# #

19 Μαΐ 2012

Ράλι με αντίκες στον ΄Ολυμπο



Αυτοκίνητα από το παρελθόν φόρεσαν τα καλά τους κι ανέβηκαν το βουνό

Ούτε μία ούτε δύο αλλά 44 κυρίες... άνω των 50 ετών ανέβηκαν -αγκομαχώντας ελαφρά- στον Ολυμπο, σε τοπία που κόβουν την ανάσα. Στη διαδρομή έκαναν μία στάση για να καπνίσουν ένα πούρο, να γευτούν ντόπιες λιχουδιές, να θαυμάσουν τη φύση και όταν κουράζονταν...
έριχναν στροφές και μείωναν ταχύτητα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Έθνος, στην αρχή ξεκίνησαν 48, αλλά στο τέλος τερμάτισαν 44. Τόσα ήταν τα αυτοκίνητα-αντίκες που πήραν μέρος στο 1ο Ιστορικό Ράλι «Ολυμπος», το οποίο διοργάνωσε το δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων Επαρχίας Ελασσόνας «Περραιβία», σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας και τις Λέσχες Κλασικών Οχημάτων Βόλου και Θεσσαλονίκης.

Αυτοκίνητα βγαλμένα λες από ελληνικές ταινίες, Mercedes, Pontiac, MG, BMW, Triumph, Dodge, Alfa Romeo, Fiat, Opel κ.ά., συγκεντρώθηκαν στη Λάρισα και αφού πέρασαν από τεχνικό έλεγχο, ξεκίνησαν για το ταξίδι τους.

Υπό το έμπειρο μάτι διεθνών κριτών αγώνων κλασικού αυτοκινήτου και εφοδιασμένα με ειδικά, ηλεκτρονικά συστήματα για τη χρονομέτρησή τους, τα Ι.Χ. ακολούθησαν ειδικές διαδρομές γεμάτες εκπλήξεις, στις πλαγιές του Ολύμπου και μέσα από χωριά στα Πιέρια Ορη, σε ένα περιβάλλον που έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της φύσης.

Στη θέση του οδηγού ήταν άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, ενώ μεταξύ των συνοδηγών ξεχώρισαν και 10χρονοι που απόλαυσαν ένα διαφορετικό ταξίδι.

Η εκκίνηση δόθηκε από εμπορικό κέντρο της Λάρισας και η διαδρομή που ακολούθησαν ήταν μέσω της παλιάς εθνικής οδού, προς Ελασσόνα, Καλλιθέα, Ολυμπιάδα, Κρυόβρυση, Καρυά (σε υψόμετρο 1.000 μέτρα), Παλαιό Παντελεήμονα, Πλαταμώνα, όπου και διανυκτέρευσαν. Την επόμενη μέρα ακολούθησαν την αντίστροφη διαδρομή μέχρι την πλατεία Ελασσόνας, όπου έγινε ο τερματισμός, και η ανάδειξη νικητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.