# #

28 Ιαν 2013

Ρε συ Χαϊκάλη, τι σου έφταιγε ο καραγκιόζης;



Γράφει ο Δευκαλίων

Χαμός αυτή την εβδομάδα. Κάτι οι απεργίες στο μετρό και τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς που οδήγησαν σε επιστράτευση των εργαζομένων στο μετρό, κάτι η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα. 
Οι μνημονιακοί δείχνουν απροκάλυπτα το αποκρουστικό πρόσωπο τους.

Τι θέλουμε να πούμε;
Ας τα πάρουμε αναλυτικά. Οι εργαζόμενοι στο μετρό συνέχιζαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις προκειμένου να αποφύγουν την ένταξη τους στο ενιαίο μνημονιακό μισθολόγιο. 
Άριστος στόχος για τους εργαζόμενους στο μετρό. 
Κατάπτυστος για τους υπόλοιπους  κατοίκους της πρωτεύουσας που δέχθηκαν χωρίς καμία αντίδραση την περικοπή του δικού τους μισθού. 
Εκεί πόνταρε και η κυβέρνηση και ...
επέβαλε με σιδερένια πυγμή θέληση της. 
Κέρδισε πολιτικά όλους αυτούς που ταλαιπωρούνταν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις και είχαν χάσει μισθολογικά από τις περικοπές που έχει επιβάλει το μνημόνιο. 

Ένας ανόητος μνημονιακός σήμερα χαίρεται. 
Όμως, η στήλη που γνωρίζει πολύ καλά ότι η πολιτική είναι μαραθώνιος κι όχι αγώνας ταχύτητας 100 μέτρων, γελά. 
Περιμένετε λίγο ανόητοι μνημονιακοί… 
Στο τέλος του μήνα έρχονται οι μισθοδοσίες και τότε θα δούμε ποιος έχει κερδίσει πολιτικά και ποιος θα γελάσει. 
Γιατί όποιος είναι εντελώς ανόητος και επιθυμεί να έχει και ο διπλανός του την δική του άθλια μοίρα δεν είναι σταθερός πολιτικός σύμμαχος. Σήμερα είναι μαζί σου, αύριο που θα θιχθεί θα είναι εναντίον σου. 

Όσο για την ταχέως συρρικνούμενη ποσοτικά και ποιοτικά μεσαία τάξη, τα έχουμε πει. Στηρίζει μνημόνιο γιατί πιστεύει ανοήτως ότι θα διατηρήσει, μέρος των προνομίων της.  Ουσιαστικά αρνείται τον...ιστορικό της ρόλο που ήταν ριζοσπαστικός και πατριωτικός. Αντικειμενικά στερεί τους αδύναμους από ένα τακτικό αξιόμαχο πολιτικό σύμμαχο. 

Συμπερασματικά στέλνει τους αδύναμους σε ακραίες αντί-κοινοβουλευτικές λύσεις. Ποίος θα χάσει από αυτή την πολιτική;

Σίγουρα η μεσαία τάξη που θα δει ξαφνικά ακραίες περιφερειακές πολιτικές τάσεις να έχουν μετατραπεί σε μερικά πλειοψηφούσες ομάδες που θα επιβάλουν πολιτική πραγματικότητα. Η μεσαία τάξη θα έχει χάσει την δυνατότητα πολιτικής εκπροσώπησης. Τότε θα διαμαρτύρεται και θα κλαίει. Αλλά δεν θα υπάρχει κανένας να την ακούσει.

Πάμε τώρα στην ιστορία της δίωξης του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ… 
Το μήνυμα σαφές! 
Η Ελληνική δικαιοσύνη τον διώκει σε βαθμό κακουργήματος γιατί παραποίησε τα στοιχεία για το έλλειμμα. Υπάρχουν αξιόπιστες μαρτυρίες εναντίον του. Η ΕΕ και κατά συνέπεια η τρόικα διαφώνησαν. Γιατί όμως διαφώνησαν δημόσια και παρενέβησαν ωμά εναντίον της Ελληνικής δικαιοσύνης; Γιατί η υπόθεση έχει μακριά ουρά. Εάν αποδειχθεί ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα παραποιήθηκαν μπορεί να φτάσουμε μέχρι την νομική ακύρωση των μνημονίων.

Η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά τι έκανε; 
Ενώ στους εργαζόμενους στο μετρό έδειξε σιδερένια πυγμή, στην υπόθεση του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ήταν ο ορισμός της υποχωρητικότητας. Τον διατήρησε στην θέση του και έστω και από διαρροές τον στήριξε πολιτικά. 

Από εκεί και πέρα η μεν κυβέρνηση παίζει επικοινωνιακά τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, έχοντας μαζί της την ανοχή η στήριξη της κοινωνίας με αφορμή τα γεγονότα του μετρό. Η δε αντιπολίτευση προσπαθεί να παίξει άμυνα. Όντως επικοινωνιακά αδύναμη ποντάρει στον χρόνο που είναι ο αδιαφιλονίκητος σύμμαχος των απανταχού αντιμνημονιακών. 

Εξαίρεση ο συμπαθής κωμικός και βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Π. Χαϊκάλης, που σε μία ειλικρινέστατη και ανθρώπινη έκρηξη οργής χαρακτήρισε δημόσια έναν από τους κυριότερους αντιπροσώπους της επικοινωνιακής εκπροσώπησης της κυβέρνησης με ακραίες χαρακτηρισμούς μεταξύ των οποίων και «καραγκιόζη».

Θυμίζουμε στον κ. Π. Χαϊκάλη ότι οι ήρωες του θεάτρου σκιών είναι συμπαθέστατοι και αγαπημένοι του λαού. Άρα μπορούμε να διατυπώσουμε την απορία μας.  
Ρε συ Χαϊκάλη, τι σου έφταιγε ο καραγκιόζης;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.