# #

8 Μαρ 2014

Τι θα λέγατε για μια ολόφρεσκη, μωβ ντομάτα;

Μεταλλαγμένα_τρόφιμα_251011

Σας αρέσει το μωβ χρώμα; 
Είστε απ’ αυτούς που γυρίζουν ολημερίς τα μαγαζιά, για να βρουν από εσώρουχα και κάλτσες, μέχρι πετσέτες και κουρτίνες σε χρώμα μωβ; Τότε, έχουμε πολύ καλά νέα για εσάς! 
Επιστήμονες στο John Innes Centre του Norwich, στην ανατολική Αγγλία, κατάφεραν να παρασκευάσουν μια ντομάτα διαφορετική απ’ τις άλλες∙ μωβ και μάλιστα με όλες τις θρεπτικές ιδιότητες φρούτων του ιδίου χρώματος! Δεν είναι τυχαίο, βεβαίως, που δεν χρησιμοποιούμε την λέξη «καλλιεργήσουν», μιας και μιλάμε για ..
γενετικά τροποποιημένη ντομάτα, καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε οι φυσικές ντομάτες δεν είναι καθόλου μωβ. Ό,τι φυτρώνει δυστυχώς, δεν δικαιούμαστε πλέον να το βαπτίζουμε και καλλιέργεια.
 Στο ωραίο της εργαστήριο, λοιπόν, η καθηγήτρια Cathie Martin, παίρνει το ένα γονίδιο από εδώ, φέρνει τ’ άλλο από εκεί, σαν μικρός θεός που νομίζει πως είναι, και σου προσφέρει την δυνατότητα να φας μια ντομάτα «εξελιγμένη», με την τελευταία λέξη της υπερτεχνολογικής μόδας. Δήλωσε μάλιστα πως «απ’ αυτές τις μωβ ντομάτες μπορείτε να λάβετε τα ίδια ευεργετικά συστατικά που υπάρχουν στα μούρα και τα φραγκοστάφυλα, τα οποία είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό, αλλά η ντομάτα καταναλώνεται σαφώς περισσότερο και στοιχίζει λιγότερο». 
Η συμπαθεστάτη επιστήμων, επιμένει, φυσικά, πως δεν υπάρχει κανένας φόβος για την υγεία μας και θεωρεί τις όποιες αντιδράσεις απέναντι στα γεννητικώς τροποποιημένα προϊόντα ως υπερβολικές. Δεν είναι εποχές τώρα για οπισθοδρομικές αγκυλώσεις∙ ο κόσμος οφείλει να προοδεύει για το καλό των πολιτών. Οπότε και τις ντομάτες θα τις κάνουνε μωβ και τα καρπούζια μπλε με σωμόν βούλες, αφού είναι για το «καλό» μας. Μόνο το επιστημονικό ιερατείο γνωρίζει την απόλυτη αλήθεια, γι’ αυτό ουδείς δύναται να το αμφισβητεί.
 Επί του παρόντος, η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Αυτοκρατορίας, δεν επιτρέπει τόσο την παραγωγή, όσο και την διάθεση τέτοιων προϊόντων. Για την ιστορία, το 1998 ήταν η τελευταία φορά που δόθηκε άδεια διάθεσης και κατανάλωσης σε μεταλλαγμένα βρώσιμα. Ούτε λόγος, βέβαια, πως όποτε κριθεί απ’ τους εξουσιαστές συμφέρον, η νομοθεσία αλλάζει εν μία νυκτί. 
Τι να κάνει όμως και η κυρία Martin, τα λεφτά είναι πολλά και αφού δεν θέλουν τις ντοματούλες της στην γηραιά ήπειρο, αποφάσισε πως υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουνε σπανάκι. Έτσι, σκέφτηκε να ξεκινήσει ζωηρό φλερτ με πιο πολιτισμένες αγορές, το οποίο δεν άργησε μάλιστα να στεφθεί με επιτυχία. Τόσο στον Καναδά, όσο και στις Η.Π.Α διάφορες εταιρείες τροφίμων έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον. 
Η καθηγήτριά μας, λοιπόν, δήλωσε μεν απογοητευμένη που δεν την καταλαβαίνουν στις ευρωπαϊκές αυλές, αλλά η πρώτη παρτίδα με τα 1200 λίτρα συμπυκνωμένου χυμού μωβ ντομάτας ήδη περιμένει ανυπόμονα να φορτωθεί στο πρώτο φορτηγό πλοίο για Καναδά. Στα εν λόγω κράτη, η νομοθεσία περί μεταλλαγμένων είναι κάτι παραπάνω από ελαστική. 
Σε λίγο καιρό, οι υπήκοοι των δύο αυτών κρατών, θα έχουν το υπέρτατο προνόμιο, να τρώνε μωβ πίτσες, να καταβροχθίζουν σπαγγέτι με μωβ σάλτσα, να απολαμβάνουν tomato juice όχι με συμβατικό κόκκινο χρώμα, αλλά σε purple eccentric, συνοδεία κελαριστών ασμάτων απ’ τους Deep Purple, για να μην χαλάει η χρωματική ενότητα στην ομοιόμορφη ζωή τους. Ειλικρινά, τους ζηλεύουμε.
 Τώρα, αν η αγγλίδα επιστήμων, όπως και το κατάπτυστο σινάφι της, απλώς πράσσειν ἄλογα ή της πρέπει να την πάρουν με τις (μωβ) ντομάτες το αφήνουμε στην κρίση του αναγνώστη
Ας ξεκαθαρίσουμε, όμως, για άλλη μια φορά πως η αλήθεια εδράζει στο φυσικό και όχι στο τεχνητό. Γιατί εκεί που τελειώνει το κελάηδισμα της φυσικής ζωής, αρχίζουν τα γρυλλίσματα του πολιτισμού, της πολιτικής και του κράτους, με την τεχνολογική δικτατορία μπροστάρη στην αδηφάγα εξόντωση ανθρώπου και φύσης. 
Οι άνθρωποι, λοιπόν, που θεωρούν πως η υγεία τους δεν αποτελεί θυσία για τον Ασμοδαίο της γεννητικής επιστήμης, γνωρίζουν πως η αγάπη για ζωή δεν μπορεί να ριζώσει έξω απ’ την γη της ελευθερίας. Και στο χώμα αυτής της γης δεν φυτρώνουν τα γεννήματα της εξουσιομανίας, όσο και αν τα ποτίσει ο ακαδημαϊκός φαρισαϊσμός με τα ελκυστικά του ψεύδη.
- See more at: http://www.inprecor.gr/archives/250258#sthash.3fxAdQaM.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.