# #

29 Μαΐ 2014

Στην ίδια ευρωοικογένεια με το ΠΑΣΟΚ εντάσσεται το Ποτάμι ...

Πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν αλλά με μέλλον που έχει κομματικό παρελθόν


Τα σενάρια για συμμαχίες με φιλομνημονιακές δυνάμεις και τις απόψεις που το θέλουν να είναι στήριγμα των κυβερνητικών δυνάμεων επιβεβαιώνουν οι κινήσεις που κάνει το Ποτάμι.

Αν και έγινε μεγάλη προσπάθεια να μην βγουν στην επιφάνεια οι βασικές πολιτικές κατευθύνσεις του σχηματισμού προεκλογικά, η σύνθεση των βασικών στελεχών του κόμματος δεν άφησε ποτέ αμφιβολίες για την μετεκλογική του πολιτική στάση.

Χαρακτηριστική είναι η απόφαση που ανακοίνωσε πριν από λίγο το  κόμμα, να ενταξει τους δύο ευρωβουλευτές του στην ευρωομάδα των...
Σοσιαλδημοκρατών, στην οποία ανήκει και το ΠΑΣΟΚ, μετά από συνάντηση που είχε ο ίδιος με τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συμμετοχή στη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα του ευρωκοινοβουλίου αυξάνει τις δυνατότητες δράσης για το Ποτάμι στην Ευρώπη, ενώ στις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν τις περασμένες εβδομάδες, οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες δεσμεύτηκαν ότι η αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας στην Ελλάδα και στο Νότο συνολικά, θα βρίσκονται στις άμεσες πολιτικές τους προτεραιότητες.
Διευκρινίζεται πάντως ότι το Ποτάμι δε θα ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα, ενώ αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά και την επίσημη ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος και την ανακήρυξη των ονομάτων των ευρωβουλευτών.


 http://www.alfavita.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.