# #

1 Φεβ 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: Ολοκληρώθηκε το ξεπούλημα του πανέμορφου Ερημίτη προς 46.000 κωλοΕΥΡΩ το στρέμμα !!!


Μας συγχωρείτε για την άσεμνη έκφραση αλλά αυτά τα ΕΥΡΩ στο τέλος θα μας αφανίσουν.Το δίλημμα αρχίζει να γίνεται ζωτικό!!! Ή αυτά ή ΕΜΕΙΣ!!!

Στην Κασσιόπη η πρώτη διεθνής επένδυση σε δημόσια γη

ΑΠΕΙΡΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ!

Με διαβλητές διαδικασίες εξπρές και μεπαραπλανητικές ανακοινώσεις, το έκθετοΤΑΙΠΕΔ ξεπούλησε άρον-άρον την απείρου φυσικού κάλλους και ανεκτίμητης περιβαλλοντικής σημασίας δημόσια έκταση 500.000 τ.μ., περίπου, του Ερημίτη στην Κέρκυρα.

Η έκταση ξεπουλήθηκε στο αμερικανικό κερδοσκοπικό fund…NCH Capital έναντι μόνο 23 εκατ. ευρώ και όχι 100 εκατ. ευρώ, όπως μεταδίδουν τα «παπαγαλάκια», τα οποία προσθέτουν και 75 εκατ. υποτιθέμενης επένδυσης του αγοραστή στο ακίνητο.

Διαβάστε την είδηση

«Πράσινο φως» για την πρώτη άμεση διεθνή επένδυση σε δημόσια γη τα τελευταία 15 χρόνια έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ την Πέμπτη, καθώς αποδέχθηκε τη δεσμευτική οικονομική προσφορά της NCH Capital για την απόκτηση του 100% των μετοχών Ανώνυμης Εταιρίας Ειδικού Σκοπού, στην οποία το Ταμείο θα μεταβιβάσει το δικαίωμα της…επιφάνειας του ακινήτου για περίοδο 99 ετών.

Η επένδυση ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ περίπου, εκ των οποίων τα 23 εκατ. ευρώ αφορούν στο οικονομικό αντάλλαγμα για την απόκτηση του δικαιώματος της επιφάνειας, επιπλέον 2,3 εκατ. ευρώ αφορούν στη πιθανή συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ στη μελλοντική υπεραξία του ακινήτου μετά από έξι χρόνια, ενώ σε 75 εκατ. ευρώ εκτιμάται το σύνολο της επένδυσης για την ήπια ανάπτυξη του ακινήτου κατά την ίδια χρονική περίοδο. Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή κατά την περίοδο κατασκευής του ακινήτου.

 

Η συνολική έκταση του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας ανέρχεται σε  490.000 τ.μ., εκ των οποίων άνω των 320.000 τ.μ. θα παραμείνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό και στην υπόλοιπη έκταση, ο επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 36.000 τ.μ. για ήπια τουριστική ανάπτυξη. Η γη παραμένει στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς η αξιοποίηση θα πραγματοποιηθεί με τον θεσμό της επιφάνειας. Η NCH Capital έχει έδρα τη Νέα Υόρκη και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 3,5 δισ. δολαρίων με έμφαση στο real estate, την πρωτογενή παραγωγή και το private equity, ενώ λειτουργεί 21 επενδυτικά κεφάλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.