# #

4 Ιουν 2013

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΝΙΚΗ ΑΣΑΝΤ ..."Η μάχη της Δαμασκού τελείωσε - Εξοντώθηκε το 80% των ισλαμιστών ανταρτών"


Η κρίσιμη μάχη της Δαμασκού που διαρκούσε εδώ και 10 μήνες τελείωσε με επικράτηση των κυβερνητικών δυνάμεων, και καταστροφή των ισλαμιστών ανταρτών σε ποσοστό 80%.
 
Η συριακή πρωτέυουσα, η πόλη της Δαμασκού, έχει περάσει στα "χέρια" των κυβερνητικών στρατευμάτων, όπως παραδέχονται και οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, με τους ισλαμιστές αντάρτες να κατέχουν πλέον μόλις τέσσερα προάστια της πόλης.
 
Μόλις ο ισραηλινός υπουργός... άμυνας Μοσέ Γιαλόν ενημέρωσε την Κνεσέτ ότι οι ισλαμιστές αντάρτες κατέχουν ακόμη τέσσερα προάστια της Δαμασκού, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες διέρρευσαν ισραηλινά ΜΜΕ  ότι η μάχη για την πρωτεύουσα έχει πρακτικά τελειώσει με την επικράτηση ντων κυβερνητικών δυνάμεων.
 
Από αυτούς τους θύλακες πρακτικα οι αντάρτες δεν μπορούν να πραγματοποιούν επιθέσεις στο κέντρο της πόλης, στο αεροδρόμιο, και στην μεγάλη αεροπορική στρατιωτική βάση στα περίχωρα της Δαμασκού.
 
Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς το αεροδρόμιο χρησημοποείται ξανά μετά από πολύμηνη κατοχή, και ιρανικά με ρωσικά αεροσκάφη το χρησιμοποιούν για να προμηθεύουν τα στρατεύματα του Άσαντ με τα απαραίτητα εφόδια, για να συνεχιστεί ο αγώνας τους.
 
Μετά από μια κίνηση "τανάλιας" από την τρίτη και την τέταρτη Μεραρχία, στα ανατολικά της πόλης οι ισλαμιστές αντάρτες περιορίστηκαν στους εναπομείναντες θύλακες.
 
Μέχρι σήμερα οι δυνάμεις του Ασαντ έλέγχουν απόλυτα όλη τη δυτική Δαμασκό, τις οδικές συνδέσεις και έχει "καθαρίσει" όλη την περιοχή μεταξύ Δαμασκού και Λιβάνου.
 
Στο μεταξύ ο κλοιός γύρω από την Αλ Κουσείρ έχει "σφίξει", δυνάμεις του Ασαντ έχουν εκκαθαρίσει την περιοχή γύρω από την Χάμα, ενώ μεικτές δυνάμεις μεγάλης ισχύος της Χεζμπολάχ και κυβερνητικών έχουν πάρει θέσεις γύρω από το Χαλέπι το έτερο μεγάλο αστικό κέντρο της Συρίας.
 
Οι Ισραηλινοί πιστεύουν ότι η παλαιότερη εκτίμήση ότι ο Ασαντ έλεγχε μόνο το 40% της επικράτειας είναι πολύ λανθασμένη.
 
Θεωρούν ότι η αεροπορική επιδρομή της 5ης Μαϊου έκανε περισσότερο κακό, παρά καλό στους δυτικούς σχεδιασμούς, καθ'οτι συσπείρωσε τον κόσμο στο πλευρό του Άσαντ, ενώ τα εγκλήματα των ισλαμιστών έχουν προκαλέσει τέτοια απέχθεια στους Σύρους, ώστε ο πρόεδρός τους στα μάτια τους να έχει νομιμοποιηθεί πλήρως. Άλλο ένα κατόρθωμα των Δυτικών.
 
Η πλάστιγγα γέρνει υπέρ των κυβερνητικών, το παιχνίδι χάνεται και στα δυτικά κέντρα εξουσίας το γνωρίζουν καλά, ενώ η σθεναρή στάση της Ρωσίας αλλά και της Κίνας τους έχει αποτρέψει από επεμβάσεις τύπου "Λιβύης".
 
 
 defencenet.gr 

2 σχόλια:

  1. Ζήτω! Τώρα τι θα πράξουν οι δικοί μας γυμνοσάλιαγκες που
    έσπευσαν να υποστηρίξουν τις εχθρικές ενέργειες των κλεφτών και απατεώνων Δυτικών, εναντίον μιάς φίλης χώρας;
    Ε; ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφόσον οριστικοποιηθεί η νίκη του καθεστώτος, που είναι πρωτίστως νίκη του συριακού λαού, επί των εισβολέων και των σφετεριστών-υποχειρίων τους, θα δώσει μια ελπίδα, μια ανάσα στους λαούς που δεν θέλουν αυτό το νεοφιλελεύθερο απάνθρωπο σύστημα με τα δυτικά, σιωνιστικά και ισλαμοφασιστικά πλοκάμια του.
    Να δούμε τί θα κάνει τώρα η σαμαροκυβέρνηση που "βιάστηκε" να αναγνωρίσει ως εκπροσώπους της Συρίας τα ενεργούμενα των εισβολέων, εκτελώντας πιστά τις αντίστοιχες εντολές, αλλά επί ζημία των εθνικών μας συμφερόντων, που -αν μη τι άλλο- επιτάσσουν τη μη υποστήριξη των σιωνο-ισλαμοφασιστών. Ούτε την ουδετερότητα δεν επέλεξαν οι πειθήνιοι των "αγορών" και των ξένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.