# #

2 Μαρ 2014

Ήρθε η ώρα της Αρκούδας ! Ρώσοι στρατιώτες έκαναν απόβαση στην Κριμαία.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, 2.000 Ρώσοι στρατιώτες έκαναν απόβαση από τη ναυτική βάση στη Σεβαστούπολη και κατευθύνονται προς άγνωστη κατεύθυνση. 



Την είδηση επιβεβαίωσε και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Αυτή τη στιγμή ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι το... Κίεβο ανακοίνωσε πως περίπου 2.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν εισβάλει στην Κριμαία.
Με την κρίση στην Ουκρανία να λαμβάνει όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών, με μοναδικό αντικείμενο συζήτησης την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Νωρίτερα, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι εδώ και ώρα έχουν νεκρώσει οι τηλεπικοινωνίες στη Συμφερόπολη, ενώ η μεγαλύτερη ουκρανική αεροπορική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι έχει κλείσει και ο εναέριος χώρος πάνω από την περιοχή.

Η Ρωσία δεν θα αγνοήσει το αίτημα της ηγεσίας της Κριμαίας για βοήθεια, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. 
Νωρίτερα ο νέος πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση όλων των υπηρεσιών ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων που σταθμεύουν στη χερσόνησο και υπάγονταν έως πριν στη δικαιοδοσία του Κιέβου, είχε ζητήσει τη βοήθεια της Ρωσίας για να αποκατασταθεί η ηρεμία και η τάξη.

 Ο κ. Αξιόνοφ ζήτησε μάλιστα από όσους άνδρες των σωμάτων αυτών διαφωνούν «να εγκαταλείψουν την υπηρεσία τους».

Η τοπική κυβέρνηση της χερσονήσου της Κριμαίας ανασύστησε τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας «Μπέρκουτ», που είχε με απόφασή του διαλύσει το Κίεβο, μάλιστα από χθες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με επείγουσα εντολή του διέταξε το ρωσικό Προξενείο στη Συμφερούπολη να χορηγεί ρωσικά διαβατήρια σε όσους άνδρες του «Μπέρκουτ» το επιθυμούν, σημειώνει το ΑΜΠΕ. 

Παράλληλα ο ρωσικός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έχει ένα «τεράστιο» χρέος ύψους 1,55 δισεκατομμυρίου δολαρίων για το φυσικό αέριο που δεν έχει πληρώσει στη Ρωσία και υπογράμμισε ότι η προνομιακή τιμή που δόθηκε στο Κίεβο μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

http://ellinoskope.blogspot.gr/2014/03/blog-post_4233.html#.UxL2kPl_tyM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.