# #

27 Μαΐ 2014

Αν προχωρήσει το σχέδιο Σγουρού – Διαπλοκής....

10267775_254160134787397_47476352033432189_n

Τα στοιχεία γνωστά, 66 δήμοι, 4 εκατομμύρια κάτοικοι, 314 εκατομμύρια ευρώ πλεόνασμα ή πιο σωστά ένα πλεόνασμα ντροπής, πόροι του ΕΣΠΑ που μοιράζονταν στα κομματικά φιλαράκια του απερχόμενου Περιφερειάρχη, Φυλή, Γραμματικό, Κερατέα και από την άλλη Ψυχικό, Βούλα, Μαρούσι… ιδιωτικοποιήσεις… και τα μυαλά στα κάγκελα.

Το ότι η Αττική πρέπει να αλλάξει πρόσωπο δεν είναι ούτε καλαμπούρι ούτε προεκλογικό τσιτάτο, είναι ανάγκη. Έπρεπε νά “χε γίνει χθες. Είναι κρίσιμης σημασίας να πάρει η Αριστερά της Περιφέρεια Αττικής, διότι η Περιφέρεια Αττικής έχει αρμοδιότητα για όλα σχεδόν τα πράγματα που συγκροτούν την ανθρωπιστική κρίση. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι εάν η Αριστερά διοικεί την Περιφέρεια Αττικής ακόμη και  για το σύντομο χρονικό διάστημα  που παραμένει στην εξουσία μια Μνημονιακή κυβέρνηση, η Περιφέρεια μπορεί να εξασφαλίσει την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Οι περιφέρειες έχουν τόσο ευρείες αρμοδιότητες, που μόνο εξωτερική πολιτική δεν μπορούν να κάνουν, κατά τα άλλα είναι κράτος εν κράτει. Γι αυτό δεν θέλουμε και το αντίθετο, δηλαδή μια αριστερή κυβέρνηση με μια περιφέρεια που να παίζει μπάλα με την διαπλοκή και τα λαμόγια.

Ένας δεύτερος πιο ειδικός λόγος είναι το θέμα των σκουπιδιών. Δεν έχει εμβληματική σημασία μόνο επειδή ήταν η αιχμή του δόρατος της καμπάνιας της ΔΥΝΑΜΗΣ ΖΩΗΣ και της Ρένας Δούρου, αλλά γιατί έχει τεράστια περιβαλλοντική και οικονομική σημασία. Τα σκουπίδια είναι μια από τις πιο μεγάλες μπίζνες αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

 Αν προχωρήσει το σχέδιο Σγουρού – Διαπλοκής, η περιβαλλοντική επιβάρυνση θα είναι τραγική, διότι όλο το σχέδιο υπακούει στην αρχή «όσο πιο βρώμικα σκουπίδια, όσο λιγότερη ανακύκλωση, τόσο καλύτερα γιατί καίγονται ευκολότερα». Αντίθετα, η δική μας πρόταση για ανακύκλωση στην πηγή ωφελεί και το περιβάλλον αλλά και την οικονομία, καθώς δεν κατευθύνει δημόσιους πόρους στα χέρια της διαπλοκής.

Σε τελική ανάλυση, η Περιφέρεια Αττικής είναι η μισή Ελλάδα, είναι η περιφέρεια της φτώχειας και της ανεργίας, είναι η περιφέρεια που σε μεγάλο βαθμό κατοικείται από εκείνους υπέρ των οποίων μεροληπτεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ας νοιαστεί επιτέλους κάποιος περισσότερο για τον Ασπρόπυργο και το Πέραμα απ΄ό,τι για το Κολωνάκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.