# #

6 Ιουν 2013

Το '"ΑΝΥΠΟΜΟΝΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ" των νεοφασιστών προετοιμάζει την νέα αιμοτοχυσία...


Μεγάλη άσκηση-πρόβα σε πιθανή επέμβαση στην Συρία με την συμμετοχή 15.000 προσωπικού από 18 χώρες, μεταφορά πυραυλικών συστημάτων ΜΙΜ-104 Patriot και συμμετοχή ολόκληρων Μοιρών μαχητικών αεροσκαφών, ξεκινά στην Ιορδανία.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη πολυεθνική δύναμη που έχει παραταχθεί στην περιοχή της Μ.Ανατολής μετά το 2003 όταν έγινε η επέμβαση στο Ιράκ.
Ενώ οι ισλαμιστές αντάρτες συντρίβονται στον εμφύλιο οι δυτικοί (βασικά ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία) και ο συνασπισμός των αραβικών χωρών του Κόλπου προβαίνουν σε μία δοκιμή λειτουργίας ενός εκστρατευτικού σώματος σε μια άσκηση με τίτλο "Ανυπόμονο Λιοντάρι" ("Eager Lion").

Μεγάλη αμερικανική στρατιωτική δύναμη έχει ήδη αποβιβαστεί στο νότιο ιορδανικό λιμάνι της Άκαμπακαι ακολουθώντας την ορεινή οδό Aqaba-Jerash-Ajilon που διχοτομεί την Ιορδανία από νότο προς βορρά με μεγάλη ιορδανική στρατιωτική ακολουθία, οδεύει για το χώρο της άσκησης.
Πρόκειται για δύναμη 1000 πεζοναυτών που αποβιβάστηκε από το USS Kearsage, η μεγαλύτερη που έχει παρουσιαστεί ποτέ σε ιορδανικό έδαφος από τότε που ξεκίνησε η συριακή τραγωδία. Η δύναμη αυτή στάθμευε στο γειτονικό ισραηλινό λιμάνι της Ειλάτ από τα μέσα Μαϊου. Με την αποβίβασή τους οι πεζοναύτες ξεκίνησαν την πορεία τους με..
τεθωρακισμένα οχήματα, και Hummer.
Το Πεντάγωνο έχει γνωστοποιήσει μόνο ότι η άσκηση θα διαρκέσει δύο μήνες! Πάντως πρόκειται περί ετήσιας κοινής αμερικανο-ιορδανικής άσκησης, όμως ποτέ μέχρι τώρα δεν υπήρξε τόσο μεγάλη συγκέντρωση στρατευμάτων. Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές η άφιξη της αμερικανικής δύναμης στην Ιορδανία δεν σχετίζεται άμεσα με την άσκηση, και αποφασίστηκε σε έκτακτο συμβούλιο στο Πεντάγωνο, με την συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών του Στρατού, και του υπουργείου Αμύνης. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Chuck Hagel συμμετείχε μέσω βιντεοδιάσκεψης.
Στην διάσκεψη αποφασίστηκε ότι η στρατιωτική κατάσταση στην Συρία όπως εξελίσσεται αποτελεί απειλή για την Ιορδανία -συμπεριλαμβανομένου και της υποτιθέμενης χρήσης χημικών όπλων στη Συρία- απαιτεί την ανάπτυξη μιας επιπλέον στρατιωτικής δύναμης στο αραβικό βασίλειο. Μάλιστα η ισραηλινή Αεροπορία, θα καλύψει την δύναμη αυτή μέχρι την άφιξη των F-16.
Ο εκπρόσωπος της US Central Command Lt.Col.T.G.Taylor δήλωσε " Για να αυξήσουμε την αμυντική δυνατότητα της Ιορδανίας κάποια από τα συστήματα αυτά μπορεί να μείνουν εκεί, και μετά το πέρας της άσκησης"
Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς η Ιορδανία ζήτησε να παραμείνουν ΟΛΑ τα οπλικά συστήματα στην Ιορδανία, και αναμένεται ο Μπαρακ Ομπάμα να συμφωνήσει.
Στις ΗΠΑ κατανοούν ότι το "παιχνίδι" που ξεκίνησαν στην Συρία χάνεται, και έχουν υποστεί μεγάλη ήττα και στον τομέα της προπαγάνδας, αφού η Κοινή Γνώμη ενημερώθηκε για τα εγκλήματα των ισλαμιστών ανταρτών.
Πρόκειται για μια γεωπολιτική ήττα που δεν μπορούν να αποδεχτούν τα "Γεράκια" της Ουάσιγκτον, και έτσι είναι αποφασισμένα να συγκεντρώσουν το απαραίτητο έμψυχο, και στρατιωτικό υλικό, για μια αιφνιδιαστική επέμβαση αστραπή, που θα αλλάξει την κατάσταση υπέρ των ισλαμιστών ανταρτών.
Άλλωστε μόν τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η δήλωση του εκπροσώπου του Φόρειν Όφις (του βρετανικού ΥΠΕΞ):
«Λάβαμε δείγματα από τη Συρία, τα οποία μας έδωσαν θετικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο σαρίν. Η ροή της ολοένα και αυξανόμενης, προς το παρόν αποσπασματικής, μα θετικής πληροφόρησης, αποδεικνύει πως το καθεστώς του Μπασάρ Άσαντ χρησιμοποίησε και συνεχίζει να χρησιμοποιεί χημικά όπλα στη Συρία», - είπε ο εκπρόσωπος του Φόρειν Όφις "στρώνωντας" το έδαφος.
Για να επιτευχθεί η επέμβαση που "ονειρεύονται" οι δυτικοί πρέπει να συγκεντρωθούν τα απαραίτητο υλικό (έμψυχο, και άψυχο), με διάφορες προφάσεις στα σύνορα με Συρία. Η ασφάλεια της Ιορδανίας είναι μια καλή δικαιολογία. Το επόμενο βήμα θα μια καλή αφορμή (χημικά όπλα, σφαγές "αμάχων"-ανταρτών), εάν δεν υπάρχει θα εφευρεθεί, πρώτη φορά δεν θα'ναι, αν μη τι άλλο στη Δύση έχουν το Know how.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.