# #

17 Οκτ 2013

Η επιστροφή του Κώστα Σημίτη


“ Ο πρώην πρωθυπουργός και οι... 58 σωματοφύλακες: Ο Μπίστης, ο Μπέζος, ο Χριστοδουλάκης, η Σώτη και τα άλλα τα παιδιά ”

58 προσωπικότητες, προερχόμενες από το χώρο της ακαδημαϊκής κοινότητας, των γραμμάτων, των τεχνών, της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας και των κοινωνικών φορέων, πρότειναν τη δημιουργία ενός κοινού πολιτικού φορέα που θα συστεγάσει κόμματα, πολιτικές κινήσεις, συλλογικότητες και πρόσωπα της Κεντροαριστεράς. Τη στήριξή τους στο «Μανιφέστο των 58», έσπευσαν να παράσχουν ο Κώστας Σημίτης και ο... Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρώην πρωθυπουργός (Σημίτης) μάλιστα, χαιρέτισε τη νέα προσπάθεια, δηλώνοντας ότι «μπορεί να μας βοηθήσει να βγούμε από το αδιέξοδο»! Η εν λόγω πολιτική πρωτοβουλία, χρονικά, συμπίπτει με τη δημοσκοπική κατρακύλα της ΔΗΜ.ΑΡ. και του ΠΑΣΟΚ. Το προβλεπόμενο εκλογικό Βατερλό των δύο αυτών κομμάτων, αναμένεται να αφήσει πολλά πολιτικά στελέχη τους «άστεγα» και στερημένα από τα προνόμια που η άσκηση της εξουσίας τους είχε παραχωρήσει. Σε κάθε περίπτωση, το διαφαινόμενο κενό στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο, αποτελεί ευκαιρία για τη δραστηριοποίηση επίδοξων «εκσυγχρονιστών» και νέων ή «αναστημένων» πολιτικών «σωτήρων».

Η -σχεδόν ακαριαία- υπερθεμάτιση του κυρίου Σημίτη, θα μπορούσε να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι οι σκέψεις και η προεργασία που οδήγησαν στη κίνηση των 58 βρίσκονταν στην απόλυτη γνώση του! Θα μπορούσαν ακόμη, να μας πείσουν ότι απέσπασαν (πριν καν αυτή εκδηλωθεί), τις ευλογίες ή την παρότρυνσή του. Η καταφανής σύνδεση του πρώην πρωθυπουργού με την κίνηση των 58, θα μπορούσε να είναι ελαχίστης σημασίας στην περίπτωση που η διακυβέρνηση του κυρίου Σημίτη δεν ευθυνόταν- τα μέγιστα- για το σύγχρονο δράμα που βιώνει η Ελλάδα!

Στη συνέχεια, ας παρουσιάσουμε συνοπτικά και δειγματοληπτικά, τέσσερις εκ των υπογραφόντων του μανιφέστου.

Νίκος Μπίστης: Ο απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και πτυχιούχος της Νομικής είναι γνωστό ότι έχει τιμήσει, με την παρουσία του, σχεδόν όλους τους κατά καιρούς κομματικούς σχηματισμούς! Από το Κ.Κ.Ε., μεταπήδησε στο Συνασπισμό, μετά «δελεάστηκε» από την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών επί της ολέθριας θητείας Σημίτη! Η πολιτική του «τουρνέ» συνεχίστηκε με την ένταξή του στη ΔΗΜΑΡ, από την οποία και αποχώρησε τον Ιούνιο του 2013 λόγω της απόφασης Κουβέλη να μην υπερψηφίσει τα μέτρα και να αποσύρει τη στήριξή του από την κυβέρνηση!

Σώτη Τριανταφύλλου: Για την κυρία Σώτη Τριανταφύλλου (συγγραφέα), ας μνημονεύσουμε απλά ότι προηγήθηκε ακόμα και των κυρίων Λαζαρίδη, Φαήλου στην δημόσια προώθηση της θεωρίας των 2 Άκρων! Σε άρθρο της- παραλήρημα (σε δικτυακό τόπο, επιχείρησε να ενοχοποιήσει την αριστερά για την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα και να βαφτίσει το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως «άκρα αριστερά»! Οποιοδήποτε άλλο σχετικό σχόλιο, περιττεύει!

Γιάννης Μπέζος: Ο καλλίφωνος ηθοποιός και σκηνοθέτης, έχει και στο παρελθόν εμπλακεί με την πολιτική, καθώς υπήρξε υποψήφιος στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΔΗΜ.ΑΡ. (εκλογές του 2012)! Ακολουθούν τμήματα δήλωσης του κυρίου Μπέζου, σχετιζόμενα με τις απολύσεις στο Δημόσιο, στα οποία γίνεται σαφές ότι προωθεί το εφεύρημα του «κοινωνικού αυτοματισμού»! «… είναι τελείως δυσανάλογο το βάρος που σήκωσε ο ιδιωτικός τομέας με αυτό που σήκωσε ο δημόσιος», «Πρέπει κάτι να πληρώσει και το δημόσιο, δεν γίνεται οι δημόσιοι υπάλληλοι να είναι άθικτοι».

Νίκος Χριστοδουλάκης: Ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Σημίτη και Υφυπουργός Οικονομικών (1996- 2000), υπήρξε αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό και τη διαχείριση του Δημόσιου Χρέους! Ας υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα εισήλθε στην Ο.Ν.Ε. με πλαστά οικονομικά στοιχεία και ότι η χώρα, επί της ουσίας, χρεοκόπησε από τη στιγμή που μπήκε στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα δίχως να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις! Χαρακτηριστική υπήρξε δε, η περίφημη Σημίτειος φράση : "εάν είχα γιο, θα ήθελα να είναι σαν το Νίκο"!!

Αν στις προαναφερθείσες «προσωπικότητες», προσθέσουμε και τους στενούς συνεργάτες του Σημίτη, τους κυρίους Χρήστο Ροζάκη και Νίκο Αλιβιζάτο, καταδεικνύεται εμφανώς ότι, με την έλευση του νέου πολιτικού φορέα, πνέει αέρας «ανανέωσης» και «εκσυγχρονισμού» στον κεντροαριστερό χώρο και στη χώρα εν γένει! Ο Σημίτης και η Γερμανοκεντρική του ιδεολογία, επιστρέφει για να περισυλλέξει τα συντρίμμια που, ως επί το πλείστον, ο ίδιος δημιούργησε!

periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.