# #

29 Οκτ 2012

Ο μύθος της ξυπόλητης μαθήτριας(ΒΙΝΤΕΟ)


Γιατί άραγε έδειξε τόση ευαισθησία, τόσο γρήγορα ανακλαστικά το υπουργείο; 

Ο μύθος της ξυπόλητης μαθήτριας
Το γύρο του Διαδικτύου έκανε η είδηση για την ξυπόλητη σημαιοφόρο της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα. Πλάνα με την ανυπόδητη μαθήτρια έδειξαν και τα κανάλια και όλοι είπαν ότι η όμορφη Ελληνοπούλα έβγαλε τις ψηλοτάκουνες γόβες της για να διαμαρτυρηθεί για το χάλι της χώρας.
Το υπουργείο Παιδείας δεν στάθηκε θεατής. Ο διευθυντής του έδωσε στη δημοσιότητα μια επιστολή προς «αποκατάσταση της αλήθειας», την οποία παραθέτουμε ολόκληρη μια που αποτελεί μνημείο γελοιότητας....

Σε ανακοίνωσή του ο γενικός διεθυντής ευρωπαϊκών και διεθνών σχέσεων του υπουργείου Παιδείας Ιωάννης Γεωργακόπουλος τονίζει πως η πράξη αυτή της μαθήτριας ουδεμία σχέση έχει με διαμαρτυρία αλλά ήταν ένας έξυπνος τρόπος να μη  διαλύσει την πορεία της παρέλασης όταν της έφυγε το παπούτσι.
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω τόσο υπεύθυνα, όσο και εγγράφως, ότι η αναφερθείσα είδηση σε όλα τα τηλεοπτικά μέσα, σχετικά με το συμβάν της ξυπόλητης μαθήτριας σημαιοφόρου, αδικεί πλήρως τη μαθήτρια, η οποία ακριβώς στο ύψος του ΠΑΡΚΙΝ της Βουλής, έχασε το βήμα της εξ αιτίας ενός των υποδημάτων της (γόβες με τακούνια) που της βγήκε από το πόδι.
Αντί να σταματήσει και να προκαλέσει σύγχυση, τόσο στη διμοιρία της από τις σημαίες, όσο και στις ακολουθούμενες διμοιρίες αγοριών και κοριτσιών του Λυκείου της, με πολύ έξυπνο τρόπο, έβγαλε ταυτόχρονα άμεσα και το άλλο παπούτσι της και πλέον ξυπόλητη συνέχισε να παρελαύνει.
Όσον αφορά τα βγαλμένα παπούτσια της, άμεσα τα μάζεψε ένας εμπλεκόμενος στην παρέλαση άνδρας και τα οποία πήγε προς την άκρη, προκειμένου να μη σημειωθεί τόσο κάποιο ατύχημα από τους ερχόμενους παρελαύνοντες μαθητές, όσο και να μπορούν να δοθούν στη μαθήτρια, η οποία δεν έχασε την ψυχραιμία της αλλά ούτε υπολόγισε την ενδεχόμενη απώλεια των παπουτσιών της, θεωρώντας ότι η εθνική παρέλαση μια τέτοια ημέρα υπερτερεί κάθε άλλης κίνησης.
Αδικούμε τόσο την ίδια ως μαθήτρια αλλά και την εθνική μας εορτή».
Το κορίτσι δεν ανήκει στις τάξεις των Αγανακτισμένων! 
Η απαλλαγή από τα παπούτσια ήταν μια πράξη πατριωτικού περιεχομένου για την οποία αξίζει να τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών.
Οι πρόγονοί μας θυσίασαν στην Αλβανία το πόδι, το χέρι, τη ζωή τους. Ας θυσιάσουμε κι εμείς ένα δωδεκάποντο στη μνήμη τους!
Γιατί άραγε έδειξε τόση ευαισθησία, τόσο γρήγορα ανακλαστικά το υπουργείο; 
Προφανώς για να μη μας κακολογήσουν οι ξένοι, για να μην πάρουν πρέφα την είδηση τα ξένα ειδησεογραφικά  πρακτορεία και πουν ότι στην Ελλάδα οι μαθητές όχι μόνο λιποθυμούν από την ασιτία μες στην τάξη, αλλά δεν έχουν παπούτσια να φορέσουν στην παρέλαση!
Πώς να μην οργιάσουν οι θεωρίες συνωμοσίας; Π.χ., θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς ότι η κοπέλα ήταν μουσουλμάνα και ότι πράκτορες της ΕΥΠ της απαγόρευσαν να φοράει παπούτσια επειδή υπήρχαν πληροφορίες ότι θα εκσφενδόνιζε το 12ποντο προς την εξέδρα των επισήμων!  (Ως γνωστό, το πέταγμα του παπουτσιού είναι η ύψιστη προσβολή στον αραβικό κόσμο).
Η σπουδή του στελέχους του υπουργείο να διελευκάνει το μυστήριο της ξυπόλητης μαθήτριας δείχνει τον τρόμο της κυβέρνησης μπροστά στο ενδεχόμενο της αφύπνισης της νεολαίας.  
Όταν ο κύριος Τρεχαγυρευόπουλος ισχυρίζεται ότι «αδικούμε» τη μαθήτρια όταν προσδίδουμε την πρόθεση διαμαρτυρίας στην ξυπολησιά της, στην πραγματικότητα ο ίδιος αδικεί τη νοημοσύνη όλων των μαθητών οι οποίοι, παρά την πανελλαδική αστυνομοκρατία, βρήκαν τρόπους να εκφραστούν πολιτικά στη διάρκεια των παρελάσεων.
Ποιος ξέρει, άθελά του το κορίτσι μπορεί να καθιερώσει μόδα ή μάλλον τάση. 
Αντί για μούντζες στη Βουλή, μπορεί χιλιάδες παλιοπάπουτσα να εκσφενδονίζονται στο  κτίριο του Κοινοβουλίου, στα υπουργεία ή στους σιδερένιους φράχτες που στήνει σε κάθε διαδήλωση η αστυνομία. 
Ας θυμηθούμε τους θρυλικούς Μοντέρνους καιρούς, όταν ο Τσάρλι Τσάπλιν σηκώνει μια κόκκινη σημαία που έχει πέσει από ένα φορτηγάκι και καθώς  τρέχει να την παραδώσει δημιουργείται μια τεράστια οργισμένη διαδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.