# #

22 Απρ 2012

Έκτακτη ενίσχυση της KFOR λόγω των Σερβικών εκλογών στις 6 Μαϊου

Image
Η Γερμανία αποστέλλει στρατεύματα- πάνω από πεντακοσίους-  στο Κοσσυφοπέδιο προκειμένου να αναπτυχθούν  σε διάφορες περιοχές, κυρίως του βόρειου Κοσσυφοπεδίου, πριν από τις επερχόμενες εκλογές στη Σερβία, όπως ανακοίνωσε  ο εκπρόσωπος της κεντρικής διοίκησης του γερμανικού στρατού,  Χόκε Κουκέτες.


Ο ίδιος ανέφερε ότι  περίπου 550 Γερμανοί στρατιώτες και 130 στρατιώτες από την Αυστρία θα αναπτυχθούν  από την 1η Μαΐου, έπειτα από αίτημα του ΝΑΤΟ, για την ενίσχυση των στρατευμάτων της αποστολής KFOR, στο Κοσσυφοπέδιο.

Στο Κοσσυφοπέδιο προς το παρόν υπάρχουν, ήδη,...

1300 Γερμανοί στρατιώτες, στο σύνολο της δύναμης των 5.800 στρατιωτών της αποστολής KFOR.

Στη Σερβία, στις 6 Μαΐου θα διεξαχθούν βουλευτικές, τοπικές και προεδρικές εκλογές, οι ποίες κρίνονται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, ότι θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω τις εντάσεις μεταξύ των Αλβανών και των Σέρβων.

«Στις εκτιμήσεις τις προέβη το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, διαπιστώθηκε ότι τα υπάρχοντα μέλη της KFOR δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν επαρκώς σε πιθανά περιστατικά για την ασφάλεια του Κοσσυφοπεδίου, κατά τις εκλογές», δήλωσε ο γερμανικός στρατός.

Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ από τον περασμένο Φεβρουάριο είχε εκτιμήσει ότι είναι αδιανόητη ενδεχόμενη μείωση των στρατευμάτων της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο.



 defencnet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.