# #

13 Απρ 2013

Με τα τεύχη του «Σωτήρα» και της «Ζωής» τη βγάζανε στα μικράτα τους, άντε στο τσακίρ κέφι να διαβάζανε και κανένα άρθρο του Γεωργαλά....


Δενδιίξ.....





Πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κανείς για να χαρακτηρίσει την Ιερισσό Γαλατικό Χωριό; 

Για να ταυτίσει ένα μέρος υποτίθεται παραβατικό και αποτρόπαιο με ένα παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης, καλοσύνης και χαβαλέ;

 Κι ο ίδιος να δίνει στον εαυτό του τον ρόλο του Ρωμαίου Εκατόνταρχου, που τρώει φάπες από τον Οβελίξ και δαγκωνιές από τον Ιντεφίξ; 

Αν δεν είναι ηλιθιότητα, είναι... αμορφωσιά. 

Σιγά μην έχουν διαβάσει ο Δένδιας και τα ούγκανά του «Αστερίξ», «Λούκι Λουκ» και «Ιζνογκούντ». 

Με τα τεύχη του «Σωτήρα» και της «Ζωής» τη βγάζανε στα μικράτα τους, άντε στο τσακίρ κέφι να διαβάζανε και κανένα άρθρο του Γεωργαλά.

Εν πάση περιπτώσει, κύριε Δένδιά μας, αφού υποσχεθήκατε ότι θα κατατροπώσετε τα απανταχού Γαλατικά Χωριά, να σας υποδείξω εγώ μάνι-μάνι τρία εξ αυτών: 

Πρώτο και καλύτερο είναι το Γαλατικό Χωριό των εφοπλιστών, που ενώ όλοι οι άλλοι, όχι όλοι οι άλλοι, οι συνήθεις άλλοι, έχουν ματώσει εδώ και τρία χρόνια να πληρώνουν φόρους, εισφορές και χαράτσια, αυτοί κρατάνε αλώβητες και τις 78 φοροαπαλλαγές τους. Και πήραν και μπόνους μια επιστράτευση ναυτεργατών να έχουν να πορεύονται.

Ακόμη περιμένω τους εφοπλιστές να περάσουν την πόρτα του Βενιζέλου, τους είχε καλέσει την ημέρα που επέβαλε το χαράτσι της ΔΕΗ, για να δηλώσουν τι θα πράξουν για τη σωτηρία της πατρίδας. Εκτός κι αν πήγαν και ο Βενιζέλος τους κλείδωσε στο συρτάρι, δίπλα στη λίστα της Λαγκάρντ. 
Ή μήπως μέσα στη λίστα της Λαγκάρντ; 
Ετοιμάστε λοιπόν, κ. Δένδια, τις λεγεώνες σας και επιτεθείτε να τους βυθίσετε αύτανδρους. Δεν δύναμαι να επιτεθώ στους εφοπλιστάς, κύριέ μου, με πειράζει η θάλασσα.


Το δεύτερο Γαλατικό Χωριό βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στα πόδια σας. Είναι οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, ματατζήδες, εκαμίτες κ.λπ., οι οποίες έχουν αλωθεί από χρυσαυγίτες και άλλους φασίστες, με αποτελέσματα εφιαλτικά: Δέρνουν, ψεκάζουν, βασανίζουν, εξευτελίζουν, μπουκάρουν σε σπίτια, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. Βουρ λοιπόν οι λεγεώνες! 
Μα τι λέτε, κύριε μου; 
Οι λεγεώνες να επιτεθούν στις λεγεώνες;
 Αυτό είναι διχασμός προσωπικότητας.

Το τρίτο Γαλατικό Χωριό είναι τα ίδια σας τα πόδια, είναι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά τα δάνειά τους. Στις καλές εποχές δανείστηκαν 230 εκατομμύρια από την κρατική Αγροτική κι όταν οι εποχές χάλασαν, τώρα που όλοι κυνηγάνε τους δανειολήπτες να τους πιούνε το αίμα, αυτοί πούλησαν την Αγροτική στην Πειραιώς, μαζί με τα δάνεια. Και μετά πήγαν οι αδίστακτοι και νομοθέτησαν την αναδρομική αμνήστευση των τραπεζιτών που τους δανειοδότησαν.
Πού είναι οι λεγεώνες σας, κ. Δένδια; 
Γιατί δεν απαντάτε, κ. Δένδια;

Ο κ. Δένδιας αδυνατεί να σας απαντήσει, διότι κρατάει στον ώμο του την ασπίδα του Μοναρχίξ.

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.