# #

5 Μαΐ 2013

Ο Πέτρος Γαϊτάνος γουστάρει τα παλικάρια της Χρυσής Αυγής. Έχει δαιμονιστεί ο κακομοίρης...



161012213504_4453
Η φάρα των ψαλτάδων είναι αλήθεια ότι δεν έγινε αντικείμενο λαογραφικής μελέτης. Εκείνος ο ανέραστος κοσμοκαλόγερος, ο Παπαδιαμάντης υπολογίζω ότι τελικά προφύλαξε τους ψαλτάδες από τα αδιάκριτα μάτια του κουτσομπολιού. Σιγανοπαπαδιές οι ερίφηδες. Παπαδαριό, επίτροποι εκκλησιών και ψαλτάδες. Η ορχήστρα πάνω στην οποία χορεύουν συναμεταξύ τους λέγεται παγκάρι. Βγάλε το παγκάρι από την εκκλησία κι αν δεις ψάλτη μέσα της έλα να μου τρυπήσεις την μύτη.
Πόσο μυαλό να έχει κανείς όταν επί δεκαετίες ψάλλει κατεβατά και τροπάρια, για τα οποία γρυ δεν ξέρει από το τι λένε! Όταν κάποια απ’ αυτά βρίζουν την ράτσα στην οποία ανήκει.
Τον τελευταίο καιρό στην χώρα των Ρωμιών, στον ουρανό της ψαλτικής μεσουρανεί το άστρο του Πέτρου Γαϊτάνου. Δεν είναι δυνατόν πλέον να αναφέρει κανείς την μεγάλη εβδομάδα και να μην πάει ο νους στο κοπέλι αυτό τον Πέτρο Γαϊτάνο. Κατανυκτικός ψάλτης κι ωραίο κοπέλι.
Αυτός ξέρει τι λένε τα κατεβατά και τα τροπάρια που ψέλνει. Για την αγάπη, την συμπόνια, την φροντίδα στον συνάνθρωπό μας, για το:
«Ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην ουδέ Πακιστανός, ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρσεν και θήλυ πάντες γαρ υμείς είς εστέ εν Χριστώ Ιησού». Επιστολή Αποστ. Παύλου προς Γαλάτες,Κεφάλαιο 3, στίχος 28, και για την ελεημοσύνη που πρέπει να παρέχουμε στους ανήμπορους συνανθρώπους μας ασχέτως φυλής και χρώματος.
Όμως έλα μου που πρόσφατα μπήκε μέσα του ο ...
διάβολος. Ξέρετε ο διάβολος μπαίνει κυρίως σε ανθρώπους του θεού και μάλιστα απ’ όποια τρύπα ανοιχτή βρει στο σώμα του ανθρώπου. Π.χ. από το ανοιχτό στόμα. Για τον λόγο αυτόν οι καλόγεροι, την στιγμή που χασμουριούνται σταυρώνουν με την παλάμη το στόμα τους. Αυτό το έχω δει στο άγιο όρος.
Μάλιστα ένας καλόγερος στο άγιο όρος μου είπε ότι καλά, το στόμα σου να το σταυρώσεις. Την ώρα όμως που κάνεις τα κακά σου, πώς να σταυρώσεις τον ποπό σου. Ε, εκείνη την στιγμή ο καταραμένος βρίσκει την ευκαιρία και μπαίνει μέσα στο σώμα του ανθρώπου.
Τότε τον ρώτησα τον άγιο άνθρωπο, καλά η θεία κοινωνία που τρώμε και πίνουμε δεν καταλήγει στην τουαλέτα, εκεί που πάνε και τα άλλα. Δεν καθαγιάζεται εκείνο το μέρος.  Κι αμέσως έμαθα κάτι που δεν ήξερα. Δεν λένε ρωτώντας μαθαίνει κανείς. Και μου εξήγησε ο παππούλης ότι μετά την θεία κοινωνία δεν πρέπει να κάνουμε τα κακά μας στην τουαλέτα αλλά, για τρεις μέρες, έξω στο ύπαιθρο!
Τον ρώτησα τότε αν μπορεί να μπει από τα αυτιά και την μύτη. Και πήρα την απάντηση, που ομολογώ ότι με άφησε άναυδο: είδες, μου λέει, καλόγερο να καθαρίζει τα αυτιά του ή να φυσά την μύτη του; Για να σου πω την αλήθεια παπούλη, του λέω, αυτό δεν το πρόσεξα.  Πρόσεξε τέκνον μου, μου είπε, στον ακουστικό πόρο το κερί που μαζεύεται δεν είναι τυχαίο, όπως και οι μύξες στα ρουθούνια. Για τον λόγο αυτόν εμείς οι καλόγεροι δεν τις καθαρίζουμε ποτέ αυτές τις τρύπες.
Ο ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ:
Τέλος πάντων φαίνεται ότι ο εξαπωδός κάποια τρύπα βρήκε ανοιχτή στο σώμα του Πέτρου και μπήκε. Πώς το κατάλαβα αυτό; Το κατάλαβα διότι άρχισε να μιλάει ο καημένος εντελώς ανάποδα όσον αφορά στις διδασκαλίες του Θεού του. Αν δεν με πιστεύετε ακούστε τον ίδιο για να πειστείτε:

1 σχόλιο:

  1. Δεν ειμαι χρυσαυγιτης αλλα δεν ειπε και τιποτα κακο ο γαιτανος.Με τοση σαπιλα στην Ελλαδα απο πολιτικους, δημοσιογραφους και λαθρομεταναστες ελεος δεν παει αλλο.Πρεπει να ξεβρωμισει ο τοπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.