# #

18 Μαρ 2012

Ένας Έλληνας στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν»



Ύστερα από αρκετές δεκαετίες, ο πρώτος αθλητής ελληνικής καταγωγής θα αγωνιστεί αύριο στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν» για να διεκδικήσει παγκόσμιο τίτλο στην πυγμαχία. Ο Ντόνοβαν «Da Bomb» Γεωργίου, όπως είναι γνωστός, θα αντιμετωπίσει τον αήττητο αντίπαλό του, Έντουιν Ροντρίγκες, από τη Δομινικανή Δημοκρατία.

 Τον αγώνα θα παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, μέσω του τηλεοπτικού δικτύου HBO.

Ο Ντ. Γεωργίου θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Βορείου Αμερικής και στη συνεχεία τον παγκόσμιο τίτλο, έχοντας έως τώρα ρεκόρ 21 νίκες (εκ των οποίων οι 19 είναι με νοκ άουτ), μία ήττα και μία ισοπαλία στην καριέρα του, στο επαγγελματικό μποξ.

Ο Ντόνοβαν Γεωργίου, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ότι κατανοεί το βάρος της ευθύνης να εκπροσωπεί τον Ελληνισμό, επισημαίνοντας ότι παίρνει «τεράστια δύναμη» από την υποστήριξη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Ο 27χρονος ομογενής αθλητής, που ζει στο Σικάγο, τόνισε ότι σέβεται τον αντίπαλό του, αλλά ...δεν τον επηρεάζει το γεγονός ότι ο Ροντρίγκες δεν έχει ηττηθεί ποτέ στο επαγγελματικό μποξ, καθώς νιώθει πιο έτοιμος από ποτέ να τον κερδίσει και να αφιερώσει τη νίκη σε όλους τους Έλληνες.

 Ο Ντόνοβαν Γεωργίου θα αγωνιστεί με τη σημαία της Κύπρου (απ' όπου κατάγεται ο παππούς του, ενώ η γιαγιά του κατάγεται από την Αρκαδία) στο σορτσάκι, καθώς και με μήνυμα υποστήριξης στα αυτιστικά παιδιά.

Ο Λου Ντιμπέλα, πρόεδρος της εταιρείας που διοργανώνει τον αγώνα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι πραγματοποιείται ένας αγώνας «παγκόσμιου πρεστίζ και επιπέδου» και ανέφερε ότι έχει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς από τη μία ο Δομινικανός Ροντρίγκες εκπροσωπεί τους Ισπανόφωνους και από την άλλη ο Γεωργίου εκπροσωπεί την Κύπρο και την Ελλάδα, και βέβαια κοινή συνισταμένη είναι ότι οι δύο αθλητές εκπροσωπούν δύο μεγάλες κοινότητες των ΗΠΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.