# #

2 Νοε 2012

Για ποιο λόγο πήγατε στην Eλβετία κύριε Πάγκαλε;;;



Εκτιμώ ότι αξίζει ο κόπος, οι αναγνώστες να διαβάσουν μιά συνέντευξη του πρώην Υπουργού Εσωτερικών της χώρας, επί πρωθυπουργίας ΓΑΠ, του κ. Γιάννη Ραγκούση, και να εξάγουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα.

Μπαίνω όμως στον πειρασμό να κάνω έναν σχολιασμό σε ότι αφορά την εκ προμελέτης εξαπάτηση εκτός των άλλων και κάποιων εκ των άμεσων «συνεργατών» του, από τον ΓΑΠ.

Βέβαια πλέον αποδεικνύεται περίτρανα η προμελέτη, ο σχεδιασμός και η εφαρμογή της μεγαλύτερης Εθνικής «εξαπάτησης» του Ελληνικού λαού από έναν «Έλληνα» πολιτικό, τον τέως Πρωθυπουργό της χώρας, τον Γεώργιο Αντρέα Παπανδρέου.

Έναν πολιτικό τον οποίον ο Έλληνικός λαός περιέβαλλε με την απόλυτη εμπιστοσύνη του, αναδεικνύοντάς τον στο ανώτερο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, πρωθυπουργός της Ελλάδος, και δυστυχώς, αυτός και η παρέα του, εις απάντησην, παρεχώρησε την χώρα σε ξένα συμφέροντα και την παρέδωσε ως φέουδο, βορρά στο έλεος των «αγορών».

Δεδομένων των δηλώσεων του κ. Παπακωνσταντίνου στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής προχθές, ότι δηλ. επισκέφτηκαν, ο τέως πρωθυπουργός ΓΑΠ και ο ίδιος, ως Υπουργός Οικονομίας της Ελλάδος το 2010, τον Διοικητή της Ελβετικής Τράπεζας στην Ελβετία, με αντικείμενο της επίσκεψης το περιεχόμενο της «Λίστας Λαγκάρντ», η υπόθεση παίρνει άλλη τροπή και όζει.

Με πλήρη μυστικότητα και αδιαφάνεια χειρίστηκαν μία λίστα ονομάτων, την οποίαν τους παρέδωσε επισήμως η τέως Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας κ. Λαγκάρντ το 2010, η οποία περιείχε ονόματα Ελλήνων πολιτών και πολιτικών, και τα οποία ουδείς ακόμη επισήμως γνωρίζει, όπως επίσης ουδείς γνωρίζει, εάν η πραγματική «Λίστα» υπέστη επεξεργασία και σε ποιο βαθμό.

Επί δύο χρόνια, ήταν γνώστες αυτής της Λίστας, ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Παπαντωνίου, και ο ...

κ. Βενιζέλος, εγνώριζαν επομένως το πραγματικό περιεχόμενό της, παρ`όλα αυτά ουδέποτε χρησιμοποίησαν το περιεχόμενο της προς το συμφέρον του Ελληνικού Δημοσίου, αποκρύπτοντας την παντελώς και από άμεσους "συνεργάτες" τους.

Τί συνταρακτικό, για το σάπιο πολιτικό σύστημα, και για κάποια «λαμόγια» πολιτικούς, περιείχε αυτή η "Λίστα Λαγκάρντ", ούτως ώστε ένας πρωθυπουργός, και δύο Υπουργοί Οικονομίας της χώρας, παρανομούσαν ασυστόλως αποκρύπτοντας την, και θίγοντας εν γνώσει τους, κατ`αυτόν τον τρόπο τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για την χώρα ;;;

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ. Γιάννης Καπελέρης, ο οποίος, όπως και ο αντικαταστάτης του στο σώμα κ. Ι. Διώτης, έχει κληθεί ως ύποπτος για τη διάπραξη του αδικήματος της υπεξαγωγής εγγράφου σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου, με το συμπληρωματικό υπόμνημα το οποίο κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς, φέρεται να διαψεύδει τους ισχυρισμούς Παπακωνσταντίνου ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην υπουργός φέρεται να υποστήριξε ότι η εντολή του προς το ΣΔΟΕ ήταν να ξεκινήσει ενδελεχής έρευνα για τη λίστα. Ο κ. Καπελέρης, σύμφωνα με πληροφορίες, με το συμπληρωματικό υπόμνημά του φαίνεται να διαψεύδει τον κ. Παπακωνσταντίνου αναφέροντας μάλιστα πως ο τότε υπουργός Οικονομικών δεν του έδωσε εντολή για «ενδελεχή έρευνα» ούτε ακόμη και για τις 10 περιπτώσεις που περιλαμβάνονταν στη λίστα που του παρέδωσε:

«Δεν παρέλαβα ποτέ το CD. Σε συνάντησή μου με τον κ. Παπακωσταντίνου, τέλη του 2010 ή αρχές του 2011, μου παρέδωσε έγγραφο με δέκα ονόματα(!) και μου έδωσε προφορική εντολή να διασταυρώσω τα στοιχεία.

Από την ανεπίσημη έρευνά μου διαπίστωσα ότι από τα εισοδήματα που δήλωναν, δεν δικαιολογούνταν οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Λίγες ημέρες μετά ενημέρωσα τον κ. Παπακωσταντίνου παραδίδοντάς του τα ευρήματα της άτυπης έρευνάς μου και το έγγραφο που μου είχε παραδώσει με τα δέκα ονόματα. Όμως δεν έλαβα καμία εντολή από τον κ. Παπακωσταντίνου για περαιτέρω έλεγχο. Και ουδέποτε έλαβα υπηρεσιακά επίσημο έγγραφο από το Υπουργείο Οικονομικών, για να διενεργήσει η υπηρεσία μου ενδελεχή έλεγχο για αυτές τις δέκα περιπτώσεις».

Βέβαια ερωτηματικά, «μεγάλα και παχιά», δημιουργούνται πλέον και περί της περιβόητης επίσκεψης του τέως αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Α. Παπανδρέου, του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου στην Ελβετία, στις αντίστοιχες Τράπεζες για να ερευνήσει τα περί των «ύποπτων» καταθέσεων Ελλήνων πολιτικών.

Στην Ελβετία για θέματα «φορολογίας», είχε μεταβεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι οποίες αναφέρουν ότι για το λόγο αυτό έφυγε νωρίτερα από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Δευτέρας (στίς 23/05/2011).

Κατά την επίσκεψή του στην Ελβετία, ο κ. Πάγκαλος είχε σειρά επαφών με τις ελβετικές αρχές, με στόχο να εντοπιστούν αδήλωτα ποσά ελλήνων φορολογούμενων, οι οποίοι έβγαλαν τα χρήματά τους σε τράπεζες αυτής της χώρας.

Η επίσκεψη εντάσσεται στις … «άοκνες» προσπάθειες της κυβέρνησης να φορολογήσει τους έλληνες καταθέτες, οι οποίοι προτίμησαν την «θαλπωρή» των Ελβετικών Τραπεζών, αποφεύγοντας έτσι να φορολογηθούν στην χώρα τους.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την έξοδό του, δήλωσε μάλιστα ότι η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας είχε προχωρήσει αρκετά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η κυβέρνηση «διέθετε» στοιχεία για καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία, με στόχο να εντοπιστούν οι «ύποπτοι» για απόκρυψη εσόδων από την εφορία.

Από τότε «διέθετε» πληροφορίες η κυβέρνηση κ. Πάγκαλε ;;;

Τί αποτέλεσμα είχε άραγε αυτό το ταξίδι σας κύριε Πάγκαλε ;;;

Βρήκατε καμία “λίστα” στην Ελβετία κύριε Πάγκαλε ;;;

Αλήθεια, πρός HSBC πήγατε κ. Πάγκαλε ;;;

Ήσασταν γνώστης της «Λίστας Λαγκάρντ» κ. Πάγκαλε ;;;

Περί του θέματος των καταθέσεων πολιτικών στην Ελβετία έγιναν αρκετές “προσπάθειες” έρευνας λογαριασμών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει tovima.gr:

Στις 10 Απριλίου 2012, την ημέρα που η Βουλή διέκοπτε τις εργασίες της για τις πασχαλινές εορτές και τις εκλογές, ο κ. Πετσάλνικος ενημέρωνε την Ολομέλεια ότι «η εξουσιοδότηση για έλεγχο (των λογαριασμών) στέλνεται στην Ελβετία διά της διπλωματικής οδού» και διαβεβαίωνε ότι «η διαδικασία έχει πάρει τον δρόμο της».

Εξουσιοδοτήσεις είχαν δώσει όλοι πλην της ΝΔ, η οποία είχε δηλώσει ότι η πρωτοβουλία ήταν προσχηματική και ανεδαφική και ενός ακόμη βουλευτή, του κ. Θ. Πάγκαλου, αντιπροέδρου τότε της κυβέρνησης, τον οποίο είχε "εξοργίσει" η απαξιωτική, όπως τη θεωρούσε, πρωτοβουλία του κ. Πετσάλνικου.

Είχαν προηγηθεί αρκετές εβδομάδες έως ότου συγκεντρωθούν οι εξουσιοδοτήσεις, καθώς είχε κριθεί ότι βάσει του ελβετικού Δικαίου για να ελεγχθεί η τυχόν ύπαρξη λογαριασμών ελλήνων βουλευτών και να αρθεί το τραπεζικό απόρρητο θα έπρεπε να αποστέλλονταν εξουσιοδοτήσεις ενός εκάστου των βουλευτών και όχι μέσω τρίτου".

Τον Απρίλιο του 2012, γνώριζαν και ο ΓΑΠ, και ο Παπακωνσταντίνου την ύπαρξη της Λίστας Λαγκάρντ διότι αυτοί την κατείχαν και η οποία παρεδόθη στον κ. Παπακωνσταντίνου εν έτει 2010, γιατί δεν έπραξαν τίποτα ;;;

Γνώριζαν οι δύο τότε αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλος και ο κ. Ε. Βενιζέλος, απο τότε την ύπαρξη αυτής της Λίστας, μιάς και εδόθη επισήμως απο την τότε Υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας κ. Λαγκάρντ στον τότε Υπουργό Οικονομίας της Ελλάδος κ. Παπακωνσταντίνου ;;;

Και συνεχίζει tovima.gr (http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=476220):

“Λίγες μόλις ημέρες αργότερα, στις 25 Απριλίου 2012, η Ενωση Ελβετών Τραπεζιτών ενημέρωνε με e-mail τη Βουλή ότι δεν είναι δυνατόν να προωθεί τέτοια αιτήματα στο σύνολο των μελών της, δηλαδή σε όλα τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην ελβετική συνομοσπονδία, όπως ζητούσε το σχετικό έγγραφο που είχε αποστείλει εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων ο τότε αρμόδιος για τον έλεγχο των οικονομικών των βουλευτών κ. Ευ. Αργύρης. Τα νέα δεν ήταν καθόλου καλά. Επρεπε να γίνει κάτι ώστε να μεταπειστούν οι Ελβετοί.

Ετσι, άρχισαν τα e-mails από την πλευρά της Βουλής διά του γενικού γραμματέα της κ. Αθ. Παπαϊωάννου, ο οποίος κατέβαλε “φιλότιμες” προσπάθειες να μεταπείσει την ελβετική πλευρά, δίχως όμως αποτέλεσμα. Ετσι, με νέο e-mail το οποίο, στάλθηκε στις 11 Μαΐου 2012 στον γενικό γραμματέα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ενωσης Ελβετών Τραπεζιτών κ. Claude-Alain Margelisch του γνωστοποιούνταν ότι παρά το γεγονός ότι οι εξουσιοδοτήσεις είναι υπογεγραμμένες από τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά, η Ενωση την οποίαν εκπροσωπεί δεν είναι αρμόδια να τις παραλάβει και αντ` αυτού συνέστησε να χρησιμοποιήσει η Βουλή «την επίσημη διπλωματική οδό, πράγμα που σημαίνει ότι η ελληνική πρεσβεία θα πρέπει να επικοινωνήσει με το ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών."
Αυτό πάντως το οποίο προκάλεσε τα χείριστα σχόλια, είναι το ότι ενώ η οριστική αρνητική απάντηση των Ελβετών έφτασε στη Βουλή στις 27 Ιουλίου 2012, η Επιτροπή του “Πόθεν Εσχες”, όχι απλά δεν συνεδρίασε, αλλά ούτε καν συγκροτήθηκε σε Σώμα. Τόσο πολύ "ήθελαν" να το ερευνήσουν το θέμα οι Εθνοπατέρες.

Το έγγραφο καταχωνιάστηκε στα συρτάρια κάποιων γραφείων της Βουλής, η Βουλή έκλεισε για διακοπές και η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής έγινε μόλις το βράδυ της 13 Σεπτεμβρίου 2012.

Και το “δούλεμα” συνεχιζόταν την ίδια στιγμή κατά την οποίαν ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Παπακωνσταντίνου, και ο κ. Βενιζέλος, είχαν το cd με την λίστα Λαγκάρντ στην κατοχή τους, επισήμως παραδοθέν, ανα χείρας των, επομένως εγνώριζαν το περιεχόμενό του απο το 2010.

Αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων σήμερα ότι όλη αυτή η "φαρσοκωμωδία" περί της έρευνας των λογαριασμών των πολιτικών στην Ελβετία, ήταν μία πολύ καλά “στημένη” διαδικασία αποπροσανατολισμού της Ελληνικής κοινωνίας, εν πλήρη γνώσει του τέως πρωθυπουργού ΓΑΠ και των κηπουρών του.

Ούτε νομική πλάνη, στην οποία περιέπεσε η Βουλή από κεκτημένη ταχύτητα, καθιστώντας εαυτόν θεσμικά έκθετο, ούτε ένα «παιχνίδι» πολιτικού εντυπωσιασμού, καθώς πολλοί προεξοφλούσαν ότι η τραπεζική εχεμύθεια η οποία ισχύει στην Ελβετία και οι περιορισμοί οι οποίοι υφίσταντο, άφηναν ελάχιστα περιθώρια για άνοιγμα λογαριασμών τους οποίους, ουδείς μάλιστα γνώριζε αν και ποιους αφορούσαν, ήταν.

Η αλήθεια είναι ότι έναν μήνα μετά τις δηλώσεις του ομογενούς βουλευτή του ελβετικού Κοινοβουλίου κ. Ι. Ζησιάδη περί ύπαρξης καταθέσεων ελλήνων πολιτικών σε ελβετικές τράπεζες (άραγε γνώριζε την ύπαρξη της Λίστας Λαγκάρντ;;;), το Ελληνικό πολιτικό σύστημα έκανε τα πάντα για να συγκαλύψει τις “βρωμιές” του.

Και για αυτό έχει πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες!!!

Ο νόμος περί «ευθύνης Υπουργών», ένα νομικό "τερατούργημα” του πολιτικού κατεστημένου συστήματος, απαλλαγής και ανομίας των πολιτικών δεν αρκεί για να “σκεπάσει” πλέον τίς “βρωμιές” τους.

Ο Ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει αυτούς, οι οποίοι λεηλατούν με «πλιάτσικο» το βιός του.

Παραθέτω την συνέντευξη του κ. Γιάννη Ραγκούση:

«Δικαιώνομαι που έφυγα από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου»..

Η συνέντευξη του κ. Γιάννη Ραγκούση εδόθη στο tvxs.gr και στον δημοσιογράφο κ. Βασίλη Κωστούλα.

Ιστορικές διαστάσεις προσδίδει στην υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ» ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος μιλώντας αποκλειστικά στο tvxs.gr κάνει λόγο για «ασυγχώρητους χειρισμούς» που παραπέμπουν σε «τεταρτοκοσμικά καθεστώτα». Περιορίζεται πάντως στο πολιτικό πεδίο των ευθυνών και χαρακτηρίζει «τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό» εκτεθειμένους το σημερινό πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του που στην πραγματικότητα «κρύβονται πίσω από τον εισαγγελέα». Ο ίδιος αποφεύγει σήμερα να αναμειχθεί στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για «ακραίες, παρακμιακές καταστάσεις που ζει το κόμμα υπό την ηγεσία Βενιζέλου» και οι οποίες «δεν ήταν προδιαγεγραμμένες».

Συνέντευξη στο Βασίλη Κωστούλα

Οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών είναι ασυγχώρητες. Η διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ είναι τελείως απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Μία μία οι δήθεν δικαιολογίες καταρρέουν. Η χθεσινή ενέργεια του εισαγγελέα να φέρει την υπόθεση Βουλγαράκη - Πελέκη στη Βουλή κάνει ακόμη πιο εξοργιστική για όλους εμάς την υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ», μας βγάζει από τα ρούχα μας, διότι στην πραγματικότητα αυτό που προκύπτει είναι ότι ανάμεσα στους άλλους, που στην πορεία θα δούμε ποιοι τελικά ήταν, προστατεύτηκε και ο κ. Βουλγαράκης και η κ. Πελέκη από έλεγχο ο οποίος ενδεχομένως να πιστοποιούσε ότι έπρεπε να καταβάλουν φόρους», αναφέρει ο κ. Ραγκούσης.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Παπανδρέου δηλώνει ότι επί θητείας του το υπουργικό συμβούλιο δεν είχε ενημερωθεί ποτέ για αυτούς τους χειρισμούς, ούτε καν για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ, «διότι προφανώς γνώριζαν ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν θα επιτρέπαμε -προσωπικά ποτέ δεν θα συναινούσα σε- μία ανάλογη αντιμετώπιση».

Όσον αφορά στο περιεχόμενο της λίστας, δηλώνει: «Μέχρι αποδείξεως του εναντίου, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι η λίστα έχει παραποιηθεί.Ποιος μπορεί μετά από όλα αυτά να δεχτεί τη λίστα ως πραγματική; Στο μεταξύ, η διαχείριση της υπόθεσης είναι απαράδεκτη και από τη σκοπιά πολλών από τους ανθρώπους οι οποίοι περιλαμβάνονται και που δεν σημαίνει ότι έχουν υποχρεωτικά φοροδιαφύγει. Στο σύνολό τους, οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών εκθέτουν αυτούς τους ανθρώπους, διότι τους έχουν καταστήσει υποψήφιους φοροφυγάδες, καθώς αν είχαν ελεγχθεί θα αποδεικνυόταν ενδεχομένως ότι κάποιοι από αυτούς είναι συνεπείς στις φορολογικές υποχρεώσεις τους».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ραγκούσης δεν θέτει θέμα ποινικών ευθυνών: «Έτσι κι αλλιώς, για εμένα είναι ιστορικών διαστάσεων οι πολιτικές ευθύνες και μόνο». Ο ίδιος επιρρίπτει ευθύνες και στη σημερινή κυβέρνηση: «Όλος ο χειρισμός της λίστας «Λαγκάρντ» από τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του έως τώρα τους εκθέτει τουλάχιστον σε ίσο βαθμό, διότι στην πραγματικότητα δεν έχουν κάνει τίποτα. Κρύβονται και αυτοί πίσω από τον εισαγγελέα».

Αναφορικά με την επιλογή του να αποχωρήσει στις 3 Οκτωβρίου «από το σημερινό ΠΑΣΟΚ, μετά την παραδοχή Βενιζέλου των χειρισμών γύρω από τη λίστα ‘Λαγκάρντ’», δηλώνει πως αισθάνεται δικαιωμένος, καθώς πρόκειται για ένα «ηθικό και πολιτικό ζήτημα τεράστιας σημασίας». Σε αυτό το πλαίσιο, αποφεύγει να αναμειχθεί στις «ακραίες, παρακμιακές καταστάσεις που ζει το ΠΑΣΟΚ υπό τη σημερινή ηγεσία του».

Παράλληλα, εκφράζει ενόχληση και προβληματισμό για το γεγονός ότι πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μέλη των υπουργικών συμβουλίων των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, καθώς και σχεδόν το σύνολο των σημερινών βουλευτών του, «δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να πάρουν θέση για όσα πλήττουν βάναυσα την παράταξη, όπως και την κοινωνική συνοχή και την εμπιστοσύνη του πολίτη στους θεσμούς της πολιτείας». Επιπλέον, χαρακτηρίζει «απαράδεκτο φαινόμενο να αρκούνται μέλη των πρώην ηγεσιών του υπουργείου Οικονομικών να δηλώνουν απλώς ότι δεν γνώριζαν, αποφεύγοντας να πάρουν θέση και να καταγγείλουν όσα αποκαλύφθηκαν».

«Μέρα με τη μέρα, η υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ» εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο σε εκείνο το κομμάτι του παζλ που μου λείπει για να δώσω απαντήσεις σε μια σειρά από ιστορικής σημασίας ερωτήματα, κατά τη γνώμη μου, που έχουν δημιουργηθεί -όχι μόνο σε μένα- γύρω από τις συνθήκες κατάληξης της κυβέρνησης Παπανδρέου. Διότι εκ των υστέρων μαθαίνω ότι η λίστα «Λαγκάρντ» ήρθε στα χέρια του υπουργείου Οικονομικών ακριβώς σε μια εποχή κατά την οποία δρομολογήθηκαν ανεξήγητες για μένα πολιτικές συμπεριφορές στο κέντρο της κυβέρνησης. Αυτές οι συμπεριφορές ήταν που με έκαναν τότε όχι μόνο να απομακρυνθώ από το κέντρο της κυβέρνησης, αλλά επιπλέον να μην μπορώ να εξηγήσω την κατάρρευση και τα γεγονότα που ακολούθησαν αφενός στο εσωτερικό της χώρας, αφετέρου στο επίπεδο των διεθνών της σχέσεων».

Προφανώς, ο κ. Ραγκούσης εννοεί ότι τα ερωτηματικά τα οποία προκαλούσε η διαχείριση της λίστας «Λαγκάρντ» λειτούργησαν ως μοχλός πίεσης από το γαλλογερμανικό άξονα Σαρκοζί και Μέρκελ προς την κυβέρνηση Παπανδρέου, δεδομένου ότι δεν αξιοποιούταν μία πρώτης τάξης ευκαιρία καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, όπως επίσης και ότι η υπόθεση συνδέεται με το τέλος της πρωθυπουργίας Παπανδρέου και τη μετάβαση της ηγεσίας του κυβερνώντος τότε κόμματος από τον ίδιο στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αναφορικά με τη δημοσίευση της φερόμενης ως λίστας «Λαγκάρντ» από τον Κώστα Βαξεβάνη, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει κανείς δημοσιογράφος στον κόσμο -που σέβεται τη δουλειά του- ο οποίος θα αποκτούσε αυτή τη λίστα και δεν θα τη δημοσίευε».

Προσθέτει δε πως «αν οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών, οι ηγεσίες του ΣΔΟΕ και ο σημερινός πρωθυπουργός είχαν λειτουργήσει ως όφειλαν, με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους, τότε δεν θα είχε μείνει κανένα περιθώριο δημοσίευσης αυτής της λίστας με έναν αντίστοιχο τρόπο».

Ο καθείς άς βγάλει τα συμπεράσματά του και άς πράξει αναλόγως !!!

Ένας άνθρωπος με μιά ομάδα «μετριοτήτων» -τους μεθοδικά επιλεγμένους «κηπουρούς» του-, αλλά με «ισχυρούς» υποστηρικτές, κατόρθωσε να παραδώσει μιά χώρα σε ξένα συμφέροντα, Εθνικά και οικονομικά, να φτωχοποιήσει και να "σύρει" έναν ολόκληρο λαό σε περιπέτειες γενεών.

Ας ελπίσουμε ότι θα κριθεί για αυτό από την Ελληνική δικαιοσύνη, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, χωρίς ανισόρροπες πολιτικές κρίσεις και ρήσεις του τύπου, «οι πρωθυπουργοί δεν καταδικάζονται, τους στέλνει ο λαός στο σπίτι τους».

Ενίοτε τους στέλνει και στο Γουδί!!!   


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.