλογές ζυγώνουν …

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.