# #

20 Μαΐ 2013

Με ολοκαύτωμα προειδοποιεί Τουρκία & Ισραήλ η Συρία - Αναπτύχθηκαν πύραυλοι Tishreen



H Συρία έχει θέσει σε πολεμική ετοιμότητα τους πιο προηγμένους πυραύλους εδάφους-εδάφους που διαθέτει και οι οποίοι δεν είναι άλλοι από την πλέον προηγμένη έκδοση των ιρανικών Fateh-110, οι οποίοι έχουν βελτιωμένο γυροσκόπιο και πιθανόν σύστημα αποφυγής αναχαιτιστικών βλημάτων με ..
ελλεγή πορείας εν πτήσει, αναφέρουν πληροφορίες των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times έχει ενημερωθεί το Τελ Αβίβ μέσω, αλλά και η Ουσιγκτον με έμμεσο τρόπο (μέσω τρίτης χώρας) ότι αν επιχειρήσουν πάλι επιδρομές εντός του συριακού εδάφους τα ισραηλινά μαχητικά, θα υπάρξει άμεση απάντηση με εκτίξευση πυραύλων εδάφους-εδάφους Tishreen, όπως λέγεται η έκοδση του Fateh-110 που υπηρετεί στον συριακό Στρατό
Το ίδιο αναφέρεται, ισχύει και για όποια άλλη γειτονική χώρα επιχειρήσει επιδρομή και "φωτογραφίζεται" η Τουρκία!
Όπως γράφουν οι Sunday Times, αναγνωριστικοί δορυφόροι εντόπισαν πολλές θέσεις εκτόξευσεις πυραύλων εδάφους-εδάφους Tishreen, οι οποίες εναλλάσσονται συνέχεια (το συστημα, όπως φαίνεται και στο βίντεο εδράζεται επί κινητού ετκοξευτή), προφανώς για να μην στοχοποιηθούν.
Στο μεταξύ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ επιβεβαίωσε τις ισραηλινές επιδρομές τονίζοντας ότι: "Η ασφάλεια των πολιτών του είναι το υπέρτατο συμφέρον του Ισραήλ, δήλωσε στο υπουργικό του συμβούλιο και η κυβέρνησή του «ενήργησε με υπεύθυνο, αποφασιστικό και υπολογισμένο τρόπο για να το εξασφαλίσει αυτό".
"Η κυβέρνηση ενήργησε με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με την πολιτική που έχουμε θέσει για την πρόληψη όσο το δυνατόν περισσότερο της μεταφοράς των προηγμένης τεχνολογίας όπλων στη Χεζμπολάχ και άλλα τρομοκρατικά στοιχεία. Θα ενεργήσουμε για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών του Ισραήλ και στο μέλλον. Η Μέση Ανατολή διέρχεται μία από τις πιο ευαίσθητες χρονικές περιόδους εδώ και δεκαετίες, κυρίως λόγω της κλιμάκωσης των συγκρούσεων στη Συρία. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και τα γεγονότα εκεί και είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο», τόνισε.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.