# #

16 Μαρ 2013

Αν το 1821 υπήρχε τηλεόραση, δεν υπήρχε περίπτωση να ξεσηκωθούν οι Έλληνες



Σάλος έχει ξεσπάσει στη χώρα μας, μετά την επιστολή καθηγητών του ΠΑΜΕ που αναφέρουν σε επιστολή τους πως την σημαία της επανάστασης του 1821 δεν την ύψωσε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός αλλά ο λαϊκός ηγέτης Παναγιώτης Καρατζάς που ήταν μέλος του ΚΚΕ. 

 Βέβαια, είναι γνωστό σε όποιον δεν έχει μείνει στους εθνικούς μύθους, πως η σημαία της επανάστασης υψώθηκε στην Πάτρα και όχι στα Καλάβρυτα από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, αλλά είναι σωστό να υποστηρίζουμε πως η επανάσταση ξεκίνησε από τα Καλάβρυτα, γιατί η Πάτρα έχει το..
πατρινό καρναβάλι για να κονομάνε οι Πατρινοί, ενώ τα Καλάβρυτα δεν έχουν καρναβάλι, οπότε τους χαρίσαμε την έναρξη της επανάστασης του ’21, για να πηγαίνουν οι τουρίστες να τρώνε κάνα κοψίδι, αλλά, τώρα που έχουν χιονοδρομικό κέντρο και τα κονομάνε κι αυτοί, είναι ώρα να πούμε πως η επανάσταση του ’21 ξεκίνησε από την Κοζάνη που έχει ψηλή ανεργία και πρέπει να την βοηθήσουμε. 

 Οι καθηγητές του ΠΑΜΕ αναφέρουν στην επιστολή τους πως δεν ήταν όλοι οι Έλληνες υπέρ της Επανάστασης αλλά αυτό δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση γιατί είναι γνωστό πως οι Έλληνες –στην πλειοψηφία τους- είναι δουλοπρεπείς και την γουστάρουνε την σκλαβιά. 

 Από την άλλη, εκείνα τα χρόνια οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ήξεραν τι σημαίνει επανάσταση, γιατί δεν είναι όπως σήμερα που ο κάθε βλαμμένος νομίζει πως επανάσταση είναι η πορεία της ΓΣΕΕ και το καφεδάκι –στη συνέχεια- στις καφετέριες του Θησείου. 

Βέβαια, αν το 1821 υπήρχε τηλεόραση, δεν υπήρχε περίπτωση να ξεσηκωθούν οι Έλληνες γιατί σιγά μην άφηνε η Μπουμπουλίνα τον Σουλεϊμάν και την Φατμαγκιούλ για να καταδιώκει τους Τούρκους. 

Θα τους καταδίωκε καθημερινά στην τηλεόραση. 

 Οι καθηγητές του ΠΑΜΕ υποστηρίζουν ακόμα πως στην επανάσταση του ’21 δεν πήραν μέρος μόνο ορθόδοξοι χριστιανοί και Έλληνες το γένος, και αυτό είναι αλήθεια γιατί τότε δεν υπήρχε ακόμα το ποδόσφαιρο για να αποβλακώνονται οι Ευρωπαίοι, οπότε πολλοί από αυτούς ήρθαν στην Ελλάδα για να πολεμήσουν αλλά και να κάνουν τα μπάνια τους και να δουν το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. 

 Όπως αναφέρεται στην επιστολή, κάποιοι αγωνιστές δεν μιλούσαν ελληνικά αλλά κι αυτό αλήθεια είναι, αφού διακόσια χρόνια μετά υπάρχουν πολλοί Έλληνες που δεν μπορούν να βάλουν δυο λέξεις στη σειρά και συνεννοούνται με νοήματα. 

 Σε γενικές γραμμές, οι καθηγητές του ΠΑΜΕ κάνουν μια φιλότιμη προσπάθεια να εξηγήσουν πως η επανάσταση του 1821 δεν ήταν θρησκευτική και είχε κοινωνικά χαρακτηριστικά –θέλοντας να παρακινήσουν τους νεοέλληνες- αλλά δεν έχουν αντιληφθεί πως απευθύνονται σε καθυστερημένους ραγιάδες που ακούν το «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» του Κολοκοτρώνη και νομίζουν ότι αναφέρεται σε όλους τους άλλους εκτός από τους ίδιους. 

 Επίσης, οι καθηγητές του ΠΑΜΕ αναφέρουν πως ο Καραϊσκάκης ήταν χασικλής και πως η Μπουμπουλίνα ήταν ζευγάρι με τη Μαντώ Μαυρογένους, οπότε ξεσηκώθηκαν εναντίον των Τούρκων όχι επειδή ήταν χριστιανές αλλά επειδή οι Τούρκοι καταπίεζαν το λεσβιακό κίνημα της εποχής.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.