# #

7 Σεπ 2012

Βιάστηκαν με τα δάνεια τα «παπαγαλάκια»...


 
Ακόμα και την ίδια της την προπαγάνδα αναγκάζεται από τα ίδια τα πράγματα να «μαζέψει» η συγκυβέρνηση, όπως αποδεικνύεται στην περίπτωση της περίφημης «ρύθμισης δανείων» που με ιδιαίτερη σπουδή φρόντισε να διοχετεύσει στα αστικά μέσα ενημέρωσης το προηγούμενο διάστημα. 

Αφήνοντας να... «διαρρεύσουν» διάφορα σενάρια, περί «προσπάθειας επικαιροποίησης» του νόμου για τη «ρύθμιση» δανείων νοικοκυριών, επιχείρησε να δημιουργήσει την εντύπωση σε χιλιάδες δανειολήπτες, κάποιοι από τους οποίους μπορεί και να πίστεψαν, ότι έχουν να περιμένουν ...κάποια καλή εξέλιξη.

 Φαίνεται, όμως, ότι η σπουδή που επέδειξαν τα διάφορα παπαγαλάκια ξέφυγε με σενάρια που ούτε κατά προσέγγιση δεν «παίζουν». 

Ετσι, χτες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει ως «μη ανταποκρινόμενα στην πραγματικότητα» τα «σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη ρύθμιση των δανείων». 

Οπως ξεκαθαρίζει, «το πνεύμα του υπουργείου αντικατοπτρίζεται στη χθεσινή ανακοίνωση» (σ.σ. της προηγούμενης Τετάρτης μετά τη συνάντηση με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών). 

Για την ακρίβεια, στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, πίσω από τις γραμμές, ήταν σαφές ότι τα περί «ρύθμισης δανείων» καθόλου δεν περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες αυτής της συνάντησης, που κύριο αντικείμενο είχε τη διοχέτευση των εκατομμυρίων των διαφόρων κονδυλίων της ΕΕ στο κεφάλαιο μέσω των τραπεζών. 

Αλλωστε, το «ενδιαφέρον» της κυβέρνησης αρχίζει και τελειώνει στην «προσπάθεια» «σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και σε συνεννόηση με την τρόικα» είπε χτες! 

Το τι μπορεί να περιμένουν οι απελπισμένοι δανειολήπτες των λαϊκών νοικοκυριών από μια «συνεννόηση» με τις τράπεζες και την τρόικα... ο καθένας μπορεί να υποψιαστεί. 

«Κάθε περαιτέρω συμπέρασμα είναι πρόωρο», καταλήγει η νεότερη ανακοίνωση και ο νοών νοείτω...

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=72549

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.