# #

16 Μαρ 2013

Τον "έφαγαν" οι ξαδέρφες τον Παπακωνσταντίνου - Και σε άλλο σκάνδαλο ο πρώην υπουργός




Από τη λίστα Λαγκάρντ στα ... ορυκτά; 

Πρόκειται για μια υπόθεση εξόρυξης ζεόλιθου, ενός πολύτιμου για την ιατρική την κτηνοτροφία και τη γεωργία ορυκτού. 

Οι καταγγελίες θέλουν τον Γ. Παπακωνσταντίνου να σταματάει επένδυση εταιρείας στην περιοχή του Έβρου για χάρη ...
άλλης εταιρείας που δραστηριοποιείται στη Βουλγαρία και στην οποία μέλος του Δ.Σ. είναι η εξαδέλφη του Ε. Παπακωνσταντίνου.

Όλα ξεκινούν το 2011 όταν ελληνική εταιρεία καταθέτει φάκελο εκμετάλλευσης μιας έκτασης στην περιοχή Πετρωτά του Έβρου. Η περιοχή έχει πλούσια κοιτάσματα ζεόλιθου και μάλιστα περιεκτικότητας σχεδόν 90%, πρώτης ποιότητας. Ενώ ο φάκελος εγκρίθηκε από την περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης, “κόλλησε” στο ΥΠΕΚΑ επί υπουργίας Μανιάτη.

Το θέμα έδειξε να ξεμπλοκάρει μέσω διαδικασιών fast track, όμως “κόλλησε” και πάλι από το ΥΠΕΚΑ, όπου πλέον είχε αναλάβει ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” ίσως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι 10 χιλιόμετρα μακρύτερα από το σημείο της επένδυσης στο ελληνικό έδαφος υπάρχει επι Βουλγαρικού εδάφους μια άλλη επένδυση και αυτή από ελληνική εταιρεία προφανώς ανταγωνιστική της πρώτης.

Σε αυτή την εταιρεία μέλος του Δ.Σ. Είναι η εξαδέλφη του Γ. Παπακωνσταντίνου και κάποιοι συμπεραίνουν ότι η επένδυση επί ελληνικού εδάφους κολλάει γι' αυτό το λόγο.
Όπως καταγγέλλεται μάλιστα στην ελληνική εταιρεία μετέχει με ποσοστό 8% και το Δημόσιο και κάποιοι εκφράζουν την απορία ποιος, πως και γιατί έχει καταφέρει επί χρόνια να σταματάει την επένδυση η οποία μπορεί να ανοίξει δουλειές και να φέρει έσοδα στο κράτος...

Χρήστος Καραστέργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.