# #

30 Ιουν 2012

Αντί να απαντήσει ο κ. Στουρνάρας, «διαψεύδει» η «Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ»...Τρία πουλιά καθότανε !!!


«Διαψεύδει» η «Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ» τους Ανεξάρτητους Έλληνες  για τον  υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα και το ρόλο της ΜΚΟ
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
Η «Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ» και όχι ο νέος υπουργός Οικονομίας, απάντησαν στα ερωτήματα που έθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες  για τη συμμετοχή του κ. Στουρνάρα σε Μη κερδοσκοπική Οργάνωση (ΜΚΟ) που ασχολείται με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. 
Η Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ χαρακτηρίζει ως «ανυπόστατες» τις δηλώσεις αυτές, ωστόσο, επιβεβαιώνει ότι ο κ. Στουρνάρας, ήταν ιδρυτικό μέλος της, δεν δίνει καμία διευκρίνιση για το επίμαχό ερώτημα που αφορά στη σχέση της ΜΚΟ με την Roland Berger και διαψεύδει τη συμμετοχή του κ. Μάνου σε αυτήν.
Να σημειωθεί ότι ανεξαρτήτως των απόψεων της «Πρωτοβουλίας ΚΑΠΠΑ», οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ανέφεραν, ότι εάν δεν πάρουν απαντήσεις από τον ίδιο τον υπουργό, θα ...
φέρουν το θέμα στη Βουλή.

Η «διάψευση» όπως χαρακτηρίζει την ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία»αναφέρει:
 «Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Κώστα Μαρκόπουλου, επισημαίνουμε τα εξής:
Το σωματείο επιστημονικού και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (και όχι ΜΚΟ) με την επωνυμία «Πρωτοβουλία για την Κρατική Ακίνητη Περιουσία, την Προστασία της και την Αξιοποίησή της» και με το διακριτικό τίτλο «Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ»ιδρύθηκε με σκοπό την προαγωγή του επιστημονικού και κοινωνικού προβληματισμού και διαλόγου για θέματα προστασίας, διαχείρισης και αξιοποίησης της κρατικής και της εν γένει δημόσιας ακίνητης περιουσίας, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της Πολιτείας και της κοινωνίας, καθώς και την επεξεργασία, υποβολή και δημοσιοποίηση προτάσεων και εισηγήσεων για την υλοποίηση αποτελεσματικών πολιτικών στους τομείς αυτούς.  
Ιδρυτικά μέλη του Σωματείου είναι καθηγητές Πανεπιστημίων, δικηγόροι, μηχανικοί, σύμβουλοι ακινήτων, οικονομολόγοι, και γενικά πρόσωπα με εξειδίκευση σε τομείς που καλύπτουν όλο το φάσμα της αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, τομέας που για δεκαετίες παραμένει όχι απλά παντελώς αδρανής και ανεκμετάλλευτος, αλλά και ζημιογόνος.

Η Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ διοικείται από 7μελή Διοικούσα Επιτροπή (μέλος της οποίας είναι ο Καθηγητής και τότε Γενικός Διευθυντής του Ι.Ο.Β.Ε. κ. Ιωάννης Στουρνάρας, όχι όμως και ο κ. Στέφανος Μάνος τότε Πρόεδρος της Δράσης), αφού μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη Γ.Σ. για την εκλογή του πρώτου Διοικητικού της Συμβουλίου.  
Το Σωματείο δεν έχει κανενός είδους χρηματοδότηση και βασίζει τη λειτουργία του στο χρόνο και στη διάθεση των ιδρυτικών μελών του.
Από τον Μάιο του 2011 η Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ προσπάθησε να καταστήσει κοινωνό την τότε Κυβέρνηση μιας πρότασης για τη μείωση του δημόσιου χρέους μέσω της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.  
Η πρόταση αν και παρουσίαζε προφανή πλεονεκτήματα για το ελληνικό δημόσιο σε σχέση με τις απόψεις που επικρατούσαν τότε (ίδρυση του ΤΑΙΠΕΔ), δεν προξένησε το απαιτούμενο ενδιαφέρον για περαιτέρω διερεύνηση.  
Στις 31 Οκτωβρίου 2011 η Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ σε συνέντευξη τύπου παρουσίασε εκ νέου την πρότασή της, που πήρε την ονομασία ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ.  Και πάλι η πρόταση αυτή, που ακόμα και τότε θα μπορούσε να ακολουθηθεί με προφανή πλεονεκτήματα για το ελληνικό δημόσιο, δεν προκάλεσε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης.
Οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Μαρκόπουλου παραλληλίζονται απολύτως με αντίστοιχες δηλώσεις κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ που είδαν το φως της δημοσιότητας μόλις ο κ. Στουρνάρας ανέλαβε υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης στην κυβέρνηση Πικραμμένου και επανελήφθησαν χθες στην ΑΥΓΗ.
Το Καταστατικό του Σωματείου, όσο και η πρόταση ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ την οποία με πολύ μεράκι και τεχνογνωσία ανέπτυξε η Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ, μακριά από κάθε έννοια επιχειρηματικού συμφέροντος, είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.
Για την Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ
Η Διοικούσα Επιτροπή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.