# #

10 Αυγ 2014

ANAΠΤΥΞΗ ΣΑΜΑΡΑ....Η Ελλάδα πετάει τα φρούτα στις χωματερές και η Τουρκία πάει για ρεκόρ εξαγωγών στη Ρωσία....

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα δια μέσω της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου τάχθηκε υπέρ των κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία που οδήγησε στο ρωσικό εμπάργκο που καταστρέφει τους Έλληνες αγρότες η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε αυτό το ανέλπιστο δώρο και έτσι επεκτείνει περαιτέρω την εξαγωγή προϊόντων διατροφής στη Ρωσία που αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
 
Η Ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία για την Κτηνιατρική και Φυτοϋγειονομική Εποπτεία (Rosselhoznadzor) θα ανακοινώσει σύντομα στην Τουρκία έναν κατάλογο των προϊόντων τα οποία θα... αποσταλούν από τις τουρκικές εταιρείες παραγωγής.
 
Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή θα επισπευτεί η διαδικασία του σχετικού δείκτη για την προώθηση των προϊόντων στη ρωσική αγορά.
 
Η Τουρκία τον περασμένο χρόνο είχε έσοδα 1,75 δις δολάρια από τις εξαγωγές προς τη Ρωσία, ενώ από τη Ρωσία προς την Τουρκία ο τζίρος  έφθασε στα 1,72 δις (κυρίως αγορά ενέργειας).
 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επιβάλει κυρώσεις, καθώς και ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νορβηγία έχουν απαγορεύσει την εξαγωγή ορισμένων προϊόντων.
 
Στον κατάλογο περιλαμβάνονται: βοδινό και χοιρινό κρέας, φρούτα, λαχανικά, πουλερικά, τυριά, γαλακτοκομικά προϊόντα, ξηροί καρποί και άλλα προϊόντα που είναι καταγεγραμμένα.
 
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.