# #

20 Μαΐ 2014

Ν.Μεντβέντεφ: “Tο φυσικό αέριο που δεν θα εξάγεται στην Ευρώπη, θα μπορεί να αποστέλλεται στην Κίνα”

medvedef_5
O ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, μίλησε για την πιθανότητα επαναπροσανατολισμού προς την Κίνα των εξαγωγών φυσικού αερίου που δεν θα εξάγονται προς την Ευρώπη.
«Διαθέτουμε αρκετά αποθέματα, αρκετό φυσικό αέριο για να εξαγάγουμε προς ..
ανατολάς και προς δυσμάς. Αλλά στη χειρότερη περίπτωση, απολύτως θεωρητικά, το φυσικό αέριο που δεν θα εξάγεται στην Ευρώπη, θα μπορεί να αποστέλλεται στην Κίνα», δηλώνει ο ρώσος πρωθυπουργός στη συνέντευξη, η δημοσίευση της οποίας συμπίπτει με την επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη Σανγκάη.
«Προς το παρόν, το τονίζω, δεν πρόκειται παρά για μία πιθανότητα απολύτως θεωρητική», πρόσθέτει.
Ένα από τα αντικείμενα της επίσκεψης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κίνα είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό για τη εξαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου στη χώρα, μεσούσης της κρίσης στις σχέσεις της Μόσχας με την Ουκρανία και την Ευρώπη, βασικό προορισμό των εξαγωγών του ρωσικού φυσικού αερίου.
Από τη Σανγκάη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Κίνα και η Ρωσία δεν έφθασαν ακόμη σε συμφωνία επί των τιμών στις διαπραγματεύσεις επί του συμβολαίου για την προμήθεια φυσικού αερίου και ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται.
«Η επίσκεψη δεν έχει τελειώσει ακόμη [...] Οι συνομιλίες συνεχίζονται [...] έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος, αλλά υπάρχει ακόμη δουλειά για να γίνει ως προς την τιμή», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον πρόεδρο της Ρωσίας στην επίσκεψή του στην Κίνα.

http://sfairika.gr/site/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.