# #

8 Σεπ 2012

ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΔΕΘ: ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΣΑΣ!

Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στα εγκαίνια της 77ης ΔΕΘ, το πρωί του Σαββάτου, τόνισε ότι «Στις μεγάλες δοκιμασίες βγαίνουν νικητές όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια».

 Η χώρα θα βγει από την κρίση με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια, σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η πρώτη αλήθεια που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι η Ελλάδα βρέθηκε κοντά στην έξοδο από το Ευρώ.
«Αυτή η προσδοκία της δραχμής παρέλυε την οικονομία μας. Το εκτός Ελλάδος λόμπι της δραχμής φάνηκε να κερδίζει τη μάχη, η Ελλάδα θα πέθαινε και θα πάθαινε πεθαίνοντας όσα καμία χώρα δεν έχει αντιμετωπίσει σε καιρό ειρήνης.
» Αυτό έπρεπε να το αποτρέψουμε και το κάναμε. Και για να αποτρέψουμε την καταστροφή έπρεπε να...
ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας» συνέχισε ο Α. Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η εφαρμογή των διαρθωτικών αλλαγών και η περικοπή του ελλείμματος είναι βήματα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας.
Ο Α. Σαμαράς αναγνώρισε ότι πολλές από τις περικοπές είναι επώδυνες, αλλά «δεν γίνεται αλλιώς». Επανέλαβε ότι είναι τα τελευταία μέτρα που λαμβάνονται και ότι οι περικοπές είναι προσωρινές.«Μόλις ανακοπεί η πτωτική πορεία θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες, των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά και των ενστόλων».Στο σημείο αυτό διαβεβαίωσε ότι τα έξι επιδόματα επικινδυνότητας για τους πλέον μάχιμους θα διατηρηθούν.Πάντως, ξεκαθάρισε ότι οι δεσμεύσεις θα υλοποιηθούν σε ορίζοντα τετραετίας.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς είπε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τελειώσει το σκάνδαλο της γραφειοκρατίας και της φοροδιαφυγής.«Το αποδεικνύουμε και με την απομάκρυνση επίορκων υπαλλήλων. Αυτά τελειώνουν πια» ανέφερε.
Σχετικά με την επόμενη δόση, δεσμεύθηκε ότι θα επιστραφεί το μεγαλύτερο τμήμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, θα δοθεί ανάσα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και θα ξεμπλοκάρουν έργα από το ΕΣΠΑ. «Η επόμενη δόση του δανείου θα μείνει κατά 90% μέσα στην Ελλάδα για να αλλάξει η πορεία της οικονομίας» υποσχέθηκε. 
Αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία που θα αναληφθεί για τον συμψηφισμό των χρεών του δημοσίου προς τους ιδιώτες και την ενίσχυση των εξαγωγών.Δεσμεύθηκε ότι μία φορά το μήνα θα βλέπει τους επικεφαλής των Επιμελητηρίων, ώστε να έχει ακριβή εικόνα της πραγματικής κατάστασης της οικονομίας.
Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τη μάχη με το εκτός Ελλάδας λόμπι της δραχμής την κερδίζουμε, μένει να κερδίσουμε και τη μάχη με το εντός Ελλάδας λόμπι της δραχμής.Ορισμένοι εύχονται να είχαμε γίνει Αργεντινή, δεν ποντάρουν μόνο στην καταστροφή, την εύχονται κιόλας. Μας είπαν ότι το Ευρώ δεν είναι ταμπού, αλλά δεν μας είπαν τι θα κοστίσει αν φύγουμε από το Ευρώ. Αν φεύγαμε από το Ευρώ δεν θα μειώνονταν οι συντάξεις. Δεν θα είχαμε συντάξεις. Δεν θα μειωνόταν τα φάρμακα, δεν θα είχαμε φάρμακα. Και στο πετρέλαιο θα έμπαινε δελτίο. Έχουν το θράσος να μιλούν για ανάπτυξη, ενώ είναι εχθροί του επιχειρείν.»
Τέλος, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι σε δύο χρόνια η Ελλάδα θα είναι διαφορετική: «θα έχει φανεί το φως στο τούνελ» όπως είπε χαρακτηριστικά.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ
Η θλιβερή εικόνα του κρυπτόμενου πρωθυπουργού και της άρον –άρον άφιξης και αναχώρησής του από τη Δ.Ε.Θ. μιλά από μόνη της και αποτυπώνει την κοινωνική απομόνωση με την οποία είναι αντιμέτωπος ο ίδιος και η κυβέρνησή του.
Πράγματι, ο κ. Σαμαράς δεν έχει πλέον να «εξαγγείλει» τίποτα. Οι εξαγγελίες και τα ψεύδη ειπώθηκαν πριν τις εκλογές, όταν υποσχόταν επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου για να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό και να του αποσπάσει την ψήφο . Σήμερα, υποτασσόμενος στις αγορές και την κα Μέρκελ, υλοποιεί την πιο σκληρή και αντικοινωνική πολιτική που γνώρισε η χώρα μετά τη μεταπολίτευση, οδηγώντας την στην πλήρη ισοπέδωση.
Περιμένουμε, τέλος, από τον πρωθυπουργό να μας κατονομάσει ποιό είναι το «λόμπυ της δραχμής»καθώς όλοι γνωρίζουν ποιά είναι η πολιτική που καταστρέφει τη χώρα μέσω του μνημονίου και αποδομεί την ίδια την Ευρώπη οδηγώντας την στον εκτροχιασμό. Προς το παρόν στο πρόσωπό του βλέπουμε τον αρχηγό του λόμπυ του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων .
Τώρα όλοι πλέον γνωρίζουν πως η ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι προϋπόθεση για να μείνειζωντανή η ελπίδα για να σωθεί η χώρα και να ανοίξει ένας άλλος δρόμος για τον τόπο μας και την Ευρώπη . 

1 σχόλιο:

  1. Εννοει την αποκατασταση της προσωπικης του αξιοπιστιας δηλαδη οτι επαναδιαπραγματευση δεν υπαρχει και οτι θα εφαρμοστουν τα μετρα που προσωπικα εχει υπογραψει απο το Φεβρουαριο!
    Αλλιως ξερει οτι θα φαει σουτ απο τους ευρωπαιους οπως ο Γαπ
    Οι ψηφοφοροι του μολις ξυπνησανε
    Περαστικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.