# #

10 Μαΐ 2013

Όταν αγωνιούν τα «Νέα» για τους μαθητές, ανθρώπινο κρέας μου μυρίζει...


"Μην παίζετε με το μέλλον μας! Κραυγή αγωνίας των υποψηφίων!", λένε τα σημερινά «Νέα», τα οποία φιλοξενούν συνεντεύξεις μαθητών, με αφορμή την ενδεχόμενη απεργία των καθηγητών κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Όντως αγωνιούν οι μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές, αγωνιούν οι γονείς τους, αγωνιούν οι φίλοι και οι συγγενείς. Και πώς να μην αγωνιούν, όταν είναι όμηροι ενός αποτυχημένου και εντέλει εφιαλτικού συστήματος που κρίνει τύχες παιδιών μέσα σε ένα τρίωρο. Σύστημα παντελώς αντιπαιδαγωγικό, ολετήρας σωμάτων και ψυχών κι όμως ίδιο κι απαράλλαχτο  για πάνω από τρεις δεκαετίες.

Όταν σε έχουν πείσει ότι το μέλλον σου εξαρτάται από τις Πανελλαδικές, είναι φυσικό να αντιδράς ενστικτωδώς σε όποιον εμποδίζει τη διαδικασία, ακόμη κι αν αναγνωρίζεις  ότι έχει χίλια δίκια. 


Αυτό το ξέρουν άπαντες οι ενδιαφερόμενοι, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, Τα Νέα, η Καθημερινή, το ΜΕΓΚΑ, ο ΣΚΑΙ και έχουν λάβει ήδη θέσεις μάχης για σύγκρουση μέχρις εσχάτων, την οποία πιθανότατα θα  κερδίσουν, ακόμη κι αν χρειαστεί να καταφύγουν σε επιστράτευση των απεργών. 

Κατηγορούν  τους εκπαιδευτικούς ότι παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των παιδιών, όταν οι ίδιοι ετοιμάζονται να ..
παίξουν τα  ρέστα τους. Σχεδόν παρακαλάνε να γίνει απεργία μέσα στις Πανελλαδικές, για να κάνουν επίδειξη πυγμής, για να εφαρμόσουν το νόμο και την τάξη εις βάρος εκείνων που έχουν εξουθενώσει οικονομικά, ψυχικά, ηθικά.

Οργίζονται οι μαθητές, τουλάχιστον οι μαθητές που φιλοξενούν τα «Νέα», αλλά οργίζονται με λάθος ανθρώπους. Θα έπρεπε να οργίζονται πρωτίστως με τα ίδια τα «Νέα»,  την εφημερίδα  που μαζί με πολλά άλλα ΜΜΕ  έχει  βάλει το χεράκι της,  για να γίνει  το μέλλον των παιδιών αμφίβολο και σκοτεινό. 

Διέλυσαν εσκεμμένα και με σχέδιο την Παιδεία, όλοι μαζί, υπουργοί, μιντιάρχες, σχολάρχες, και τώρα ετοιμάζονται να ρίξουν το λίθο του αναθέματος σε δασκάλους και καθηγητές. 

Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις: 
Κακοπληρωμένοι και συκοφαντημένοι εκπαιδευτικοί, χιλιάδες διδακτικά κενά, καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, αίθουσες παγωμένες, χωρίς θέρμανση, χωρίς τα βασικά αναλώσιμα που απαιτούνται  για την εκπαιδευτική διαδικασία. Εσκεμμένα και με σχέδιο. 

Κι όταν φύγεις από το σχολείο  ή το πανεπιστήμιο, όταν απαλλαχθείς από τους δασκάλους σου, τότε θα βγεις, φίλε μου, μόνος και απροστάτευτος στη  ζούγκλα που σου ετοίμασαν τα «Νέα» και η παρέα τους. 


Στην ανεργία του 60%, στα 350 ευρώ που θα σου δίνει ο Βενιζέλος, για να δουλεύεις οκτώ ώρες την ημέρα, στα διακόσια ευρώ των stage της ΝΔ, στην δωδεκάωρη μαύρη εργασία, εκεί όπου στο τέλος του μήνα το αφεντικό σε αφήνει απλήρωτο κι αν του κουνηθείς, σε διώχνει για να πάρει κάποιον άλλον στη θέση του. 

Άμα δεν γουστάρεις, πάρε το δρόμο της ξενιτειάς, όπως τον πήραν οι παππούδες σου πριν από πενήντα χρόνια, με μια πλάκα του Καζαντζίδη στο βουργιάλι τους.

Τουλάχιστον εκείνοι  δεν είχαν τον Άρη Πορτοσάλτε να τους κατηγορεί για μιζέρια και  να ονομάζει τον ξεριζωμό τους «κινητικότητα στην αγορά  εργασίας».

Το ψωμί της κινητικότητας είναι πικρό, το νερό της θολό και το στρώμα σκληρό.



Του Γ. Ανανδρανιστάκη

Πηγή: beta.avgi.gr
από δω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.