# #

19 Απρ 2012

Και μετά φωνάζουν για τα γιαούρτια . . .


 Έλα που οι ύπατοι του ΠΑΣΟΚ χέρι-χέρι με τους ανθυπάτους και τους απλούς τοξότες της Βουλής αθώωσαν πανηγυρικά τον υπουργό - και το κόμμα τους.

 
Καρτερός Θανάσης
 
 Ας πούμε ότι είσαι τόσο καλός κι αγαθός με τα κόμματα εξουσίας, ώστε να σου φαίνονται υπερβολικές ή αστήριχτες οι καταγγελίες ότι δεν είναι μόνο τα offshore συστήματα του Άκη το σκάνδαλο.

 Ότι στο βασίλειο των εξοπλισμών και τον προμηθειών γενικώς βασιλεύει εδώ και πολλά χρόνια κάτι σάπιο.

 Κι ότι τα δυο κόμματα εξουσίας που μοιράστηκαν περίπου εξίσου τις κυβερνητικές θητείες από τη μεταπολίτευση, έχουν μοιραστεί εξίσου και όλα τα υπόλοιπα. Πάνω και κάτω από το τραπέζι.

 Ας πούμε λοιπόν ότι είσαι δύσπιστος - πιστεύεις ότι υπάρχουν ποντικοί, αλλά όχι και ότι το σύστημα εξουσίας είναι ποντικοφωλιά.

 Έλα όμως που ο Βενιζέλος άστραψε και βρόντηξε ως κατʼ εξοχήν συνήγορος του Άκη στην αρμόδια εξεταστική.

 Έλα που οι ύπατοι του ΠΑΣΟΚ χέρι-χέρι με τους ανθυπάτους και τους απλούς τοξότες της Βουλής αθώωσαν πανηγυρικά τον υπουργό - και το κόμμα τους.

 Έλα που ο νυν αρχηγός έδωσε συνέχεια στη σύμβαση του Άκη με μια νέα σύμβαση - χειρότερη από ..
την προηγούμενη. Που το πρώτο που εξασφάλιζε ήταν τα λεφτά των Γερμανών κατασκευαστών.

 Έλα, από την άλλη, από την πλευρά εκείνων που κάνουν τώρα τους εισαγγελείς, που όχι μόνο δεν καταγγέλθηκε η σύμβαση της μίζας, αλλά πληρωνόταν κανονικά το χρήμα στους Γερμανούς.

 Έλα που τώρα φωνάζουν όλοι μαζί γιατί πληρώσαμε - πληρώσαμε, μάλιστα, εμείς, όχι αυτοί- δύο δισ. ευρώ και παραλάβαμε σε ένα χρόνο ένα μόνο υποβρύχιο -αντί για οχτώ!- κι αυτό ελαττωματικό.

 Έλα που κανείς τους ούτε διανοήθηκε να καταγγείλει την αμαρτωλή σύμβαση, ενώ τόσο καιρό γίνεται της κακομοίρας για τα λαδώματα.

 Έλα, με λίγα λόγια, που όποια πέτρα κι αν σηκώσεις μπορεί να βρεις από κάτω πολλά λόγια του αέρα, αλλά μηδέν προσπάθεια να μην πετάει στον αέρα το χρήμα μας. Και να μην προσγειώνεται σε κάποιες φαρδιές τσέπες…

 Το χειρότερο είναι ότι ούτε τώρα έχουν βάλει μυαλό.

 Ο Σαμαράς κατηγορεί τον Βενιζέλο ως συνένοχο του Άκη, ο Βενιζέλος θυμίζει το Βατοπέδι και τα δομημένα ομόλογα, γίνανε μαλλιά κουβάρια ποιος έχει το πιο μεγάλο σκάνδαλο.

 Ε, όσο καλός κι αγαθός κι αν είσαι, μένεις εμβρόντητος από τον αμοραλισμό, αλλά και από τη χαζομάρα τους. Ακόμα το ίδιο γάλα πουλάνε και μετά φωνάζουν για τα γιαούρτια…
 
Η ΑΥΓΗ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.