# #

17 Απρ 2014

Με απόφαση της (κυβέρνησης) η πώληση σχολείων(αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ)






Τη μάχη της τοπικής κοινωνίας της Θεσσαλονίκης να διασώσει 4 εν λειτουργία σχολικά κτήρια και το μόνο κλειστό γήπεδο στίβου από το ΤΑΙΠΕΔ και την πώλησή τους σε ιδιώτες παρουσιάζει 9’ ντοκιμαντέρ. 
Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πουλώντας σχολεία στην Ελλάδα της Κρίσης» μιλούν ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, η Πόπη Σαραϊδάρη, μέλος Δ.Σ. της Ε’ ΕΛΜΕ και ο Γιώργος Κατσικάς, προπονητής στίβου.
Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε με..
τη συνδρομή του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή, Κρίτωνα Αρσένη, σε μια ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της περιοχής, που αγωνίζονται για να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία και τα γήπεδα που βρίσκονται σήμερα στον χώρο καθώς και ένας ιερός ναός αλλά και οι δασικές εκτάσεις και η λεωφόρος Δενδροποτάμου.
Ο ανεξάρτητης ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης βρέθηκε κοντά στους κατοίκους για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ και προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις.
Η ελληνική κυβέρνηση δε διστάζει να ξεπουλήσει ακόμη και τα σχολεία και να παραχωρήσει στο ΤΑΙΠΕΔ χώρους εκπαίδευσης, άθλησης και ψυχαγωγίας αλλά και ανάσες πρασίνου για να τις μετατρέψει, σύμφωνα με το σχέδιο, σε εμπορικό κέντρο, γραφεία, διαμερίσματα, αθλητικές δραστηριότητες. Όλα αυτά σε έναν δήμο όπου αντιστοιχεί μόλις 1,5 τ.μ. πράσινου ανά κάτοικο και με πανευρωπαϊκό ρεκόρ στην ατμοσφαιρική ρύπανση.  Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο επίτροπος Ολι Ρεν, απαντώντας σε γραπτή ερώτησή μου αποποιείται την οποιαδήποτε εμπλοκή στην πώληση των σχολείων που χαρακτηρίζει κυβερνητική επιλογή.  Καλώ την κυβέρνηση να ακυρώσει έστω και τώρα την μεταβίβαση των δύο πρώην στρατοπέδων “Παπακυριαζή” και “Μεγάλου Αλεξάνδρου” στο ΤΑΙΠΕΔ και την πώληση των αναντικατάστατων δημόσιων υποδομών  που κατασκευάστηκα σε αυτά.”



 http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/04/blog-post_9279.html#ixzz2z9t4bvhK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.