# #

14 Μαΐ 2012

Ισπανία | Παραγωγή ενέργειας από φύλλα ελιάς



Στην Ανδαλουσία της Ισπανίας τα κλαδιά των ελαιόδεντρων που κόβονται κατά τη συγκομιδή των καρπών χρησιμοποιούνται και ως πηγή ενέργειας.
Η εταιρία Andalucia Society for Biomass Valorization (SAVB) με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τις ενεργειακές δυνατότητες των ελαιόδεντρων. Όπως αναφέρει το Econews, έχει αναπτυχθεί ειδικό μηχάνημα για κλάδεμα δέντρων ελιάς και συλλογή των κλαδιών που θα αποτελέσουν πηγή ενέργειας.
Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, το μηχάνημα αυτό βρίσκεται στο...
στάδιο της κατοχύρωσης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, δεδομένου ότι το 8% με 9% της συνολικής αγροτικής γης στην Ισπανία καλλιεργείται με ελαιόδεντρα, που κάθε χρόνο κλαδεύονται.

Εκτός όμως από τα κλαδιά ελιάς, σύμφωνα με το econews, οι τοπικές αρχές της Ανδαλουσίας προχωρούν στην εκμετάλλευση δεκάδων παροπλισμένων υδροηλεκτρικών σταθμών μικρού μεγέθους. Επίσης στη Ανδαλουσία η ισραηλινή εταιρία AORA κατασκεύασε μια πρωτοποριακή μονάδα ηλιακής ενέργειας, δηλαδή μια ηλιακή μονάδα – πύργο, σε σχήμα τουλίπας, που παράγει ενέργεια για 35 νοικοκυριά.

Πηγή: Καλά Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.