# #

8 Μαρ 2014

Πόσα λεφτά (και όχι μόνο) έχουν οι καλό-γεροι του ...καλού θεούλη???

Μονή του Αγίου Όρους απειλεί με έξωση σχολή του ΑΠΘ 
wikimapia.org
Ένα από τα 50 κορυφαία πανεπιστημιακά τμήματα της Ευρώπης κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο καθώς η Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του Αγίου Όρους απειλεί με έξωση την σχολή Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λόγω...
μη καταβολής του συμφωνημένου ενοικίου. Ο σύλλογος φοιτητών έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για σήμερα ενώ σε ανακοίνωση του τονίζει,
«Με εξώδικα της η Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του Αγίου Όρους επιχειρεί να εκδιώξει ένα τμήμα, που έχει ανακηρυχθεί ένα από τα 50 καλύτερα της Ευρώπης στον τομέα των κοινωνικών επιστημών, από το κτίριο στην οδό Εγνατίας 46 όπου στεγάζεται τα τελευταία 10 χρόνια.
Στο διάστημα αυτό το ΑΠΘ, του οποίου η κρατική χρηματοδότηση έχει περικοπεί στο μισό, έχει καταβάλει προς την Ιερά Μονή περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ ως μίσθωμα για ένα κτίριο που δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για μαθητεία.
Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται μερικώς και το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Με ομοφωνία στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος των φοιτητών της σχολής αποφάσισε να ζητήσει από το κράτος και την Πρυτανεία μόνιμη κι άμεση επίλυση του κτιριακού ζητήματος, με τη στέγαση της σχολής στην Πανεπιστημιούπολη.
Η λύση αυτή είναι η μόνη που μπορεί να καλύψεις ανάγκες των φοιτητών, όπως η εγγύτητα στις φοιτητικές εστίες, τη Λέσχη και η προσβασιμότητα στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.
Συν τοις άλλοις βασική επιδίωξη είναι το νέο κτίριο να μπορεί να φιλοξενήσεις τους περίπου 500 φοιτητές και τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των ετήσιων εισακτέων. Ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ σε συνεννόηση με τον Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών καλεί σε κινητοποίηση στην Κοσμητεία της ΟΠΕ την Τετάρτη 5 Μαρτίου στις 11:00 π. μ.».
- See more at: http://www.inprecor.gr/archives/250278#sthash.WO0xvW2n.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.