# #

2 Νοε 2012

Αγαπητέ τουρίστα...



Σου γράφω αυτές τις λέξεις γιατί σε βλέπω ανήσυχο και καχύποπτο. Μην ακούς ότι σου λένε για την Ελλάδα αυτές τις μέρες. Μην το σκέφτεσαι. Έλα να αφήσεις τα λεφτά σου στη χώρα μας. Οι Έλληνες σε περιμένουν.

Μπορεί να είσαι φοβισμένος με όλα όσα γράφουν στην πατρίδα σου για μας. Μην τους πιστεύεις. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ελεύθερη και υπερήφανη. Και πολύ δημοκρατική. 

Τους άπλυτους τους διώξαμε από το Σύνταγμα και οι πορείες δεν κρατούν πάνω από ένα δίωρο. Αν θες, μπορείς κι εσύ να ζήσεις μια πορεία αν ακολουθήσεις τις σημαίες με τα σφυροδρέπανα. Μόνο όταν φεύγουν αυτοί αρχίζει ο σαματάς.

Οι δρόμοι είναι πάλι ελεύθεροι από τους ξένους, τους λαθραίους και τους αναρχοψωμόλυσσες. Τους έδιωξε η αστυνομία μας. Μπορείς να περπατήσεις στην Πλάκα και την Ακρόπολη. Να κάνεις βόλτα στο Μοναστηράκι και το Θησείο. Μπορείς να πιεις καφέ ακόμη και στην Ομόνοια. Πήγε κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας.

Αλλάξανε τα πράγματα σου λέω. Οι ταξιτζήδες δεν κλείνουν πια τους δρόμους και τα αεροδρόμια. Τον διώξαμε τον... Ραγκούση και δεν κινδυνεύεις. 

Έλα στην Ελλάδα και πάρε και τους φίλους σου μαζί. Κυκλοφόρησέ τους στους δρόμους της Αθήνας. Κρεμάστε και μια φωτογραφική μηχανή στο λαιμό σας και οργώστε την πρωτεύουσα.

Μην φωτογραφίζετε όμως τίποτα. Για αυτό υπάρχουνε οι καρτ ποστάλ. Η ελληνική αστυνομία έχει φροντίσει να μην αφήνει τον κόσμο να τραβά φωτογραφίες, γιατί άνοιξε το επάγγελμα του μαγαζάτορα των τουριστικών ειδών και πρέπει να το στηρίξουμε.

Μην πιστεύεις εκείνους που λένε ότι οι δρόμοι γεμίσανε με φασίστες και μπάτσους που επιτίθενται στους ξένους. Εσύ δεν έχεις ανάγκη, γιατί είσαι τουρίστας και έχεις μαζί σου το εισιτήριο επιστροφής. 

Απλά για να μην γίνει καμία παρεξήγηση, όταν βλέπεις αναμμένο φάρο περιπολικού να σε πλησιάζει, βγάλε το διαβατήριο σου και δάγκωσε το με δύναμη. Σαν τις αμερικανικές πολεμικές ταινίες που δάγκωναν τις στρατιωτικές ταυτότητες για να αναγνωρίσουν το πτώμα. Δες το σαν παιχνίδι και στο τέλος μπορεί και να σ' αρέσει.

Εκτός από τα αρχαία, θα βρεις και άλλα ακόμη πιο πρωτότυπα μέρη για να επισκεφτείς. Έχουμε ετοιμάσει θεματικά πάρκα γεμάτα με πρόσφυγες ακριβώς σαν τις αντιπολεμικές ταινίες του Χόλιγουντ. Εκεί μπορείς να μιλήσεις με ανθρώπους που σώθηκαν από του χάρου τα δόντια και ήρθαν στην Ελλάδα για να βρουν ένα πιάτο φαί. Αν είσαι καλός μπορεί και να σε αφήσουν να φωτογραφηθείς μαζί τους. Έτσι όπως φωτογραφιζόσουν μπροστά στους φούρνους στα γερμανικά στρατόπεδα.

Πρέπει να με πιστέψεις. Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Όλα όσα λένε για τις συλλήψεις και τις διώξεις δημοσιογράφων που αποκαλύπτουν την αλήθεια, είναι ψέματα. Θα σου πρότεινα μάλιστα, να αποστηθίσεις μερικές ελληνικές λέξεις πριν έρθεις, για να αγοράσεις τις Κυριακάτικες εφημερίδες μας. Αν δεν καταλαβαίνεις τα κείμενα, κοίτα τις εικόνες. Θα μάθεις τα πάντα για το πώς να καταθέτεις τα χρήματα σου στις ελληνικές τράπεζες.

Έλα στην Ελλάδα αλλοδαπέ τουρίστα. Είτε είσαι Γερμανός, Ολλανδός ή Φινλανδός, μια ροζ τουριστική αγκαλιά σε περιμένει. Το έκανε κι εκπομπή ο Σταύρος Θεοδωράκης. Εμείς τους αγαπάμε τους βορειοευρωπαίους.

Έλα, ακόμη κι αν είσαι Ιάπωνας, Κορεάτης, Κινέζος ή Άραβας. Κι εσάς σας αγαπάμε. Ειδικά όταν κυκλοφορείτε μόνο μέρα, κάτω και γύρω από αρχαιολογικούς χώρους, με μπροστάρη τον ξεναγό σας. Και προπαντός μπουλούκι. Όχι ένας δυο ξέμπαρκοι για μπαρότσαρκα το βράδυ, αλλά όλοι μαζί. Εκτός κι αν πάτε με πούλμαν για κανένα θρυλικό Άθενς μπάι νάιτ. Τότε αλλάζει το πράγμα και γλιτώνουμε και τις παρεξηγήσεις.

Είμαστε εδώ και σε περιμένουμε. Με υψηλό το φρόνημα, άδειες τις τσέπες αλλά αγάπη στην καρδιά, προετοιμαζόμαστε για την καλοκαιρινή σου επίσκεψη. 

Δεν είμαστε οι τεμπέληδες που σου έλεγε η Μέρκελ και οι εφημερίδες της εδώ και δύο χρόνια. Είμαστε σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι. Τουλάχιστον οι μισοί από μας. 

Δεν είμαστε οι φοροφυγάδες που σου έλεγε ο Σόιμπλε. Πληρώνουμε όλοι τους φόρους μας και δεν κλέβουμε το κράτος. Μόνο μερικοί από μας, αλλά νόμιμα. Και για να το αποδείξουμε αυτό, φυλακίζουμε όποιον λέει το αντίθετο.

Δεν πουλάμε τις κόρες μας για ένα κομμάτι ψωμί. Όσες πουτάνες είχαμε τις στέλνουμε στο εξωτερικό για να μαζέψουν εμπειρίες και να σε ικανοποιήσουν καλύτερα. 

Δεν γεμίσαμε φασίστες. Πάντα ήμασταν, αλλά κι εσύ τόσα χρόνια με τις φασιστοειδείς κυβερνήσεις που είχες θα αισθανθείς μεγαλύτερη οικειότητα αυτή τη φορά.

Είμαστε άνθρωποι του Θεού. Μιλάμε με Αυτόν και μας απαντά κι Εκείνος. Μην μας περάσεις για τρελούς. Απλά έχουμε μέσον την Παναγιά και μας αφήνει να ανταλλάσσουμε μερικές κουβέντες με τον Μεγαλοδύναμο. 

Κοινώς και για να μη σε κουράζω άλλο. Έλα στην Ελλάδα ξένε τουρίστα. Το είπε και η όμορφη υπουργός τουρισμού μας. “Γκρις ολ τάιμ κλάσικ”. Έλα να ζήσεις τον κλασσικό Έλληνα από κοντά. Μην μας φοβάσαι. Δεν δαγκώνουμε όλοι.

http://polyfimos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.