# #

1 Νοε 2012

«Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;» (vid)




Το βιβλίο "Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;" από τις εκδόσεις Λιβάνη του επιτίμου Αρχηγού ΓΕΣ και υπηρεσιακού υπουργού Εθνικής Άμυνας Φραγκούλη Φράγκου για πολλούς θεωρείται όχι απλώς το εκδοτικό γεγονός της χρονιάς, αλλά και ένα βιβλίο που αποτελεί το "αντίπαλο δέος" στην θεωρία του"Στρατηγικού Βάθους" του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Α.Νταβούτογλου.

Και η παρουσίασή του την περασμένη εβδομάδα (είχαμε γράψει σχετικά) στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου της Παλαιάς Βουλής, έμοιαζε περισσότερο με "πανεθνική σύναξη", παρά με παρουσίαση βιβλίου.

Ο συγγραφέας αναφέρθηκε στις εμπειρίες του από τη θητεία του στη γειτονική χώρα ως ακολούθου Άμυνας που τον οδήγησαν στη συγγραφή του έργου του, ενώ σχολιάζοντας τα περί «πραξικοπήματος που δεν έγινε» αρκέστηκε να επαναλάβει ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι αφοσιωμένοι στο Σύνταγμα και εάν κάτι παραβαίνει τις εντολές του δεν θα τις εκτελέσουν.

Επίσης ο κ. Φράγκος επανέλαβε ότι δεν μπορείς να παίζεις με τα θέματα της άμυνας και ότι δύσκολα ανακτάται έδαφος που έχει χαθεί και για το λόγο αυτό στη διάρκεια της θητείας του ως Αρχηγού και υπηρεσιακού υπουργού ήταν υπέρ της ...
ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην προσωπικότητα του συγγραφέα αναφέρθηκαν η Λιάνα Κανέλλη, η Σοφία Βούλτεψη, ο Γιώργος Λιάνης και οι καθηγητές Κώστας Μάζης και Κώστας Φωτιάδης. Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Μανώλης Γλέζος, βουλευτές και πλήθος κόσμου.

Ένα πραγματικά "εθνικό βιβλίο" πέρα από φανατισμούς και δογματισμούς που αποδίδει την έκταση της απειλής, ψυχρά και με ακρίβεια, ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη πραγματικού Έλληνα...





 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.