# #

15 Απρ 2014

Δήμος Δίου-Ολύμπου...Κάνε την αγανάκτησή σου ΔΥΝΑΜΗ

Δίου - Ολύμπου



    Συνδημότη-συνδημότισσα,
 
 

    Ήδη έχουμε μπει στην προεκλογική περίοδο για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές αλλά και για τις Ευρωεκλογές που θα γίνουν τον Μάιο. «Νέα πρόσωπα», δήθεν «άφθαρτα», «ακομμάτιστα», «αδοκίμαστα» θα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.

Στην πραγματικότητα ...όλοι τους υπηρετούν δοκιμασμένες αντιλαϊκές πολιτικές. Είναι ενταγμένοι στο μεγάλο «κόμμα» της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μπροστά σ’ αυτές τις εκλογές η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Δήμου Δίου-Ολύμπου απευθύνεται σε σένα και σε καλεί να σκεφτείς, να προβληματιστείς και να ψηφίσεις με ενιαία κριτήρια, γιατί ενιαία είναι και η αντιλαϊκή πολιτική που τ’ αποτελέσματά της ζεις καθημερινά. Πολιτική που σχεδιάζεται στην Ε.Ε. κατ’ εντολή των επιχειρηματικών ομίλων.
Σε καλεί να καταδικάσεις τους συνδυασμούς που, σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμου, ακολούθησαν πιστά τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. στην Τοπική Διοίκηση. Να δυναμώσεις αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Υπάρχει πλέον πλούσια πείρα για τους διαχειριστές στο Δήμο μας και στην Περιφέρεια, «συμπολιτευόμενους» και «αντιπολιτευόμενους»:

Δεν υπάρχει αντιλαϊκό μέτρο, δεν υπάρχει βάσανο που να βίωσες εσύ και η οικογένειά σου τα τελευταία χρόνια, που να μην έχει τη σφραγίδα, την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην έχει υλοποιηθεί στην πράξη από τη Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή (απολύσεις, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, εμπορευματοποίηση της πρόνοιας και της υγείας, ιδιωτικοποίηση της λαϊκής περιουσίας και υπηρεσιών , αύξηση σε χαράτσια, ενίσχυση με κάθε τρόπο των επιχειρηματιών κ.α.).
Είναι αυτοί, που όταν εσύ ματώνεις όλα αυτά τα χρόνια από τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ, από τα μνημόνια, τις «τρόικες» και τα «μέτρα σωτηρίας» των επιχειρηματιών, υλοποιούν τοπικά αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, προωθούν τον «Καλλικράτη» και τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο όνομα της «ανάπτυξης». 

Τόσα χρόνια στήριξαν και στηρίζουν την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής.
Για αυτό όχι μόνο ήταν απόντες απ’ όλους τους αγώνες της τελευταίας τετραετίας που έδινε ο λαός μας ενάντια στα μέτρα και τις πολιτικές της Ε.Ε., της Τρόικας και της κυβέρνησης, αλλά βοήθησαν στην υπονόμευση των αγώνων, στην εκτόνωση του λαού σε ανώδυνα κανάλια για το σύστημα (π.χ. διόδια, κλείσιμο των εξόδων στη Νότια Πιερία). Όλοι οι παραπάνω (ανεξάρτητα σε ποιο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχουν) θα σου ζητήσουν να τους εμπιστευτείς (ξανά).  

Είναι στο χέρι σου να τους γυρίσεις την πλάτη.
Να μην υποκύψεις σε πλαστά διλήμματα και ψεύτικες υποσχέσεις.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα σου μιλήσουμε ξανά, όπως και τόσα χρόνια, με τη γλώσσα της αλήθειας: Μην ψάχνεις «σωτήρες». Οι «σωτήρες» μας τελείωσαν μαζί με τα παραμύθια τους περί «Ενωμένης Ευρώπης», «ανταγωνιστικότητας», «Καλλικράτη που ανοίγει νέους δρόμους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και τόσα άλλα. Μην περιμένεις «Μεσσίες» που προεκλογικά υπόσχονται «γεφύρια και ποτάμια» και μετεκλογικά συνεχίζουν στην ίδια αντιλαϊκή ρότα με νέους φόρους, τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, ανταποδοτικότητα στο δικαίωμά σου στον αθλητισμό και πολιτισμό.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σου ζητάμε και σ’ αυτές τις εκλογές να μας εμπιστευτείς. Γιατί και αυτά τα τέσσερα χρόνια σταθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν υποχωρήσαμε μπροστά στις δυσκολίες.

Είμαστε η μόνη δύναμη που δεν σου είπε ψέματα.
Παλέψαμε και παλεύουμε με συνέπεια για την απόκρουση της βάρβαρης επίθεσης που ζούμε σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας.
Δώσαμε και δίνουμε μάχες  για να καταργηθούν τα δημοτικά τέλη, να καταργηθούν τα διόδια, να μη θα θαφτούν βιομηχανικά απόβλητα στο αμμορυχείο Λιτοχώρου, να μην ξεπουληθούν δημόσιες και ιδιωτικές εκτάσεις σε μεγαλοεπιχειρηματίες, για να πάρουν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την παιδεία, την υγεία, για να ανατρέψουμε συνολικά αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν κρύβεται πίσω από ψεύτικα ψηφοδέλτια της λεγόμενης «τοπικής κοινωνίας. Δεν κρυβόμαστε πίσω από δήθεν «ανεξάρτητους» και «ακομμάτιστους» υποψηφίους (ο τόπος μας άλλωστε είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε) που την άλλη μέρα από την εκλογή τους θα σταθούν μαζί με τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου απέναντι στις λαϊκές ανάγκες και αγωνίες.
Το «έργο» το είδες στην προηγούμενη τετραετία.
Μην ξαναπέσεις στην παγίδα: Όσο «ακομμάτιστη» ήταν, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ και σήμερα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, άλλο τόσο ακομμάτιστοι είναι και αυτοί που, ήταν-είναι, μέλη και στελέχη των κομμάτων αυτών.
Αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Απλά δηλώνουν «ανεξάρτητοι» γιατί θέλουν ν’ αποφύγουν τις διαχρονικές ευθύνες τους απέναντι στον λαό, να κρύψουν την ταύτισή τους με την κυβερνητική πολιτική, που ακολούθησαν και κατά γράμμα θ’ ακολουθήσουν αν εκλεγούν.
Γύρνα την πλάτη στους γυρολόγους  και τους «μεγαλοπαράγοντες» που φόρεσαν την προβιά του δήθεν «ανεξάρτητου» (λες και δεν ξέρουμε ποιος είναι ο καθένας) για να σε βάλουν από την πίσω πόρτα στο μαντρί της αντιλαϊκής πολιτικής.
Όσες επίπλαστες συμμαχίες και συγκολλήσεις κορυφής κι αν κάνουν, ο λαός μένει στον ίδιο παρονομαστή: φτωχότερος, άνεργος, ανασφάλιστος χωρίς δικαιώματα, πνιγμένος στα χαράτσια, ξεκληρισμένος από τα χωράφια του, με λουκέτο στο μαγαζί του.

Άλλο τόσο «άφθαρτο» αλλά  και μακριά από τις λαϊκές ανάγκες είναι και το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ,  που  ενώ υπόσχονται λύσεις των προβλημάτων αν εκλεγούν στην Τοπική Διοίκηση, την ίδια ώρα πίνουν νερό στο όνομα της  Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι η «μήτρα» που γεννά και οξύνει τα λαϊκά προβλήματα. Είναι εκείνοι που τόσα χρόνια ήταν κολαούζοι και δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ στον δήμο μας, στο συνδικαλιστικό κίνημα, παντού. Είναι εκείνοι που υποδέχονταν  στον συνέδριο της Κυλλήνης τον «Καλλικράτη» θετικά και σήμερα ανεβαίνουν στα κεραμίδια και νιαουρίζουν ενάντια.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Δίου-Ολύμπου αποτελείται από αγωνιστές που συναντήθηκαν στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος και στην πάλη για το μεροκάματο, ενάντια στις απολύσεις, για μέτρα ανακούφισης των ανέργων, για αξιοπρεπή σύνταξη, για δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, για τα δικαιώματα της νεολαίας και των γυναικών.
Καλούμε το λαό να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο Δήμο Δίου-Ολύμπου και στην Περιφέρεια, για να ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ από καλύτερες θέσεις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, στην περιφέρεια και παντού, απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, την πολιτική της Ε.Ε. έτσι όπως εκφράζεται εκεί και σε κάθε πλευρά της ζωής.
Για να εκλεγούν αγωνιστές που θα παλεύουν:
για επαρκή χρηματοδότηση στους Δήμους και τις Περιφέρειες,
για να μην συρρικνωθούν και εμπορευματοποιηθούν οι κοινωνικές δομές,
για να αποτρέψουμε ιδιωτικοποιήσεις χώρων και "φιλέτων" που σήμερα δίνονται στο μεγάλο κεφάλαιο,
για να καταργηθούν όλα τα διόδια και να μην κατασκευαστούν νέα πλευρικά στον Πλαταμώνα,
για να δοθούν κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα και για αντισεισμική προστασία που ανακουφίζουν το λαό και που δημιουργούν θέσεις εργασίας.
για να δυναμώσει η πάλη για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,
για προστασία του φυσικού, κοινωνικού, πολιτιστικού περιβάλλοντος,
για το σύνολο των λαϊκών αναγκών που γίνονται θυσία στο βωμό των κερδών των μονοπωλίων.
Όχι στις απολύσεις. Μόνιμη και σταθερή εργασία, προσλήψεις προσωπικού για τις διευρυμένες ανάγκες που προκύπτουν.
Δραστική μείωση, με στόχο την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών.
Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής που τους πληρώσαμε από το υστέρημά μας και αποτελούν περιουσία μας.
Να απομακρυνθούν τα διάσπαρτα πεδία βολής από τον Όλυμπο και να σταματήσει να είναι η περιοχή ένα απέραντο στρατόπεδο.
Άμεση  περιβαλλοντική αποκατάσταση του Αμμορυχείου Λιτοχώρου και της Βροντούς
Άμεση κατασκευή του δρόμου Κονταριώτισσα – Νέο Νοσοκομείο


Παραμέρισε την ηττοπάθεια, την απογοήτευση, την υποταγή.  Κάνε την αγανάκτησή σου ΔΥΝΑΜΗ

Κι αν είναι ο λάκκος σου βαθύς,
χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς.
                                                         Κ. Βάρναλης

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου

Υποψήφια Δήμαρχος
Κατερίνα Κουρίτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.