# #

12 Δεκ 2013

Εκκλησία είναι το όνομα της απάτης με την οποία οι μεν θέλουν να εξουσιάζουν τους δε.

thisavros
Εκκλησία είναι το όνομα της απάτης με την οποία οι μεν θέλουν να εξουσιάζουν τους δε. (Λέων Τολστόι)












Η εκκλησία τελικά, εκεί που δείχνει να αποδυναμώνεται και να παρουσιάζεται με λιγότερους οπαδούς, να σου την πάλι όρθια, με τα δεκανίκια του κράτους, που όχι απλώς την στηρίζουν, αλλά της δίνουν κι ένα δυνατό χαρτί στο χέρι. 

Ποιος είπε ότι η εκκλησία έχει παρακμάσει;

Το κράτος με μία ακόμη ειδική τροπολογία, από εκείνες που εξαιρούν τους ισχυρούς από την καταστροφή, κρατώντας την όλη για μας, διαχώρισε τη θέση της εκκλησίας από τα οικονομικά της κιτάπια. 
Έτσι, ουσιαστικά, αυτή μένει στο απυρόβλητο από οικονομικούς ελέγχους της εφορείας, τους οποίους μπορεί να κάνει μόνο ο εκάστοτε υπουργός. 

Μάλιστα, η τροπολογία έχει αναδρομική ισχύ. 
Περιττό βέβαια να ειπωθεί ότι άλλη «ιερή» τροπολογία εξαιρεί τους παπάδες από διαθεσιμότητες και άλλες ρυθμίσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους, που αφορούν τους κοινούς θνητούς. 

Πώς θα μπορούσε άλλωστε η εκκλησία να ασχολείται με τόσο ποταπά θέματα, τη στιγμή που πρέπει να λύσει άλλα, σοβαρότερα, για την επουράνια σωτηρία! Αυτό θα πει «ο θεός μεθ’ ημών και ουδείς καθ’ ημών!». Όσο κρατούν καλά στα χέρια τους το θεό του χρυσού, δεν έχουν να φοβούνται τίποτα.

Ένα τέτοιο γεγονός βέβαια δε θα μπορούσε να ξαφνιάσει οποιονδήποτε άνθρωπο πιστεύει στην αληθινή ελευθερία και δεν καταφεύγει στους νόμους με συνεχείς καταγγελίες και μηνύσεις, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του. 

Δεν υπάρχει νόμος που να προασπίζεται την ελευθερία των ανθρώπων και ούτε και πρόκειται να υπάρξει ποτέ τέτοιος. Ο νόμος και η ελευθερία έχουν τόση σχέση, όση μια ηλεκτρική θερμάστρα μ’ ένα ιγκλού. 

Δουλειά του είναι να προασπίζεται το δίκαιο ενός και να αφήνει το άδικο στους υπόλοιπους. Πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται πάντα από αυτές τις ειδικές τροπολογίες και εξαιρέσεις, που κάνουν τους δυνατούς δυνατότερους. 

Πώς θα μπορούσε να μείνει η εκκλησία απ’ έξω, όταν, περνώντας τόσες και τόσες απολυταρχίες, δικτατορίες, πολέμους, έχει μείνει αλώβητη; Μιλάμε εξ άλλου για την αρχαιότερη και επικερδέστερη εταιρία επί γης. Μόνο η ίδια μπορεί να καθαιρέσει τον εαυτό της και δεν έχει κανέναν λόγο να το κάνει. Να σημειωθεί ότι πάλι με ανάλογη ρύθμιση, παραχωρήθηκε δασική έκταση του δήμου Αιγιαλείας για τριάντα έτη στον γνωστό για τις φιλικές του σχέσεις με την Χρυσή Αυγή μητροπολίτη Αμβρόσιο.

Εν τω μεταξύ, και η αριστερά δεν ξεχνάει τους καινούριους της φίλους. 
Δεν έχει μόνο η Χρυσή Αυγή τα προνόμιά της στα εγκόλπια της εκκλησίας. 

Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας είχε συναντήσεις με τον Ιερώνυμο και όπως δήλωσε «ανταλλάξαμε σκέψεις για την κατάσταση στη χώρα μας, την κρίση που βιώνει ο λαός μας, τη φτώχεια, την ανεργία, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός». 

Αντίστοιχες σκέψεις είχαν ανταλλάξει και η Παπαρήγα με τον Χριστόδουλο το 2005· δεν είναι η πρώτη φορά. Ωστόσο, οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται. Όπου ακούς πολλούς φιλολαϊκούς ηγέτες και ηγετίσκους να ανησυχούν για εμάς, άλλο τόσο πρέπει να ανησυχείς και συ για τις προθέσεις τους. 

Πολλοί σωτήρες μαζεύτηκαν πάνω απ’ το κεφάλι μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.