# #

7 Ιουν 2013

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ σε αναζήτηση ταυτότητας και ο Χάρρυ Κλυνν

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ σε αναζήτηση ταυτότητας και ο Χάρρυ Κλυνν

Η ΑΓΩΝΙΑ για την επόμενη μέρα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα έντονη αυτή την εποχή που η κακή συγκυρία το έφερε να συγκυβερνούν και να υφίσταται το ένα κόμμα το άλλο μέσα στα πλαίσια της συγκυβέρνησης.


· ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ και για τα δυο κόμματα για διαφορετικούς βέβαια λόγους, δεν είναι ευοίωνο μέσα στο ζοφερό τοπίο της κρίσης και η αναζήτηση νέων ρόλων μοιάζει επιτακτική προτεραιότητα.

· ΚΑΙ τα δυο κόμματα αγωνιούν να αποκτήσουν νέα ταυτότητα μήπως και γίνουν περισσότερο ελκυστικά για τους πολίτες χωρίς ωστόσο να πείθουν ότι θα τα καταφέρουν γιατί οι εξελίξεις τρέχουν και αφήνουν πίσω όσους δεν τις ακολουθούν.

· Η ΝΔ δεν ...
αντιμετωπίζει βέβαια τα προβλήματα του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να μπουσουλήσει στο βυθό του, αλλά κι αυτή δεν έχει μένει αλώβητη μέσα στη δίνη της κρίσης και της θέσης της στην κυβέρνηση, αφού η έλλειψη αυτοδυναμίας δεν αποτελεί άλλοθι για όσα της καταμαρτυρούνται ως αδυναμίες.

· ΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ των αναλογιών τα προβλήματα της ΝΔ καθώς «οδοιπορεί» προς το 9ο τακτικό της συνέδριο, είναι περισσότερα από εκείνα του ΠΑΣΟΚ.

· ΜΠΟΡΕΙ το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται σε καθοδική πορεία αλλά η ανοδική πορεία της ΝΔ είναι ανύπαρκτη όσο και αν βαυκαλίζονται περί αυτής οι φίλοι νεοδημοκράτες.

· ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ μεγάλη προσπάθεια για να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και ανάλογη δυναμική δεν φαίνεται προς το παρόν να υπάρχει.

· ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ στην περίπτωση της Μεσσηνίας βέβαια, όπου η γαλάζια επικράτηση είναι σαρωτική, όμως δεν είναι η Μεσσηνία το παράδειγμα φίλτατοι.

· Η ΓΑΛΑΖΙΑ εικόνα στην επικράτεια δέχεται καθημερινά πλήγματα και η αιτία είναι πρωτίστως η καθημερινότητα με τις οδυνηρές επιπτώσεις της που δεν αφήνει περιθώρια για «καλλωπισμούς».

· Ο ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ στόχος βέβαια για τη ΝΔ είναι να τα αλλάξει όλα στο συνέδριο που θα γίνει τέλη Ιουνίου.

· ΣΤΟΧΟΣ φιλόδοξος αλλά μένει να δούμε στην πράξη αν θα είναι εφικτός μέσα στο τρικυμιώδες πολιτικό περιβάλλον που βρισκόμαστε.

· Η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της δεν βρίσκεται και στα καλύτερά της και εκτός από τους υπουργούς της που μετέχουν στην κυβέρνηση και βάλλονται συνεχώς έχουν να αντιμετωπίσουν και παράπλευρα ζητήματα προβλήματα-προβλήματα που θίγουν ανεπανόρθωτα και καθιστούν ιδιαιτέρως ευάλωτη την αξιοπιστία της.

· ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ και οι τρεις «συγκυβερνήτες» του «πλοίου» μπορεί να κρατάνε σταθερά το τιμόνι, αλλά η κατεύθυνση μοιάζει να είναι προς τις «ξέρες» με αναπόφευκτες τις συνέπειες από το ενδεχόμενο ναυάγιο.

· ΤΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΝΤΑ δεν σημαίνουν ότι η αντιπολίτευση βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα αλλά δεν απασχολεί τα σημερινά σχόλια η περίπτωσή της.

· ΔΥΣΤΥΧΩΣ κανένα κόμμα αυτή τη στιγμή δεν έχει ξεκάθαρη ιδεολογική ταυτότητα και αδυνατούν να εκφράσουν την ανάγκη της κοινωνίας για αποτελεσματική έξοδο από την κρίση.

· ΜΕΣΑ σε αυτό το δυσχερές περιβάλλον η παρέμβαση του Χάρρυ Κλυνν στον ΑΝΤΕΝΝΑ υπήρξε ισοπεδωτική προς όλους με τον αμείλικτο όσο και καυστικό λόγο που χρησιμοποιεί.

· Ο ΚΛΥΝΝ δεν μασάει τα λόγια τους προς κανέναν, κι από τα βέλη του δεν ξέφυγε κανένας, γιατί κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών.

· Η ΑΠΟΔΟΧΗ των λεγομένων του τεράστια αν κρίνουμε από τους διαδικτυακούς σχολιασμούς που ακολούθησαν.

· ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ο Χάρρυ Κλυνν είπε ονόματα, αναμένουμε τα «ονόματα» αυτά να πάρουν θέση και να τοποθετηθούν με επιχειρήματα.

· ΕΚΤΟΣ κι αν επιλέξουν για άλλη μια φορά τη βολική σιωπή που δεν είναι παρά πρόσκαιρη λύση.

· Η ΣΙΩΠΗ δεν είναι πάντα χρυσός. Συχνά θεωρείται παραδοχή ενοχής.

· ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ μιλώντας περί σιωπής.


Θανάσης Παντές

RAMNOUSIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.