# #

30 Ιουν 2014

Τζήμερος κατά Μπογιόπουλου κι όλοι μαζί εναντίον μας



Μην περιμένετε να πάρω το μέρος κάποιου εκ των δύο. Δεν εξισώνουμε, δεν ισοπεδώνουμε. Κάποιοι διακρίνουν θύτες και θύματα στους τηλεοπτικούς καβγάδες, πλην όμως, το θύμα είμαστε εμείς. Ο Μπογιόπουλος παίρνει το μέρος μας ενάντια στις τράπεζες και την κυρίαρχη πολιτική. Το κάνει, όμως, με ένα τρόπο που είτε κρύβει την ουσία του προβλήματος είτε οι ιδεολογικές του αναφορές δεν εμπεριέχουν τα κατάλληλα γνωστικά εργαλεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αφήνει χώρο στους συνομιλητές τους να μπερδεύουν τον κόσμο με αριθμούς χωρίς ουσία.
Θα βάλουμε ένα παράδειγμα, για να δούμε ότι υπάρχει πολιτική τεκμηρίωση, η οποία δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Αυτή την πολιτική δεν θα την παίξουν ποτέ στα καθεστωτικά ΜΜΕ.
O Μπογιόπουλος δηλώνει "υπάρχουν λεφτά". Και επικαλείται τα 145 δις που πήγαν στις τράπεζες, από εθνικούς πόρους και άλλα 100, από άλλους πόρους. Σε αυτά προσθέτει 1 τρισεκατομμύριο που έχει πληρώσει η Ελλάδα σε ...
τοκοχρεολύσια από το 1992.
Ο Τζήμερος λέει ότι δεν ισχύει αυτό. Οι παριστάμενοι υπερασπιστές της συγκυβέρνησης προσπαθούν να διακόψουν και να δηλώσουν, με δικά τους στοιχεία άλλα ποσά. Ο Μπογιόπουλος συνεχίζει, αναφέροντας άλλα 500 εκ που πήγαν σε φόρους κατά την τελευταία δεκαετία. Ο Τζήμερος λέει ότι τα λεφτά πήγαν σε μισθούς και συντάξεις...νοσοκομεία και σε αυτούς που έκλεβαν τα νοσοκομεία.  Ο Μπογιόπουλος διαφωνεί και λέει "μήπως πήγαν στους κυρίους Τζήμερους"; Και εξηγεί ότι με τη φράση αυτή εννοεί τις φοροαπαλλαγμένες μεγάλες επιχειρήσεις.
Από κει και πέρα, η επιχειρηματολογία "ξεφεύγει". Κάποια μιλά για "λαϊκισμό" και η συζήτηση πάει σε προσωπικά.
Ακούγεται και η "ερώτηση": Ποια είναι η εναλλακτική; Να'ρθούν λεφτά από τη Ρωσία;
Αυτά τα έβαλα, για όσους δεν θέλουν να ξοδέψουν 9 λεπτά θέασης και νομίζω ότι απέδωσα την ουσία του διαλόγου.
----------
Το βίντεο αναρτήθηκε στο facebook μεταξύ φίλων. Κι εδώ μπαίνει ο Τζήμερος, η ημετέρα αθλιότης και κάποιοι απλοί πολίτες.
Κάνει ωραίο σχόλιο ο κ. Τζήμερος, κάτω από την ανάρτηση του βίντεο:
Αν "θαυμάσω" τον τρόπο του γραπτού λόγου, θα χάσω την ουσία. Ο κ. Τζήμερος κάνει μαθηματικά μπακάλικου, για να αποκρύψει την αλήθεια και αυτό που υπηρετεί. 

Βρίσκω την ευκαιρία να παρέμβω, για να ρωτήσω έναν ακόμα αρχηγό κόμματος:
(Στην εικόνα απεικονίζονται οι ώρες εργασίας σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία και Γερμανία (τελευταία), σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ. Σκοπός της εικόνας ήταν να δείξει ότι οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από άλλους λαούς και , προφανώς, κάτι παράγουν).
Συμπολίτης, ακόμα πιο εύστοχος από μένα, φαίνεται πριν την είκονα να απαντά στην ερώτηση μου. 

Κι εγώ , επειδή ήμουν βέβαιος, ότι ένας θιασώτης του νεοφιλελευθερισμού δεν πρόκειται να απαντήσει την ερώτηση, υπενθύμισα ανάρτηση του ithacanet, η οποία εξηγεί το πώς βρέθηκαν χρεωμένοι κράτος και πολίτες.  Ακολουθεί γλαφυρή απάντηση του ίδιου συμπολίτη, για το "αν παράγει η Ελλάδα":

Στη συζήτηση παρενέβησαν και άλλοι, χωρίς κανείς να διαφωνεί επί της ουσίας του ερωτήματος μου. Ο διάλογος έκλεισε με τα πιο κάτω λόγια:
Η σημερινή ανάρτηση έγινε για να τηρηθεί ο λόγος μου:  "όποιος δεν απαντά στο γιατί να χρεώνεσαι αντί να εκδίδεις χρήμα θα πληρώσει" .
Ο εκτεθειμένος, για ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς και γιατί δεν απάντησε, φαίνεται να είναι ο κ. Θ. Τζήμερος.
Όμως, εκτεθειμένοι είναι όλοι οι παρευρισκόμενοι στην εκπομπή, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Μπογιόπουλου. Εκτεθειμένο είναι το σύνολο του ολιγαρχικού κομματικού συστήματος, οι οποίοι αποκρύπτουν τη μία και μόνη αλήθεια:
Το ιδιωτικό χρήμα δημιουργεί το χρέος. Λεφτά θα υπάρξουν, όταν το χρήμα εκδίδεται, δημοκρατικά, ως δημόσιο εργαλείο και όχι, όπως είναι σήμερα: ένα ιδιωτικό εμπόρευμα, με σκοπό το κέρδος των ολίγων.
Με  τέτοια πολιτική και τέτοια "αντιπολίτευση", ας μην περιμένουμε άσπρη μέρα.
Κι επειδή κάποιοι κάνουν τους χαζούς:
Η εναλλακτική λύση είναι "Έκδοση δημόσιου χρήματος, αντί ομολόγων και διαγραφή του χρέους, επειδή είναι πλαστή κατασκευή της ομερτά πολιτικών και τραπεζιτών". Και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργηθεί το αναγκαίο χρήμα για τη λειτουργία μιας χώρας, είτε εντός είτε εκτός ευρώ. Αν εμφανιστεί αυτή η πολιτική σε πρώτο πλάνο, οι λαλίστατοι της Ολιγαρχικής Ευρώπης, όχι μόνο δεν θα μπορέσουν να αντιδράσουν, αλλά θα είναι σα να έφαγαν στο κεφάλι ατομική βόμβα. Η αλυσιδωτή αντίδραση των λαών είναι βέβαιη.
Τόσο απλά. Τόσο δύσκολα.

Συνημμένο:

 

Προς τα κόμματα: Διαλέξτε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.