# #

25 Μαΐ 2014

Πόσα είπες ότι βγάζεις το μήνα;

eurobouleutesΤο να επαναλαμβάνουμε κάτι που είναι ήδη γνωστό, δε σημαίνει ταυτόχρονα ότι είναι και περιττό. Το έχουν πει και οι αρχαίοι «Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως».
Επειδή ο Έλληνας ξεχνά ή θέλει να ξεχνά πολύ εύκολα, καλό θα είναι -πριν ψηφίσουμε- να θυμηθούμε ή να μάθουμε κάποια πραγματάκια και μετά αν νομίζουμε ότι είναι απαραίτητο, σκεφτόμαστε και λιγάκι.
Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, αυτοί καλέ που θα παλεύουν για εμάς τα επόμενα πέντε χρόνια στα ξένα, μόνο για το παρόν που θα δηλώνουν στο Ευρωκοινοβούλιο, θα παίρνουν 300 Ευρώ και κάτι ψιλά ανά ημέρα.
Εσύ “βλάκα” που δε μπορείς να...
σώσεις την Ελλάδα -αυτή σε σώζει-, στην πρώτη σου δουλειά θα πάρεις -στα επίσημα χαρτιά- 586 (ευρώ μικτά) – 96,69 (16,5% κρατήσεις) = 489,31 καθαρά. Να λες και ευχαριστώ πολύ!
Πιο απλά, αυτά που θα βγάλεις εσύ μέσα στο άγχος και την ταλαιπωρία σε ένα χρόνο, θα τα βγάλει χωρίς άγχος και ταλαιπωρία ο/η Ευρωβουλευτής που θα ψηφίσεις, μόνο σε 15 περίπου ημέρες, χωρίς να έχεις καταλάβει γιατί τον /την ψήφισες.
Ακόμα πιο απλά, εσύ “βλάκα” Έλληνα θα δουλεύεις κοντά στα 20 χρόνια για να πάρεις αυτά που θα πάρει ο/η κάθε Ευρωβουλευτής σε ένα χρόνο.
Ο Βασικός καθαρός μισθός τους είναι 6.100 ευρώ περίπου, τα διάφορα όμως επιδόματα και διευκολύνσεις (είναι αρκετά), τους ανεβάζουν το μηνιαίο μισθό στις 10.000 με 12.000 ευρώ, μπορεί και παραπάνω.
Όλοι αυτοί που λένε ότι θα παλεύουν για εμάς, είναι σε κάτι χειρότερο από τους τοπικούς βουλευτές στην Ελληνική βουλή. Αν στους εδώ περνάει ένα, ας πούμε 10%-15% αυτών που ζητάνε, στην Ευρωβουλή πάει σε χαμηλό μονοψήφιο αριθμό. Εδώ μερικές φορές τους περνάει για να μη διασαλευτεί η υπάρχουσα κατάσταση, εκεί, δεν έχει τέτοια.
Στη Χώρα μας -αν δεν το παίζουμε παλαβοί- γνωρίζουμε ότι κουμάντο κάνουν βασικά άλλοι, λέτε εις τας Βρυξέλας, να είναι καλύτερα;
Σαφώς και δεν γίνεται να τα ισοπεδώσουμε όλα, αλλά μη νομίζετε ότι οι βασικές γραμμές και στρατηγικές των πιο υψηλών αφεντάδων ξεφεύγουν από τους στόχους τους.
Αν τελικά νομίζουμε ότι αξίζουν κάποιοι άσχετοι αεριτζήδες να περνάνε καλά και εμείς όχι, ας ακολουθήσουμε το δρόμο των προβάτων, ίσως να βολεύει…
Σε στημένο παιχνίδι, δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, εύχομαι τουλάχιστον η ψήφος μας να μην πέσει σε σάπιο κομματικό έδαφος.

http://outelogos.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.