# #

13 Απρ 2014

- Καλημέρα σας , να σας κάνουμε μια ερώτηση; Τι είναι ο Αχελώος;

Κατι μ'αρρωσταίνει σ' αυτήν την πολιτεία

«Κάτι μ’ αρρωσταίνει σε αυτή την πολιτεία και παίρνω σβάρνα τα φαρμακεία» Έτσι τραγουδούσε πριν πολλά χρόνια ο Διονύσης Σαββοπουλος στο τραγούδι του «Ελσα σε φοβάμαι». Και στη συνέχεια έλεγε ο στίχος .. «Όλα τα άλλα είναι φήμες και ψευτιές, και ανοησίες και στατιστικές» 

 Α , γεια σου Νιονιο! Όταν ακούω στατιστικές, εκεί κοντά είναι και τα γκάλοπ, και οι δήθεν έρευνες για τη δύναμη των κομμάτων και την πρόθεση ψήφου των πολιτών! Ανοησίες και ψευτιές! αυτό είναι. 


Διαφημιστικά τρικ για να σπρωξουμε αυτόν που θέλουμε, τα συμφέροντα μας και τους κολλητούς μας! Βέβαια ο πολίτης όταν τα βλέπει συνέχεια μπροστά τους επηρεάζεται, είναι επόμενο! 

Όπως τις δήθεν έρευνες ότι πότε το κρασί κάνει καλό, πότε η μπύρα, και πότε το αυγό έχει..
χοληστερίνη και πότε όχι! Χτυπάτε το τάδε προϊόν να πουλήσουμε το δικό μας! Τρελές αγελάδες, τρελές πωλήσεις τα χοιρινά! Άρρωστα δήθεν τα πουλερικά, πουλάμε αμνοερίφια! 

Τι μας βολεύει τώρα; Το Ποτάμι; ένα κόμμα με μόνο προσόν του ένα γνωστό πρόσωπο της τηλεόρασης που ούτε καν προφορικό λογο δεν διαθέτει, και χωρίς μοντάζ φαίνεται η γύμνια της προσωπικότητάς του; Πού βρεθήκαν τα 10 και τα 12 %;  Με τι ερεύνα; Από το τηλέφωνο; 

- Καλημέρα σας , να σας κάνουμε μια ερώτηση; Τι είναι ο Αχελώος; 

 - Ποτάμι φυσικά! 

- Ευχαριστούμε χαίρετε, καταγράφηκε η προτίμησή σας στο Ποτάμι!




 Όλες αυτές οι δήθεν έρευνες, κάθε μέρα περιέχουν κα κάποιες μικρές αλήθειες καμιά φορά, αλλά κανείς δεν τις αναφέρει γιατί απλά δεν συμφέρει! Όταν 37% των ερωτηθέντων και ίσως και πιο πολλοί, δηλαδή ένας στους δυο σχεδόν, απαντάει ότι δεν ξέρει τι θα ψηφίσει η δεν έχει αποφασίσει, τι σκατά έρευνα κάνετε τάχα; Αυτό, αυτόματα δεν ακυρώνει όλα τα άλλα και τα ποσοστά και τα… κέρατα του Πατριάρχη; Θέλετε άραγε να κάνετε ένα καλό γκάλοπ και όχι ποταμίσιο; κάντε 4-5 ερωτήσεις ευθείες στον κοσμάκη και αν τολμάτε βγάλτε τα αποτελέσματα στον αέρα! 

1) Είστε ευχαριστημένοι από την κυβέρνηση ; 

2) Πόσα χρήματα έχετε για να περάσετε το υπόλοιπο του μήνα ; 

3) Έχετε κάποια ελπίδα ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα και θα πάει καλλίτερα η χώρα; 

4) Πόσοι εργάζεστε σε αυτό το σπίτι ; 

5) Τι θα του λεγάτε αν θα βλέπατε τον Άδωνη Γεωργιάδη, το Βενιζέλο ή το Στουρνάρα ; 

Βέβαια δεν ξερώ αν φαίνονται σε κάποιους προβοκατόρικες και κακές κάτι τέτοιες ερωτήσεις, όμως το ίδιο μου φαίνεται και εμένα ότι τάχα παίρνει 12% και 15% ο χλέμπουρας με το σακίδιο, γιατί λέει πολύ χαριτωμένα, Καλησπέρα-καλησπέρα! ουστ –ουστ ! 

 
Θόδωρος Γαλανοπουλος

http://saktsak.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.