# #

19 Φεβ 2014

Ο Στυλιανίδης, που μοίραζε σαν μαρούλια κρατικό χρήμα στις ΜΚΟ, ποιανού υπουργός ήταν;

stylianidis_18022014.jpg

Αναταραχή και σχόλια στον τοπικό Τύπο της Ροδόπης έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας για τις υπέρογκες χρηματοδοτήσεις προς τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που ενέκρινε την περίοδο 2004 – 2007 ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, καταγόμενος από τη Ροδόπη και υφυπουργός Εξωτερικών τη συγκεκριμένη περίοδο.
Όπως αποκάλυψε η Κ.Ε. τη μερίδα του λέοντος στις επίμαχες χρηματοδοτήσεις έλαβε η ΜΚΟ «Ευρωπαϊκή Προοπτική», την οποία ίδρυσε ο Παντελής Σκλιάς, προσωπικός φίλος του πρώην υφυπουργού "από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα. Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Προοπτική έλαβε από το Υπουργείο Εξωτερικών συνολικά το ποσό μαμούθ των 5 εκατ. ευρώ.

Παρόμοια προνομιακή μεταχείρηση φέρεται να είχε και το "Κέντρο Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου" του καθηγητή Σπύρου Φλογαΐτη, ο οποίος διετέλεσε δύο φορές υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, και στην υπηρεσία του οποίου φέρεται να εργαζόταν ως ερευνητής ο κ. Στυλιανίδης. Χαρακτηριστικό είναι το γέγονός ότι ενώ το 2003 το Κέντρο Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου έλαβε ως χρηματοδότηση 210.000 ευρώ, την αμέσως επόμενη χρονιά, που ανέλαβε την κυβέρνηση η ΝΔ, η ίδια ΜΚΟ έλαβε 1.260.000 ευρώ

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και η δημοσιογράφος Βασιλική Σιούτη, με τις ευλογίες του Ευρυπίδη Στυλιανίδη φέρεται να κατευθύνθηκαν και άλλα ποσά προς την ..
Κομοτηνή και την Ροδόπη. Συγκεκριμένα στο δημοσίευμα αναφέρεται η περίπτωση της ΜΚΟ Αλληλεγγύη που το 2004 χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών με 900.000 ευρώ για να αγοράσει σιτηρά από τη Ροδόπη ως επισιτιστική βοήθεια για την Αίγυπτο, την Αιθιοπία και την Ιορδανία ενώ το 2004 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις λίστες των ΜΚΟ και η «Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Κομοτηνής», η οποία έλαβε 140.000 ευρώ για τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των ορφανών και των παιδιών με ειδικές ανάγκες στην ΠΓΔΜ.

Epikairo: Και εκεί που πας να βγάλεις με τις ΜΚΟ λαγό για τον Παπανδρέου, σου σκάει η ιστορία για τον Στυλιανίδη, έναν πολιτικό που θα μείνει κι αυτός στην ιστορία με μηδέν εις το πηλίκο του κυβερνητικού έργου, με λαμπρές εξαιρέσεις τις σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις στην εκλογική του περιφέρεια, τις σκανδαλώδεις προσλήψεις στην  ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ προεκλογικά το 2009 και φυσικά το "πέρασα και δεν ακούμπησα" από το Υπουργείο Παιδείας.

Η χρεοκοπία της χώρας έχει ονοματεπώνυμο: Κώστας Καραμανλής και οι υπουργοί του την 5ετία 2004-2009. Μήπως και ο Στυλιανίδης δεν ανήκει στο καραμανλικό στρατόπεδο, το οποίο μάλιστα ο ίδιος διαφημίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί; Κάθε φορά που θα προσπαθούν να σπιλώνουν τον Παπανδρέου, θέλοντας μ' αυτό τον τρόπο να αναζωπυρώσουν την υπόθεση μνημόνιο, άλλο τόσο θα βγαίνουν στη δημοσιότητα η αιτία που μας οδήγησε σ' αυτό, η περίοδος διακυβέρνησης από τον Καραμανλή και τη φατρία του. Ποιους συναδέλφους είχε ο Στυλιανίδης στο υπουργικό συμβούλιο; Τον Αλογοσκούφη της απογραφής, τον Παπαθανασίου του υπέρογκου δανεισμού και του πλασματικού ελλείμματος, τους Βατοπεδινούς (Βουλαγαράκη-Κοντό-Ρουσόπουλο-Μπασιάκο), τον Παυλόπουλο των διορισμών, τον Παυλίδη και φυσικά τον Μιχάλη Λιάπη για γαρνιτούρα.

Τον Σεπτέμβριο του 2009 αυτοί οι απίθανοι τύποι δραπέτευσαν από την εξουσία, χρεώνοντας σε μια ολόκληρη παράταξη και στον ίδιο τον Παπανδρέου τις αμαρτίες τους. Ας μην το ξεχνάμε αυτό και κάθε φορά που έχουμε αμφιβολία για το τι έγινε στη χώρα, ας βάζουμε να παίζει η συνέντευξη  Τρισέ στο Mega, μπας και το εμπεδώσουμε και κυρίως το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου που δίνοντας χέρι βοηθείας στον Σαμαρά, ακρωτηριάζει όχι μόνο την αλήθεια, αλλά και μια ολόκληρη παράταξη.

 http://epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.