# #

7 Σεπ 2012

Δεν κυβερνούν δούλοι οσφυοκάμπτες την Ουγγαρία?


Η Ουγγαρία επέστρεψε ως απαράδεκτο το σχέδιο με τις προτάσεις για το δάνειο από ΕΕ και ΔΝΤ


Η Ουγγαρία επέστρεψε ως απαράδεκτο το σχέδιο με τις προτάσεις για το δάνειο από ΕΕ και ΔΝΤ
Η Ουγγαρία δεν θα αποδεχτεί το δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με τους όρους που της θέτουν, ανακοίνωσε σήμερα μέσω του ιστοτόπου Facebook ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Ορμπάν.
"Με αυτό το τίμημα (...) και με αυτόν τον τρόπο, η απάντηση είναι όχι. Δεν χρειαζόμαστε μια χρηματοπιστωτική εγγύηση" είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός αναφερόμενος στο δάνειο ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ που διαπραγματεύεται η Βουδαπέστη με το ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες.
Ο Ορμπάν αναφερόταν στους όρους του δανείου, τους οποίους είχε δημοσιεύσει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Magyar Nemzet. Μεταξύ άλλων στον κατάλογο των όρων περιλαμβάνονται η μείωση των οικογενειακών επιδομάτων, η εισαγωγή ενός κτηματικού φόρου και η κατάργηση του..
ειδικού φόρου των τραπεζών.
Σύμφωνα με τον Ορμπάν πάντως η άρνηση αποδοχής των όρων αυτών δεν συνεπάγεται και το τέλος των διαπραγματεύσεων. Η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος Fidesz "έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συντάξει μια νέα πρόταση διαπραγματεύσεων με τον ΔΝΤ και την ΕΕ εντός των επόμενων ημερών", πρόσθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.