# #

20 Απρ 2012

Όσοι έχομε άδειες δεξαμενές πετρελαίου και κανένα χιλιάρικο στην άκρη για μια ώρα ανάγκης, ιδού η ανάγκη! Τρέξτε κόσμε να στοκάρεις τώρα το πετρέλαιο θέρμανσης της επόμενης χρονιάς. ...


Παραλογισμοί!?

 Aκούς τους σαλταδόρους του opengov.gr που συμβουλεύουν το γκοβέρνο και τραβάς τα μαλλιά σου, αν βέβαια έχεις ακόμα μαλλιά και δεν έχεις καραφλιάσει σε κάποιο από τα προηγούμενα επεισόδια του σήριαλ «Ο Ελληνικός Τιτανικός»!

 Η πλαστογραφία και η φοροδιαφυγή στην αγορά καυσίμων, υπολογίζεται από κονδυλοφόρους τύπου Ξεφτεντέρη, Μανδραβιόλη ή Παπαχειλά, γύρω στο δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

 Στα χονδρικά το λένε οι άνθρωποι και δεν έχομε λόγο να μην τους πιστέψομε. Ασφαλώς, κάποιος θα έχει κάνει τη σχετική μελέτη που θα την έχει πιθανότατα πληρωθεί και αδρά, όπως άλλωστε γίνεται με όλες τις μελέτες κι όλους τους μελετητές.

 Οι κ.κ. ...Ξεφτεντέρης, Μανδραβιόλης και Παπαχειλάς μπορεί και να τη διαβάσανε τη μελέτη. Δύο δισεκατομμύρια ζεστά ευρώ το χρόνο χάνονται ανάμεσα στη διύλιση και την κατανάλωση του πετρελαίου.

 Το ίδιο προϊόν, λοιπόν, φορτωμένο με διαφορετικούς φόρους απευθύνεται σε διαφορετικές αγορές. Φυσικό επακόλουθο σ’ αυτές τις αγορές να δραστηριοποιούνται οι γνωστοί-άγνωστοι επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται αυτή την ανωμαλία για να τσεπώνουν δύο δισεκατομμυριάκια το χρόνο.

 Ποιοι είναι αυτοί οι επιτήδειοι?

 Οι κ.κ. Ξεφτεντέρης, Μανδραβιόλης και Παπαχειλάς ίσως να τους ξέρουν, μπορεί να τους σημειώνει και η μελέτη που λέγαμε παραπάνω. Εσείς κι εγώ δεν τους ξέρομε. Σημασία δεν έχει αυτή τη στιγμή ποιοι είναι αυτοί οι επιτήδειοι, σημασία έχει τι θα κάνατε, εσείς κι εγώ, για το τους τα κόψομε τα πόδια αυτών των επιτήδειων.

 Η κοινή λογική λέει ότι θα εξομοιώναμε το φόρο στο πετρέλαιο κίνησης με τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης. Έτσι θα έχανε το νόημα της η κομπίνα και οι επιτήδειοι θα έψαχναν αλλού το πεδίο του παρασιτισμού τους. 



 Ναι, αλλά αυτό θα τσάκιζε τα πτωχευμένα νοικοκυριά, τους φτωχούς παράκτιους ψαράδες, τους αγρότες που κλέβουν ίσα-ίσα για να ανταγωνιστούν τους κακούς εαυτούς τους. Αυτό θα έλεγαν όσοι έχουν ακόμα κοινωνικές ευαισθησίες και θα είχαν ένα κάποιο δίκιο!

 Μα θα το είχε σκεφτεί αυτό ο καλός ο κυβερνήτης, κι από τα δύο δισεκατομμύρια που θα έπαιρνε από τις τσέπες των επιτηδείων, θα επέστρεφε τον παραπανίσιο φόρο στους αδύναμους, εν τη παλάμη και, ούτω, βοήσωμεν με την κατάθεση των αποδείξεων αγοράς του πετρελαίου θέρμανσης. Νηνεμία στην θάλασσα του πετρελαίου. Πλεόνασμα στον κρατικό κορβανά.

  Όνειρο ζω, δεν το πιστεύω!

 Όνειρο φυσικά, γιατί ο κυβερνήτης, τελικά, δεν είναι τόσο σοφός όσο φαινόταν στο παραμύθι που μας έλεγε, μια φορά κι έναν καιρό, για να τον ψηφίσομε.. Προτιμά να κάνει το άλλο:

 Να εξαγγέλλει μια επαχθή αύξηση στον φόρο του πετρελαίου θέρμανσης, αρχής γενόμενης από τον επόμενο Οκτώβριο. Όταν θα ξαναγίνομε κυβέρνηση θα μελετήσομε και την κοινωνική διάσταση του θέματος.

 Μάλιστα. Καταφέρνει έτσι με επιτυχία ο κυβερνήτης να σπείρει τον πανικό.

 Όσοι έχομε άδειες δεξαμενές πετρελαίου και κανένα χιλιάρικο στην άκρη για μια ώρα ανάγκης, ιδού η ανάγκη! Τρέξτε κόσμε να στοκάρεις τώρα το πετρέλαιο θέρμανσης της επόμενης χρονιάς.

 Τώρα που ο φόρος είναι ακόμα χαμηλότερος για να γλιτώσεις τα πρόσθετα επερχόμενα βάρη.

 Να “ζεσταθεί” και η αγορά που δραστηριοποιούνται οι επιτήδειοι, δύο δισεκατομμυριάκια το χρόνο είναι αυτά, δεν είναι παίξε-γέλασε!

 Πλησιάζουν (?) κι οι εκλογές κι έχομε κι έξοδα.

 Είναι άδεια τα ταμεία του κόμματος...

 Α, ναι, άδεια είναι και τα ταμεία του κράτους.

 Καληνύχτα και καλή τύχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.